Το περίπλοκο καλοκαίρι της Παρί

Το περίπλοκο καλοκαίρι της Παρί

Gazzetta team
Το περίπλοκο καλοκαίρι της Παρί

bet365

Ο Τούχελ ανανέωσε, το FFP περιορίζει τις κινήσεις στη μεταγραφική αγορά, ο Αλ Κελαϊφί έχει νομικές περιπέτειες και ο Μπαπέ αφήνει το μέλλον του ανοιχτό. Το καλοκαίρι της Παρί θα είναι περίπλοκο.

Η διοίκηση της Παρί έχει ήδη διαψεύσει δύο φορές τις φήμες που την ήθελαν να προσπαθεί να απεμπλακεί από τον σύλλογο, ο οποίος συνεχώς την «εκθέτει» και κάνει κακό στην εικόνα της. Οι Παριζιάνοι συνεχώς ταλανίζονται από εσωτερικά προβλήματα και μεγάλα εγώ σε σημείο που φέτος τα πράγματα να ξεφεύγουν σε επικίνδυνο βαθμό. Ο πρόεδρος Αλ Κελαϊφί προσπαθεί να διοικήσει μία ομάδα, που έχει δομηθεί λάθος, τη στιγμή που βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες δωροδοκίας για το... Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου.

Παρόλα αυτά, βρίσκεται στην Ντόχα, όπου προσπαθεί να σκεφτεί τι θα κάνει στην επόμενη μέρα της Παρί. Χαρακτηριστικό της σύγχυσης είναι ότι ο τεχνικός διευθυντής Ενρίκε ενημερώθηκε ότι πρέπει να ταξιδέψει άμεσα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ακυρώνοντας μία διάλεξη που είχε να δώσει στο Μόντε Κάρλο. Ο λόγος; Ο προγραμματισμός πρέπει να ξεκινήσει άμεσα, με το FFP να περιορίζει αρκετά τις επιλογές. Η ιδιοκτησία ήταν εκείνη που επέλεξε τον Τούχελ και όχι ο πρόεδρος ή ο τεχνικός διευθυντής και αυτό έχει φέρει παιχνίδια εξουσίας μέσα στον ίδιο τον σύλλογο. Ο Γερμανός είδε το συμβόλαιό του να επεκτείνεται μέχρι το 2021 και κέρδισε την πρώτη μάχη. Η επόμενη, όμως, θα βρίσκεται καθαρά στο αγωνιστικό κομμάτι.

Η περασμένη σεζόν είχε ξεκινήσει ιδανικά για την Παρί και πήγαινε ιδανικά μέχρι να έρθει ο αποκλεισμός από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Champions League. Από τότε, η μία γκέλα διαδεχόταν την άλλη. Το κλίμα ήταν τόσο κακό στο τέλος, που ο Νεϊμάρ έκανε λόγο για κάποιους «πολύ ανώριμους παίκτες», οι οποίοι «δεν ακολουθούν τις οδηγίες επειδή είναι πολύ νεαροί σε ηλικία». Όλα έδειχναν ότι αναφέρεται στον Κιλιάν Μπαπέ, που πέρασε τη σεζόν κυρίως στα άκρα της επίθεσης και έδειχνε στο τέλος να προσπαθεί μόνο όταν έπαιζε στην κορυφή.

Όταν ο Τούχελ συμφώνησε να αναλάβει την Παρί, το πρώτο που έκανε ήταν να πάρει το αεροπλάνο και να ταξιδέψει στην Βραζιλία, όπου τότε βρισκόταν ο Νεϊμάρ, που ανάρρωνε από τον τραυματισμό του. Από την πρώτη στιγμή ο Γερμανός έχρισε τον Βραζιλιάνο τον «σταρ» της ομάδας και αυτόν στον οποίο θα έπρεπε να χτιστεί το πρότζεκτ. Τώρα, όμως, βλέπει τον Μπαπέ να επιθυμεί να αναλάβει εκείνος τα ηνία. Ο νεαρός Γάλλος είπε στην εκδήλωση που έλαβε το βραβείο του κορυφαίου παίκτη της Ligue 1 ότι θέλει να αναλάβει περισσότερες ευθύνες και άφησε να εννοηθεί ότι αν αυτό δεν μπορεί να γίνει στο Παρίσι, τότε θα πρέπει να το ψάξει κάπου αλλού.

Κάποτε, ο Μεντί, όταν οι δυο τους έπαιζαν στην Μονακό, τον είχε χαρακτηρίσει «μικρό Ομπάμα» λόγω της διπλωματικότητάς του και λόγω του τρόπου που μπορούσε να περάσει ένα μήνυμα. Όταν μετά το τέλος της εκδήλωσης ο Μπαπέ ρωτήθηκε για να δώσει διευκρινήσεις, πολύ απλά είπε ότι πέρασε το μήνυμα που ήθελε. Τίποτα δεν έγινε τυχαία, τίποτα δεν έγινε ξαφνικά. Ο ίδιος έχει προγραμματίσει τον εαυτό του να γίνει ο καλύτερος.

Και πιστεύει ότι για να γίνει ο καλύτερος θα πρέπει να σκοράρει σταθερά όσα γκολ οι Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο. «Δεν έχει σημασία για μένα αν παίζω μπροστά σε 100 οπαδούς ή σε 60.000», θα πει σε συνέντευξη πριν λίγες ημέρες στον Παουλέτα στο κανάλι της Παρί. «Ίσως σε αυτό να φταίει και το γεγονός ότι έπαιζα στην Μονακό, που οι οπαδοί δεν είναι πολλοί. Αυτό που με νοιάζει όταν μπαίνω στον αγωνιστικό χώρο είναι να στέλνω την μπάλα στα δίχτυα. Σε αυτό είμαι συγκεντρωμένος».

Οι σχέσεις του με τον Τούχελ χαρακτηρίζονται «τυπικές» από την Parisien, σε αντίθεση με εκείνες του Γερμανού με τον Νεϊμάρ. Και μπορεί η Παρί να εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία έκανε γνωστό ότι ο Μπαπέ θα συνεχίσει και την επόμενη σεζόν, όμως τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Πριν λίγους μήνες κανένας δεν πίστευε στο Παρίσι ότι τόσο γρήγορα μπορεί να συγκρουστούν τα «εγώ» του Μπαπέ με τον Νεϊμάρ. Αυτό φαίνεται ότι γίνεται. Και οι αποφάσεις που ίσως κληθούν να πάρουν οι Παριζιάνοι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού να είναι πολύ πιο σημαντικές απ’ ότι περίμεναν.

 

Τελευταία Νέα