Αυτοί που είχαν τα φάουλ... σαν πέναλτι

Αυτοί που είχαν τα φάουλ... σαν πέναλτι

Αυτοί που είχαν τα φάουλ... σαν πέναλτι

bet365

Όλος ο κόσμος παραμιλάει με το ασύλληπτο φάουλ του Λιονέλ Μέσι και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται κάποιους από τους σπεσιαλίστες στις εκτελέσεις, που έμειναν στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου για την ικανότητά τους στις στημένες φάσεις.

Ρόναλντ Κούμαν
Πρόκειται για τον κορυφαίο αμυντικό σκόρερ όλων των εποχών και το μοναδικό που έσπασε το φράγμα των 200 τερμάτων. Το δεξί σουτ του Ολλανδού ήταν «φαρμάκι», καθώς η μπάλα έπιανε τεράστια ταχύτητα φεύγοντας από το πόδι του. Τα περισσότερα τέρματα, από τα 253 συνολικά, τα πέτυχε με σουτ από μακρινή απόσταση, αλλά και με εκτελέσεις φάουλ. Με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα σημείωσε 26 γκολ με φάουλ (μόνο ο Λιονέλ Μέσι τον περνάει) και με μία τέτοια εκτέλεση σκόραρε στον τελικό του κυπέλλου πρωταθλητριών το 1992, απέναντι στη Σαμπντόρια, χαρίζοντας το τρόπαιο στους Καταλανούς.

Ρομπέρτο Κάρλος
Το παρατσούκλι του ήταν «άνθρωπος-σφαίρα», εξαιτίας της μεγάλης ταχύτητας που έπαιρνε η μπάλα, φεύγοντας από το αριστερό του πόδι. Το σουτ του είχε μετρηθεί με 169 χιλιόμετρα/ώρα, με τους αντίπαλους τερματοφύλακες να μένουν ουκ ολίγες φορές «στήλη άλατος» στις εκτελέσεις φάουλ του Βραζιλιάνου αριστερού μπακ. Η πιο χαρακτηριστική όλων ήταν τον Ιούνιο του 1997, σε ένα φιλικό απέναντι στην εθνική Γαλλίας. Η μπάλα πήρε απίστευτα φάλτσα, μετά το σουτ του Ρομπέρτο Κάρλος με το εξωτερικό, καταλήγοντας στα δίχτυα από τεράστια απόσταση.

Ζουνίνιο
Πιθανότατα ο κορυφαίος όλων των εποχών στις στημένες φάσεις. Κάτι που μαρτυράει και το γεγονός πως στην καριέρα του σημείωσε 77 γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Ένας αριθμός που είναι ο μεγαλύτερος από κάθε άλλον στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ο Ζουνίνιο είχε την ικανότητα να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα είτε από μέση, είτε από μακρινή απόσταση και το φαρμακερό του πόδι ήταν ένας από τους βασικούς λόγους των επιτευγμάτων της Λυών μετά το 2000.

Ντέιβιντ Μπέκαμ
Οι εκτελέσεις φάουλ και οι «συστημένες» σέντρες από τα δεξιά αποτέλεσαν το σήμα κατατεθέν στην καριέρα του Άγγλου άσου. Με το μαγικό του δεξί πόδι είχε στείλει συνολικά 50 φορές την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα με φάουλ. Το σημαντικότερο όλων το σημείωσε στις 6 Οκτωβρίου του 2001, απέναντι στην εθνική Ελλάδος, στο Ολντ Τράφορντ. Στις καθυστερήσεις, ο Μπέκαμ ισοφάρισε από μεγάλη απόσταση στο τελικό 2-2 και έστειλε την Αγγλία στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Αντρέα Πίρλο
Το μαγικό του δεξί πόδι του είχε αλλάξει μέχρι και θέση στον αγωνιστικό χώρο, αφού ο Ιταλός ξεκίνησε την καριέρα του ως επιθετικός μέσος. Ωστόσο, η παρουσία του Ρομπέρτο Μπάτζιο στην Μπρέσια και η δική του ικανότητα στις μακρινές μπαλιές τον έφερε πιο πίσω, στη θέση του αμυντικού χαφ. Εκτός από κορυφαίος στη θέση του, ο Αντρέα Πίρλο εξελίχθηκε στο Νο1 εκτελεστή φάουλ στην ιστορία του ιταλικού ποδοσφαίρου. Σημείωσε συνολικά 28 γκολ από στημένες φάσεις στη Serie A και είναι στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Σίνισα Μιχάιλοβιτς
Από το 1992 έως το 2006 αγωνίστηκε σε τέσσερις διαφορετικές ομάδες στην Ιταλία (Ρόμα, Σαμπντόρια, Λάτσιο, Ίντερ) και ήταν ο ηγέτης στην άμυνα. Εκτός από τις ανασταλτικές του ικανότητες, ο Σέρβος μπακ είχε φαρμακερό αριστερό πόδι και ειδικεύονταν στις στημένες φάσεις. Στη Serie A σημείωσε συνολικά 28 γκολ με χτύπημα φάουλ και μαζί με τον Πίρλο είναι στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Ροζέριο Σένι
Ο τερματοφύλακας που σημείωσε τα περισσότερα τέρματα στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ πέτυχε συνολικά 131 γκολ στην καριέρα του και τα περισσότερα από αυτά προήλθαν από πέναλτι και φάουλ. Συγκεκριμένα, ο Σένι βρήκε δίχτυα 61 φορές από εκτελέσεις φάουλ, ένας αριθμός που επίσης αποτελεί ρεκόρ για τερματοφύλακα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα