Τα φιλαράκια της στρογγυλής θεάς

Τα φιλαράκια της στρογγυλής θεάς

bet365

Η 30η Ιουλίου αποτελεί τη διεθνή ημέρα φιλίας και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος καταγράφει μια λίστα ποδοσφαιριστών που είναι «κολλητοί» εντός και εκτός γηπέδων.

Νεϊμάρ – Ντάνι Άλβες
«Έδεσαν» το διάστημα, που αγωνίζονταν μαζί στην Μπαρτσελόνα, παρά το γεγονός πως έχουν διαφορά ηλικίας, με τον Ντάνι Άλβες να είναι εννέα χρόνια μεγαλύτερος. Οι δυο τους έκαναν αρκετές... τρέλες εκτός γηπέδων, τις οποίες μοιράζονταν στα social media. Το 2016, ο Άλβες αποχώρησε από τους «μπλαουγκράνα» για λογαριασμό της Γιουβέντους και ένα χρόνο μετά υπέγραψε στην Παρί Σεν Ζερμέν. Οι «κακές γλώσσες» είπαν τότε πως εκτός από τα εκατομμύρια των Αράβων, το... ψηστήρι του Βραζιλιάνου μπακ στο Νεϊμάρ έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην απόφαση του τελευταίου να αφήσει τη Βαρκελώνη και να μετακομίσει στο Παρίσι. Τη διετία 2017-2019 οι δύο φίλοι αγωνίστηκαν μαζί στην Παρί Σεν Ζερμέν, δίνοντας άλλον... αέρα στα αποδυτήρια της γαλλικής ομάδας.

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς – Μάξγουελ
Πρόκειται για τον ορισμό των «κολλητών», αφού ο Σουηδός επιθετικός λέγεται πως επέβαλλε στις ομάδες που αγωνιζόταν την απόκτηση του Βραζιλιάνου μπακ. Οι δυο τους πρώτη φορά συναντήθηκαν το 2001 στον Άγιαξ και έκτοτε ακολουθούσαν σχεδόν πάντα κοινή πορεία. Πήγαν «πακέτο» το 2006 στην Ίντερ, το 2009 στην Μπαρτσελόνα και το 2012 στην Παρί Σεν Ζερμέν. Μία ακόμη ένδειξη της ισχυρής φιλίας των δύο ποδοσφαιριστών είναι το γεγονός πως ο Ιμπραΐμοβιτς κάνει στην αυτοβιογραφία του εκτενείς αναφορές στον Μάξγουελ.

Κριστιάνο Ρονάλντο – Μαρσέλο
Όταν ο Πορτογάλος σούπερ σταρ αφίχθη στο Μπερναμπέου το 2009, για λογαριασμό της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Βραζιλιάνος μπακ ήταν ήδη... παλιός στην ομάδα. Το γεγονός πως και οι δύο μιλούσαν πορτογαλικά τους έφερε από την αρχή πιο κοντά, με τον Μαρσέλο να βοηθάει το συμπαίκτη του στην προσαρμογή του στην Ισπανία και στο σύλλογο. Από τότε, οι δυο τους έγιναν «κολλητοί», κάτι που ήταν εμφανές τόσο στις προπονήσεις της Ρεάλ, όσο και στους πανηγυρισμούς μετά την επίτευξη κάποιου τέρματος. Μετά την περσινή αποχώρηση του για τη Γιουβέντους, ο Κριστιάνο άρχισε να «ψήνει» τον Μαρσέλο να τον ακολουθήσει στο Τορίνο, όμως μέχρι τώρα δεν τα έχει καταφέρει.

Μάρκο Ρόις – Μάριο Γκέτσε
Σχεδόν μαζί ξεκίνησαν να παίζουν ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της Ντόρτμουντ και από τότε τους συνδέει στενή φιλία. Τη σεζόν 2012-13 αγωνίστηκαν ταυτόχρονα στην πρώτη ομάδα των Βεστφαλών, όμως στη συνέχεια η μεταγραφή του Γκέτσε στην Μπάγερν σκόρπισε την απογοήτευση στον Ρόις. «Αν θα μπορούσα να ξοδέψω όσα λεφτά θέλω για να αποκτήσω έναν ποδοσφαιριστή, θα έφερνα πίσω στην ομάδα τον Μάριο», ήταν τα λόγια του Ρόις τότε για τον καλό του φίλο. Ένα χρόνο μετά, ο Μάρκο Ρόις δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού στο Μουντιάλ της Βραζιλίας και ο σκόρερ του τελικού, Μάριο Γκέτσε, πανηγύρισε με μία μπλούζα του κολλητού του. Από το 2016 είναι και πάλι μαζί στην Ντόρτμουντ.

Μεσούτ Οζίλ – Σέαντ Κολάσινατς
Κι αν για όλους τους παραπάνω ήταν γνωστό εδώ και χρόνια πως είναι φίλοι εκτός γηπέδων, για τους δύο συγκεκριμένους η «αποκάλυψη» έγινε πρόσφατα και με αφορμή ένα δυσάρεστο περιστατικό. Ο Οζίλ δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από έναν άγνωστο στο Λονδίνο, όμως σαν «φύλακας-άγγελος» ο Κολάσινατς ήταν αυτός που έσωσε το συμπαίκτη του στην Άρσεναλ. Με μεγάλη δόση αυτοθυσίας, πήρε... στο κυνήγι τον επίδοξο ληστή, αποτρέποντας τα χειρότερα. Μια πράξη, που απέδειξε τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας που υπάρχουν μεταξύ των δύο ποδοσφαιριστών.

 

Τελευταία Νέα