Τι ενώνει Ατλέτικο και Γιουβέντους

Gazzetta team
Τι ενώνει Ατλέτικο και Γιουβέντους

bet365

Λίγες ώρες πριν τη σέντρα στο Ατλέτικο Μαδρίτης - Γιουβέντους, το Planet Football γράφει για τα κοινά σημεία των δύο ομάδων.

Δύο από τις πιο συμπαγείς ομάδες που μπορείς να βρεις στην ευρωπαϊκή πιάτσα κληρώθηκαν μαζί και σε μερικές ώρες συγκρούονται στο Wanda Metropolitano. «Η Ατλέτικο είναι Ιταλική ομάδα» θα ακούσεις ακόμα και τους Ιταλούς να λένε και κανένας δεν έχει άδικο καθώς παραδοσιακά επί των ημερών του Τσόλο Σιμεόνε οι Rojiblancos έχουν αναγάγει σε τέχνη το πως αμύνονται και πως να παίρνουν αποτελέσματα κόντρα σε θεωρητικά μεγαλύτερους αντιπάλους. Οι δύο ομάδες έπαιξαν πριν τρία χρόνια στη φάση των ομίλων σε μια δυάδα αγώνων που ίσως κάποιος να έχει ξεχάσει ήδη, με ένα γκολ να μπαίνει σε 180 λεπτά. Η αίσθηση που υπάρχει σήμερα να είναι ότι ειδικά σε νοκ-άουτ ματς, οι πιθανότητες να γίνει κάτι ανάλογο να είναι πολλές.

Στον πάγκο και των δύο, βρίσκονται οι ίδιοι άνθρωποι εδώ και κάποια χρόνια. Από το 2011 ο Ντιέγο Σιμεόνε δεν έχει αφήσει την Ατλέτικο και πέρα από το θαύμα της κατάκτησης του πρωταθλήματος το 2014 έχει κάνει την ομάδα να αλλάξει επίπεδο και είναι πάντα υπολογίσιμος αντίπαλος στα μεγάλα ραντεβού. Αν και δεν είναι λίγες οι φορές που ακούστηκε ότι ο κύκλος του στην Μαδρίτη κλείνει, ο Τσόλο έμεινε και ξανα-έμεινε και πριν μερικές μέρες έβαλε υπογραφή σε νέο συμβόλαιο που θα τον κρατήσει για πολύ καιρό στο Wanda Metropolitano.

Το 2011, όταν δηλαδή ο Σιμεόνε αναλάμβανε την Ατλέτικο, ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, μόλις είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα με την Μίλαν, τελευταίο στην Ιταλία που σήκωσε άλλη ομάδα εκτός από την Γιουβέντους. Μερικά χρόνια αργότερα, ο allenatore διανύει πλέον την 5η σεζόν του στους Bianconeri τους οποίους έχει οδηγήσει σε τέσσερα σερί νταμπλ. Ο Μαξ έχει αυτά τα χρόνια ακουστεί για μεγάλους πάγκους και συχνά γίνεται επίκαιρος όταν κάποιες ομάδες ψάχνουν προπονητή, όμως είναι σταθερά στο Τορίνο και πριν μερικές μέρες ο CEO της Μεγάλης Κυρίας, Φάμπιο Παράτιτσι, είπε ότι θα βρίσκεται εκεί και του χρόνου.

Οι δύο αντίπαλοι δεν έχουν τσάμπα το όνομα, έχουν και τους αριθμούς να στηρίξουν ότι παίζουν καλή άμυνα,. Η Vecchia Signora είναι το Νο1 στην Ιταλία στην κατηγορία έχοντας δεχθεί 15 τέρματα ύστερα από 24 αγωνιστικές, και ο Αλέγκρι είδε στα τελευταία ματς την ομάδα του να επιστρέφει στα clean-sheets έπειτα από ένα μικρό αρνητικό διάστημα. Στα 17 γκολ έπειτα από 24 ματς στην La Liga είναι η επίδοση της κορυφαίας άμυνας στην Ισπανία, Ατλέτικο, η οποία μετά τις ήττες από Μπέτις και Ρεάλ επέστρεψε με το 0-1 στην έδρα της Ράγιο Βαγιεκάνο. Στα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης, μόνο η Λίβερπουλ και η Παρί Σεν Ζερμέν έχουν επιδόσεις τέτοιου επιπέδου στην άμυνα.

Οι δυο τους, είναι οι μοναδικές ομάδες που έχουν σταθεροποιηθεί τα τελευταία χρόνια στο κορυφαίο επίπεδο του αθλήματος και δεν έχουν καταφέρει να κατακτήσουν το Champions League. Η Γιουβέντους έφτασε στον τελικό του Βερολίνου το 2015 αλλά έχασε από την Μπαρτσελόνα, η οποία την λύγισε με 3-1 και το 2017 την περίμενε άλλη ήττα από Ισπανική ομάδα καθώς στο Κάρντιφ υποκλίθηκε στην Ρεάλ χάνοντας με το βαρύ 4-1.

Η τελευταία, η Ρεάλ, έχει αποτελέσει τον δήμιο της Ατλέτικο και τις δύο φορές που έφτασε στον τελικό. Το 2014 στην Λισαβόνα οι Rojiblancos άπλωναν χέρι στην κούπα μέχρι το 93’ όταν ο Ράμος ισοφάρισε σε 1-1 και οι Merengues γύρισαν το ματς στην παράταση (4-1) και το 2016 είχαμε ξανα derbi madrileno αυτή τη φορά στο Μιλάνο, με την Ρεάλ να το παίρνει στα πέναλτι έπειτα από το 1-1 της κανονικής διάρκειας.

 

Τελευταία Νέα