Όταν η Μπάρτσα «καθαρίζει» από το πρώτο ματς στην Αγγλία

Όταν η Μπάρτσα «καθαρίζει» από το πρώτο ματς στην Αγγλία

Όταν η Μπάρτσα «καθαρίζει» από το πρώτο ματς στην Αγγλία

bet365

Οι «μπλαουγκράνα» είναι με το ένα πόδι στα ημιτελικά μετά τη νίκη στο Ολντ Τράφορντ και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται τις περιπτώσεις που η Μπαρτσελόνα πήρε διπλό επί αγγλικού εδάφους, στο πρώτο ματς της νοκ άουτ φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ. Και, φυσικά, στην συνέχεια την πρόκριση.

2013-14: Μάντσεστερ Σίτι – Μπαρτσελόνα 0-2
Στην πρώτη τους παρουσία σε νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ, οι «πολίτες» είχαν την ατυχία να πέσουν πάνω στον Μέσι και την παρέα του. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ ήταν αυτός που σημείωσε το πρώτο τέρμα για την Μπαρτσελόνα, με τον Ντάνι Άλβες να γράφει τον επίλογο στο ματς, στο φινάλε. Το τελικό 0-2 στο Ετιχάντ δεν άφηνε πολλά περιθώρια αντίδρασης στη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία ηττήθηκε και στο δεύτερο παιχνίδι (2-1), με την πρόκριση στα προημιτελικά να καταλήγει εύκολα στους «μπλαουγκράνα».

2014-15: Μάντσεστερ Σίτι – Μπαρτσελόνα 1-2
Ένα χρόνο μετά, «πολίτες» και «μπλαουγκράνα» συναντήθηκαν και πάλι στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, με το εισιτήριο για τα προημιτελικά να καταλήγει ξανά στα ίδια χέρια. Οι “MSN” ήταν ασταμάτητοι, με τον Λουίς Σουάρες να σκοράρει δύο φορές μέχρι το 30’ και να κόβει κάθε ελπίδα των γηπεδούχων. Ο Αγουέρο μείωσε στο τελικό 1-2, όμως το σκορ θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο, αν ο Μέσι ευστοχούσε από το σημείο του πέναλτι. Έστω και έτσι, η Μπαρτσελόνα νίκησε και στο δεύτερο παιχνίδι (1-0) και πανηγύρισε την πρόκριση.

2015-16: Άρσεναλ – Μπαρτσελόνα 0-2
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά (μετά τις δύο κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι) οι «μπλαουγκράνα» τέθηκαν αντιμέτωποι με αγγλική ομάδα στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, με το αποτέλεσμα να είναι το ίδιο. Στο πρώτο παιχνίδι, στο Εμιρέιτς, οι “MSN” ήταν σε δαιμονιώδη κατάσταση, χάνοντας πολλές ευκαιρίες. Ο Μέσι, ωστόσο, έστειλε την μπάλα δύο φορές στα δίχτυα της Άρσεναλ, καθαρίζοντας την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι. Ο επαναληπτικός ήταν τυπική διαδικασία, με την Μπαρτσελόνα να επικρατεί ξανά, αυτή τη φορά με 3-1.

2005-06: Τσέλσι – Μπαρτσελόνα 1-2
Μία από τις πρώτες συμμετοχές του Λιονέλ Μέσι στο Τσάμπιονς Λιγκ, με τον Αργεντινό να δέχεται πολλά σκληρά μαρκαρίσματα από τους αμυντικούς των «μπλε». Σε ένα από αυτά, ο Ντελ Όρνο αποβλήθηκε, όμως η Τσέλσι κατάφερε να πάρει την πρωτοπορία στο σκορ με το αυτογκόλ του Μότα. Ωστόσο, μέσα σε διάστημα οκτώ λεπτών, η Μπαρτσελόνα βρήκε δίχτυα δύο φορές (Τέρι αυτ., Ετό) και έφυγε με τη νίκη από το Στάμφορντ Μπριτζ με 1-2. Στον επαναληπτικό, το ματς έληξε 1-1 και οι «μπλαουγκράνα» πήραν το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

 

Τελευταία Νέα