Η Σάλκε βρήκε τον... επόμενο Νόιερ

Η Σάλκε βρήκε τον... επόμενο Νόιερ

Gazzetta team
Η Σάλκε βρήκε τον... επόμενο Νόιερ

bet365

Ο Αλεξάντερ Νίμπελ έκλεψε τις εντυπώσεις στην εστία της Σάλκε, με τον αρχηγό Φέρμαν να μένει στον πάγκο.

Όταν το παιχνίδι της Σάλκε με την Βόλφσμπουργκ τελείωσε, ο Φέρμαν πέρασε μπροστά από τους δημοσιογράφους στη μικτή ζώνη. Παραδόξως, όμως, παρά το γεγονός ότι η ομάδα του είχε κερδίσει υπήρχε ησυχία. Ούτε οι δημοσιογράφοι τον πλησίασαν για δηλώσεις, ούτε εκείνος έδειχνε να έχει κάτι να πει. Ο αρχηγός είχε μείνει στον πάγκο σε μία απόφαση που εξέπληξε πάντες.

Μία ημέρα πριν το ματς ο Ντομένικο Τεντέσκο είχε ανακοινώσει ότι στην εστία θα ξεκινήσει ο 22χρονος Αλεξάντερ Νίμπελ. «Το είχαμε πει πριν τη σέντρα ότι αυτή η επιλογή θα διαρκέσει για κάποιο διάστημα», ξεκαθάρισε ο Γερμανός τεχνικός. «Αν θα πρόκειται για κάτι μόνιμο δεν το έχουμε αποφασίσει ακόμα». Μέχρι τώρα ο Νίμπελ είχε κάνει τρεις εμφανίσεις στην Bundesliga, αλλά όλες ήταν «αναγκαστική» επιλογή, καθώς ο Φέρμαν ήταν τραυματίας.

Τώρα, στα μάτια του Τεντέσκο ο τελευταίος, που είχε κάνει σημαντικά λάθη πριν τη χειμερινή διακοπή, έδειχνε ανασφαλής. «Το μυαλό του δεν είναι στη σωστή κατάσταση», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του νεαρού τεχνικού. Και το χειρότερο που χρειάζεται η Σάλκε είναι μετά την αποχώρηση του Νάλντο για την Μονακό ο αρχηγός της να μην μπορεί να κατευθύνει την άμυνά του.

Ο Φέρμαν έδειξε εντυπωσιακή ωριμότητα και πριν το παιχνίδι ευχήθηκε τα καλύτερα για τον νεαρό συμπαίκτη του και, πλέον, άμεσο ανταγωνιστή του για την ενδεκάδα. Οι υπόλοιποι παίκτες έσπευσαν να δείξουν πόσο τον σέβονται. «Είναι ο αρχηγός μας, ο ηγέτης μας», τόνισε ο Καλιγκιούρι, που πέτυχε και τα δύο τέρματα των βασιλικών μπλε στη νίκη με 2-1, που τους έφερε ένα βήμα πριν την έξοδο από την κρίση. «Ο Ραλφ είναι ακόμα ο αρχηγός μας. Είναι θρύλος της Σάλκε», θα πει ο Σταμπουλί, που πήρε το περιβραχιόνιο για το παιχνίδι.

Αυτός ο ρόλος του «ηγέτη» που όλοι σπεύδουν να πουν δεν είναι κάτι τυχαίο. Μετά τις πωλήσεις των τελευταίων ετών ο Φέρμαν μοιάζει με τον τελευταίο μεγάλο παίκτη των ακαδημιών. Έφτασε στη Knappenschmiede σε ηλικία 14 ετών και όταν έκανε τα πρώτα επαγγελματικά του βήματα βρέθηκε αρχικά στη σκιά του Μάνουελ Νόιερ. Πήγε στην Άιντραχτ και επέστρεψε μόνο όταν ο τελευταίος έφυγε για την Μπάγερν το 2011. Τώρα, κινδυνεύει να βρεθεί στη σκιά του «νέου» Νόιερ.

Ο Νίμπελ αποκτήθηκε πριν τρία χρόνια από την Πάντερμπορν και θυμίζει σε πολλά τον κορυφαίο τερματοφύλακα της Γερμανίας. Μόλις στο 4’ της αναμέτρησης έκανε εντυπωσιακή απόκρουση, που ξεσήκωσε το κοινό. Όπως είναι φυσικό δεν απέφυγε τα λάθη, όμως κανένα από αυτά δεν κόστισε βαθμούς στην ομάδα του. Για τα δεδομένα της περίστασης έδειξε μεγάλη ψυχραιμία. Ο Φέρμαν τον έβλεπε από τον πάγκο και πιθανότατα σκεφτόταν ότι η ειρωνεία τον φέρνει εκτός ενδεκάδας από τον... μίνι-Νόιερ, όπως λένε τον Νίμπελ εδώ και χρόνια οι συμπαίκτες και οι προπονητές του.a

«Οι τελευταίες ημέρες και νύχτες δεν ήταν καθόλου εύκολες για μένα και τους συνεργάτες μου», σχολίασε ο Τεντέσκο, που πήρε τη σωστή απόφαση. Τώρα, τον περιμένουν ακόμη περισσότερες νύχτες χωρίς ύπνο, καθώς θα πρέπει να βρει τον τρόπο να μην «κάψει» τον νεαρό του τερματοφύλακα....

 

Τελευταία Νέα