Ρόδρι: Το νέο... όπλο του Γκουαρδιόλα

Ρόδρι: Το νέο... όπλο του Γκουαρδιόλα

Gazzetta team
Ρόδρι: Το νέο... όπλο του Γκουαρδιόλα

bet365

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έκανε κάτι που σπάνια συνηθίζει: είχε να πει μόνο καλά λόγια για έναν παίκτη που βρίσκεται στην Σίτι για ένα μήνα. Ο Ρόδρι τον έχει εντυπωσιάσει.

Δεν είναι καθόλου εύκολο να λάβεις τα εύσημα από τον Πεπ Γκουαρδιόλα στην Μάντσεστερ Σίτι. Ο Σέρχιο Αγουέρο το ένιωσε από την αρχή, όταν του ζητήθηκε να δουλεύει πιο σκληρά, ο Σανέ τους τελευταίους μήνες, ο Στέρλινγκ δούλεψε πολύ για να βελτιώσει τα τελειώματά του πριν νιώσει την αγάπη του Καταλανού. Ο Μπερνάρντο Σίλβα χρειάστηκε έξι μήνες στην Premier League για να ακούσει πόσο καλός είναι δημόσια από τον προπονητή του.

Ο Ρόδρι χρειάστηκε έναν μήνα και... κανένα παιχνίδι για να λάβει τα θετικά σχόλια του Γκουαδριόλα. «Κάθε μέρα πείθομαι ακόμη περισσότερο ότι θα γίνει ένας από τους καλύτερους παίκτες που είχε αυτή η ομάδα τα τελευταία χρόνια. Θα είναι ένας εξαιρετικός μέσος για τα επόμενα χρόνια», σχολίασε ο τεχνικός της Σίτι πριν το ματς με την Γουέστ Χαμ. Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας όλοι στον σύλλογο έκαναν λόγο για την «πανοραμική αντίληψη», που έχει ο Ισπανός μέσος.

Πόσο μοιάζει με τον Μπουσκέτς, που για τον Γκουαρδιόλα ήταν ένας από τους πιο χρήσιμους παίκτες στην Μπαρτσελόνα. Πώς ξέρει να πασάρει και πότε. Ο προπονητής του τον βοήθησε στην προετοιμασία να βελτιώσει τη θέση του και τη στάση του σώματός του ανάλογα με τον τρόπο που τον πιέζουν οι αντίπαλοί του. Φυσικά και ο Ρόδρι έχει πολλά ακόμη να βελτιώσει στο παιχνίδι του. Δεν είναι γρήγορος, κάτι που προκαλεί προβλήματα στον τρόπο που η Σίτι προσπαθεί να κερδίσει άμεσα την μπάλα. Ο Γκουαρδιόλα εκτιμά τόσο την ικανότητά του να πασάρει, που η πρώτη λύση που βρήκε στο τελευταίο πρόβλημα ήταν να βάλει κάποιον άλλο να τον βοηθήσει.

Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε αναμένεται να παίξει λίγο πιο πίσω φέτος, με τους δυο τους να προσπαθούν να μιμηθούν το δίδυμο των Τσάβι και Μπουσκέτς. Ο Ρόδρι προορίζεται για αντικαταστάτης του Φερναντίνιο μακροπρόθεσμα. Ο Ρόδρι έλαβε πολλές φορές την μπάλα από τον Έντερσον στα όρια της περιοχής, έχοντας πλάτη στους συμπαίκτες του, όμως κατάφερε με άνεση να προωθήσει το παιχνίδι. Το ύψος του, επίσης, είναι κάτι που εκτιμά πολύ ο Γκουαρδιόλα, καθώς στην Premier League παραμένει κάτι πολύ σημαντικό. Κέρδισε κεφαλιά μέχρι και από τον Αλέρ στην πρεμιέρα.

Έκανε τέλεια μέχρι και τα απλά πράγματα στο ματς με την Γουέστ Χαμ. «Παίζει όπως ο Φερναντίνιο, είναι δυνατός στον αέρα και παλεύει πολύ», δήλωσε ο Έντερσον μετά το τέλος της πρεμιέρας. Ο Βραζιλιάνος ξέρει πολύ καλά πόσο σημαντικό είναι να έχει έναν τέτοιο παίκτη μπροστά του. «Είναι πολύ σημαντικό αυτό, καθώς πέρυσι είχαμε μόνο τον Φερναντίνιο που μπορούσε να κάνει αυτά τα πράγματα. Τώρα, έχουμε δύο σπουδαίους παίκτες». Μαζί του συμφώνησε και ο μοναδικός παίκτης που είχε κάνει περισσότερες πάσες στο ματς σε σχέση με τον Ρόδρι.

Όλοι στο Μάντσεστερ, όμως, ξέρουν ότι δεν είναι τα πάντα τέλεια. Ο Ρόδρι χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί στο ρυθμό της Premier League και στα πιο δύσκολα παιχνίδια θα πρέπει να δείξει ακόμη περισσότερα. «Σε κάθε προπόνηση είναι τρομερά συγκεντρωμένος. Όταν του λες κάτι το καταλαβαίνει. Δεν είναι εύκολο να βρεις τέτοιους παίκτες. Είναι τυπικός holding midfielder. Όπως ο Μπουσκέτς, όπως ο Κάρικ. Παίζει με γνώμονα αυτό που είναι καλύτερο για την ομάδα. Δεν παίζει για τον εαυτό του. Παίζει για να κάνει τους άλλους δίπλα του καλύτερους. Μπορεί να βγάλει μακρινές μπαλιές, να παίξει σωστά τη μπάλα δίπλα του, προς τα πίσω. Έχω ένα καλό συναίσθημα...», ολοκλήρωσε ο Γκουαρδιόλα.

 

Τελευταία Νέα