Οι κορυφαίες στιγμές του Λάμπαρντ με την Τσέλσι

Οι κορυφαίες στιγμές του Λάμπαρντ με την Τσέλσι

Οι κορυφαίες στιγμές του Λάμπαρντ με την Τσέλσι

bet365

Η παλιά δόξα των «μπλε» είναι ο νέος προπονητής της ομάδας και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται κάποιες στιγμές που σημάδεψαν την καριέρα του Φρανκ Λάμπαρντ με τη φάνελα της Τσέλσι.

Κόπα Αμέρικα με αξεπέραστο Live Στοίχημα και 200+ ειδικά στοιχήματα! (21+)

Γκολ τίτλου 2004-05
Στην πρώτη σεζόν του Ζοσέ Μουρίνιο στο Στάμφορντ Μπριτζ, ο Άγγλος μέσος αγωνίστηκε και στα 38 παιχνίδια της Πρέμιερ Λιγκ και ήταν ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές στην πορεία προς την κορυφή. Τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος, η Τσέλσι ήθελε τη νίκη στην έδρα της Μπόλτον για να σφραγίσει και μαθηματικά την κατάκτηση του τίτλου. Ο Φρανκ Λάμπαρντ ήταν αυτός που σημείωσε και τα δύο γκολ της ομάδας του στο Ρίμποκ, οδηγώντας τη στο τελικό 0-2 και στο πρώτο της πρωτάθλημα έπειτα από 50 χρόνια.

Δεύτερη θέση στον κόσμο
Η εκπληκτική σεζόν 2004-05, όπου ο ίδιος ήταν ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές στην κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ από την Τσέλσι, παραλίγο να τον φέρει στην κορυφή του κόσμου σε προσωπικό επίπεδο. Ωστόσο, ο Λάμπαρντ είχε την ατυχία να πέσει πάνω στον εκπληκτικό Ροναλντίνιο. Ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ κατέκτησε τη Χρυσή Μπάλα και το βραβείο της FIFA για τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή της χρονιάς, αφήνοντας και στις δύο περιπτώσεις δεύτερο τον άσο της Τσέλσι. Από τότε μέχρι και σήμερα, ο Λάμπαρντ παραμένει ο μοναδικός Άγγλος ποδοσφαιριστής, που έφτασε τόσο κοντά στην κατάκτηση του συγκεκριμένου βραβείου.

Γκολ πρόκρισης σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ
Μετά τους δύο αποκλεισμούς από τη Λίβερπουλ στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, τη σεζόν 2007-08 ήταν η σειρά της Τσέλσι να πάρει ρεβάνς από τους «κόκκινους». Μετά τα ισόπαλα 1-1 στα δύο 90λεπτα, η πρόκριση κρίθηκε στην παράταση, όπου ο Λάμπαρντ ήταν αυτός που έδωσε σκορ πρόκρισης στην ομάδα του (τελικό σκορ 3-2). Ευστόχησε από το σημείο του πέναλτι, μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης, καθώς μία εβδομάδα νωρίτερα είχε χάσει τη μητέρα του, με τον ίδιο να πανηγυρίζει δείχνοντας τον ουρανό.

Νικητήριο γκολ τελικού κυπέλλου
Η Τσέλσι ήταν το μεγάλο φαβορί απέναντι στην Έβερτον, στον τελικό κυπέλλου του 2009. Ωστόσο, τα «ζαχαρωτά» έβαλαν δύσκολα στους Λονδρέζους, καθώς προηγήθηκαν στα πρώτα δευτερόλεπτα της αναμέτρησης. Ο Ντρογκμπά ήταν αυτός που ισοφάρισε, ενώ στην επανάληψη ο Φρανκ Λάμπαρντ ήταν εκείνος που ολοκλήρωσε την ανατροπή, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1. Μάλιστα, πανηγύρισε το τέρμα του, πηγαίνοντας στο σημαιάκι του κόρνερ, ακριβώς όπως είχε κάνει και ο πατέρας του τη σεζόν 1979-80, στον ημιτελικό απέναντι – και πάλι – στην Έβερτον.

Κατάκτηση Τσάμπιονς Λιγκ
Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς είχε ξοδέψει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για δει την Τσέλσι στην κορυφή της Ευρώπης και τα κατάφερε το 2012, σε έναν τελικό που οι «μπλε» ήταν το απόλυτο αουτσάιντερ, αφού αγωνίζονταν στο Μόναχο, απέναντι στην Μπάγερν. Ο Τζον Τέρι ήταν τιμωρημένος από τον ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα, με αποτέλεσμα ο Φρανκ Λάμπαρντ να είναι ο αρχηγός των Λονδρέζων, στο ιστορικό παιχνίδι και να σηκώσει το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ, φορώντας το περιβραχιόνιο.

Ρέκορντμαν τερμάτων
Αν και μέσος, ο Φρανκ Λάμπαρντ είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Τσέλσι, με 211 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Άγγλος ανέβηκε στην κορυφή, αφήνοντας δεύτερο τον Μπόμπι Τάμπλιγκ, σε ένα παιχνίδι κόντρα στην Άστον Βίλα, το Μάιο του 2013. Πριν το συγκεκριμένο ματς, ο Λάμπαρντ ήταν στα 201 γκολ, ένα πίσω από την παλιά δόξα της ομάδας. Ο «Φράνκι» σημείωσε και τα δύο τέρματα της Τσέλσι στη νίκη της με 2-1, γράφοντας ιστορία με την ομάδα, καθώς ξεπέρασε τον Τάμπλινγκ στη λίστα των σκόρερ.

 

Τελευταία Νέα