Η Γερμανία έδωσε συνέχεια στην κατάρα των πρωταθλητών

Gazzetta team
Η Γερμανία έδωσε συνέχεια στην κατάρα των πρωταθλητών

bet365

Μετά την ήττα της Γερμανίας από την Κορέα (0-2), για 4η φορά στα τελευταία πέντε Mundial η πρωταθλήτρια αποκλείεται από τον όμιλο στην επόμενη διοργάνωση. Εξαίρεση η Βραζιλία του 2006.

Σίγουρα δεν είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο των φαβορί. Στη διοργάνωση της Ρωσίας οι δυνατοί στην καλύτερη περίπτωση τα βρίσκουν σκούρα, νικούν οριακά. Αλλες φορές παραχωρούν ισοπαλία, χάνουν και όπως έγινε με την Γερμανία όχι μόνο γνωρίζουν την ήττα από θεωρητικά αντίπαλο χαμηλότερης δυναμικότητας, αλλά αποκλείονται και από τη φάση των ομίλων, κάτι που στην Γερμανία συνέβη για πρώτη φορά ever. Ετσι όπως εξελίχθηκε το group της, η Mannschaft ήθελε απλή νίκη κόντρα στην Κορέα για να βρεθεί στους «16» όμως για πρώτη φορά στην ιστορία της δέχθηκε δύο γκολ στις καθυστερήσεις και έδωσε συνέχεια στην παράδοση των τελευταίων ετών που θέλει την πρωταθλήτρια κόσμου να μην συμμετέχει καν στα νοκ-άουτ του επόμενου τουρνουά...

To 2002, στα γήπεδα της Ανατολής, η Γαλλία πήγε ως Παγκόσμια Πρωταθλήτρια έχοντας διαλύσει στον τελικό την Βραζιλία με 3-0. Τα πράγματα στην επόμενη διοργάνωση δεν ήταν τόσο όμορφα. Η ομάδα του Ροζέρ Λεμέρ έχασε σε εκείνη την εκπληκτική πρεμιέρα από την Σενεγάλη με το γκολ του [μετέπειτα παίκτη της ΑΕΚ] Πάπα Μπούπα Ντιόπ (0-1) και στα δύο επόμενα ματς δεν κατάφερε να νικήσει την Ουρουγουάη (0-0) και έχασε 2-0 από την Δανία. Οι Τρικολόρ άφησαν το στέμμα τους ως τελευταίοι στον όμιλο και παρότι είχαν επίθεση με Ανρί - Τρεζεγκέ δεν κατάφεραν να σκοράρουν ούτε μία φορά.

Εκείνη που συνέχισε και ουσιαστικά έχτισε αυτή την κατάρα ήταν η Ιταλία. Αφού η υπερομάδα του Μαρτσέλο Λίπι πήρε μυθικό τίτλο στα γήπεδα της Γερμανίας το 2006, ο ίδιος ο Πολ Νιούμαν του calcio οδήγησε την Squadra Azzurra και στη διοργάνωση της Νοτίου Αφρικής. Η Ιταλία ήταν στον ίδιο όμιλο με Παραγουάη, Σλοβακία και Νέα Ζηλανδία και ακόμα και τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές το μυαλό δεν μπορεί να κατανοήσει πως οι Azzurri τερμάτισαν τελευταίαοι στον όμιλο. Στο πρώτο ματς χρειάστηκε να ισοφαρίσει για να πάρει 1-1 από την Παραγουάη σε ένα ματς που έχασε τον Μπουφόν με τραυματισμό και ακολούθησε το ντροπιαστικό 1-1 με την Νέα Ζηλανδία, πριν έρθει το τελειωτικό χτύπημα από την Σλοβακία (3-2) και η 4η θέση στον όμιλο.

Τρίτη και φαρμακερή, πριν έρθει ο φετινός αποκλεισμός της Γερμανίας, ήταν η Ισπανία. Η ομάδα του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε είχε κατακτήσει τον τίτλο το 2010 και αυτό που έγινε τέσσερα χρόνια αργότερα, δύσκολα θα το είχε προβλέψει κάποιος. Στο πρώτο ματς του ομίλου ήρθε γερή σφαλιάρα για την La Roja, καθώς αν και προηγήθηκε υπέστη ιστορική ήττα με 5-1 από την Ολλανδία και στο επόμενο ματς του group έχασε με 2-0 από την Χιλή. Το 3-0 σε βάρος της Αυστραλίας την τελευταία αγωνιστική δεν μπορούσε να της χαρίσει κάτι άλλο πέρα από την 3η θέση.

Η Γερμανία ήρθε να γίνει η 4η που το παθαίνει τα τελευταία 5 χρόνια, ενώ πριν από το 2002 η Ιταλία είχε υποστεί ανάλογο κάζο το 1950 και η Βραζιλία - που αποτελεί την εξαίρεση της τελευταίας 16ετίας - το 1966.

 

Τελευταία Νέα