Τερματοφύλακες που σήκωσαν ως αρχηγοί την κούπα

Τερματοφύλακες που σήκωσαν ως αρχηγοί την κούπα

bet365

Ο Ουγκό Λιορίς σήκωσε πρώτος το τρόπαιο για την Γαλλία και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται τους τερματοφύλακες, που ήταν αρχηγοί στις εθνικές τους ομάδες και κατέκτησαν το Παγκόσμιο Κύπελλο.

1934: Τζιανπιέρο Κόμπι (Ιταλία)
Έκανε ντεμπούτο με την εθνική Ιταλίας το 1924, σε ηλικία 21 ετών. Στα 28 του έγινε αρχηγός της «σκουάντρα ατζούρα» και ενώ νωρίτερα είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες (1928) αλλά και το πρωτάθλημα κεντρικής Ευρώπης (1930). Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1934, που διοργανώθηκε στη χώρα του, ο Κόμπι ήταν να μην αγωνιστεί, καθώς είχε πάρει την απόφαση να αποσυρθεί από την ενεργό δράση με το τέλος εκείνης της σεζόν. Τελικά, όχι μόνο μεταπείσθηκε από τον ομοσπονδιακό τεχνικό, αλλά έγινε και βασικός από το πουθενά, καθώς ο Κάρλο Κερεσόλι έσπασε το χέρι του. Ο Τζιανπέρο Κόμπι δεν έχασε ούτε λεπτό και η Ιταλία έφτασε στην κατάκτηση του Μουντιάλ, με τον ίδιο να σηκώνει πρώτος το τρόπαιο.

0% Γκανιότα* & Αποκλειστικά Ειδικά Στοιχήματα στη Novibet * Αφορά την επιλογή «Νικητής Αγώνα» σε επιλεγμένα παιχνίδια πριν την έναρξη''.

1982: Ντίνο Τζοφ (Ιταλία)
Ένας από τους «θρύλους» του ιταλικού ποδοσφαίρου και από τους κορυφαίους τερματοφύλακες όλων των εποχών. Ο Ντίνο Τζοφ είναι ο μοναδικός Ιταλός ποδοσφαιριστής, που έχει κατακτήσει τόσο το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (1968), όσο και το Παγκόσμιο Κύπελλο (1982). Και στις δύο διοργανώσεις, ο Ιταλός αναδείχθηκε καλύτερος τερματοφύλακας, με τον ίδιο στα γήπεδα της Ισπανίας, το 1982, να φορά και το περιβραχιόνιο της «σκουάντρα ατζούρα». Άλλωστε, διένυε το 41ο έτος της ηλικίας του και με την κατάκτηση του Μουντιάλ από την Ιταλία, έγινε ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής, που αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής.

2010: Ίκερ Κασίγιας (Ισπανία)
Ο «Άγιος Ίκερ» των φίλων της Ρεάλ Μαδρίτης και της εθνικής Ισπανίας ήταν πραγματικός «κέρβερος» κάτω από τα δοκάρια του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος την τετραετία 2008-2012, που σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του. Ο Κασίγιας έγινε αρχηγός των «φούριας ρόχας» πριν το Euro του 2008, όταν ο Λουίς Αραγονές «έκοψε» τον Ραούλ από την αποστολή. Στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας, ο Κασίγιας έγινε ο πρώτος τερματοφύλακας που σήκωσε, ως αρχηγός, το τρόπαιο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και δύο χρόνια μετά, στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, μπήκε στη λίστα των γκολκίπερ, που κατέκτησαν το Παγκόσμιο Κύπελλο, φορώντας το περιβραχιόνιο. Το καλό... τρίτωσε για τον Κασίγιας και την εθνική Ισπανίας στο Euro του 2012.

 

Τελευταία Νέα