Τσάβι Σίμονς: Ο 16χρονος «βασιλιάς» των social media που απέκτησε η Παρί (vid)

Gazzetta team
Τσάβι Σίμονς: Ο 16χρονος «βασιλιάς» των social media που απέκτησε η Παρί (vid)

bet365

Η Παρί απέκτησε τον 16χρονο Τσάβι Σίμονς από την Μπαρτσελόνα, με τον Ολλανδό να είναι ο «βασιλιάς» των social media.

Η Παρί ανακοίνωσε την απόκτηση του 16χρονου Σίμονς, προσφέροντάς του το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο στην καριέρα του. Ο Ολλανδός βρισκόταν στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα από ηλικία 7 ετών, όμως αποφάσισε ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να μετακομίσει στο Παρίσι, έχοντας ήδη γίνει φαινόμενο στα social media.

Ο Σίμονς μετράει περίπου 1,7 εκατ. followers στο Instagram, ενώ έχει λογαριασμό στο twitter σε 3 γλώσσες! Στα γραφεία της Παρί έφτασε με ένα μεγάλο τζιπ μαζί με τον ατζέντη του Μίνο Ραϊόλα, προκειμένου να υπογράψει μέχρι το καλοκαίρι του 2022. Πλέον, καλείται να αποδείξει ότι αξίζει και στο γήπεδο όσα και στα social media και ο γνωστός Ιταλός ατζέντης φαίνεται ότι τον πιστεύει.

Έμαθε, άλλωστε, ποδόσφαιρο στην Masia, ενώ ο πατέρας του έκανε καριέρα στο ποδόσφαιρο ως επιθετικός. Το μικρό του όνομα προέρχεται από τον γνωστό Τσάβι, που ήταν 23 ετών όταν ο Σίμονς γεννήθηκε. «Όταν έβλεπα τις προπονήσεις, ξεχώριζε», θα πει ο Ζεράρ, πρώην τεχνικός στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα. Τον θεωρεί ολοκληρωμένο μέσο, που μπορεί να παίξει σε κάθε θέση στον άξονα.

Το πιο σημαντικό, σύμφωνα με τον Ζεράρ, είναι ότι έχει ηγετικά χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με την Mundo Deportivo η Μπαρτσελόνα του πρότεινε επαγγελματικό συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές 200.000 ευρώ και θέση βασικού στη δεύτερη ομάδα. Φυσικά, μπροστά στην πρόταση της Παρί, που ψάχνει τον τρόπο για να μην έχει θέματα με το Financial Fair Play, ήταν ελάχιστα.

Σε αυτή την ηλικία ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι ένας παίκτης θα φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο. Οι Παριζιάνοι, όμως, και έχουν διάθεση να ρισκάρουν και να στερήσουν έναν μελλοντικό σταρ από την Μπαρτσελόνα. Αρχικά, θα βρεθεί στην U19 της Παρί, ενώ ο Ραϊόλα και ο Αλ Κελαϊφί γνωρίζουν ότι στην εποχή των social media ο Σίμονς θα μπορέσει να προσφέρει πολλά περισσότερα από το αγωνιστικό κομμάτι.

«Προτιμώ να μοιράζω ασίστ από το να σκοράρω. Για μένα, οι ασίστ είναι πιο σημαντικές», είχε πει σε συνέντευξή του το 2017 ο νεαρός μέσος. «Είμαι πολύ χαρούμενος όταν σκοράρω, αλλά ακόμη πιο χαρούμενος όταν δίνω την ευκαιρία στους συμπαίκτες μου να σκοράρουν. Προτιμώ τις ασίστ γιατί είναι το καλύτερο για την ομάδα». Αυτό είναι ένα από τα συστατικά που του έδωσαν το περιβραχιόνιο στις περισσότερες ομάδες της Masia.

Η Παρί δεν επενδύει μόνο στο ταλέντο του στο γήπεδο, αλλά και στην ικανότητά του να την ανεβάσει επίπεδο ακόμη περισσότερο εκτός αγωνιστικών χώρων. Φυσικά, με τις... ευχές των εταιρειών που σπονσοράρουν τον Σίμονς, που αποτελεί φαινόμενο ακόμη και για αυτές.

 

Τελευταία Νέα