Ρεκόρ στο Βαγιέκας κι έτοιμος για Μπερναμπέου

Θάνος Σαρρής
Ρεκόρ στο Βαγιέκας κι έτοιμος για Μπερναμπέου

bet365

Ο Ραούλ δε Τομάς κλέβει την παράσταση στη Ράγιο Βαγιεκάνο και πυροδοτεί σενάρια για επιστροφή του στη Ρεάλ Μαδρίτης. Του Θάνου Σαρρή.

Ο Ραούλ δε Τομάς πήγαινε ως πιτσιρικάς με τον πατέρα του να δει τους Γκαλάκτικος της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο μαέστρος με το 5 ήταν εκείνος που τον μάγευε από παιδί. «Αυτός που πάντα ήθελε να βλέπω ήταν ο Ζιντάν, για το στιλ του και την αγωνιστική του συμπεριφορά. Ήταν το είδωλό μου», τόνιζε ο πρώτος σκόρερ της φετινής Ράγιο στην El Confidencial. Αρκετά χρόνια μετά, ο Ισπανός με δομινικανές ρίζες επιθετικός, έχει κλέψει την παράσταση αγωνιζόμενος με τη μορφή δανεισμού στην εργατική πλευρά της πρωτεύουσας και έχει κάνει το είδωλό του να σκέφτεται σοβαρά την επιστροφή του στο Μπερναμπέου, ως λύση για την πρώτη ομάδα.

Ο Ραούλ μεγάλωσε ποδοσφαιρικά στον οργανισμό των blancos και όπως γίνεται συνήθως, ξεκίνησε να παραχωρείται δανεικός για να πάρει στα πόδια του παιχνίδια. Πρώτος σταθμός ήταν η Κόρδοβα, με την οποία σημείωσε έξι γκολ. Επόμενος προορισμός η Βαγιαδολίδ, στην οποία εντάχθηκε την τελευταία μέρα της μεταγραφικής περιόδου και ολοκλήρωσε τη σεζόν με 15 τέρματα. Ήταν εμφανές ότι κάτι καλό υπήρχε στην περίπτωσή του. Φέτος, εντάχθηκε την πρώτη Σεπτεμβρίου στη Ράγιο Βαγιεκάνο για να αποτελέσει το πρώτο βιολί της επίθεσης στην προσπάθεια για επιστροφή στην Primera. Και ο 22χρονος έκανε τους πάντες να τρίβουν τα μάτια τους.

Ο δε Τομάς είναι δεύτερος σκόρερ στη Segunda με 24 γκολ και έχει βαλθεί να σπάσει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Μετά το ματς με την Μπαρτσελόνα Β, απέναντι στην οποία πέτυχε δύο γκολ, εκ των οποίων το πρώτο με εκτέλεση πέναλτι α λα Πανένκα, έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Ράγιο που πετυχαίνει 22 τέρματα σε μια σεζόν. Το ρεκόρ κρατούσε ο Οουρουγουανός Φερνάνδο Μορένα, από την περίοδο 79/80! «Είμαι πολύ υπερήφανος που κατάφερα να μπω στην ιστορία της Ράγιο Βαγιεκάνο. Ζούμε ένα παρόν πολύ όμορφο και θα είναι υπέροχο να καταφέρουμε να το συνεχίσουμε», τόνιζε ο ίδιος, αναγνωρίζοντας πως οι «Φρανχιρόχος» και ο Μίτσελ που βρίσκεται στον πάγκο τους του παρέχουν τις βοήθειες για να βρεθεί στις θέσεις που γίνεται επικίνδυνος, να χτίσει σερί και να έχει ένα σύστημα που τον ευνοεί να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα. Να στέλνει τη μπάλα στο πλεκτό.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Ο Ραούλ δε Τομάς έχει αφιερώσει απόλυτα την καθημερινότητά του στην ατομική βελτίωση. Μετά τις προπονήσεις με την ομάδα δουλεύει σε καθημερινή βάση με personal trainer, ενώ κάνει και προπονήσεις στην πυγμαχία, που έχουν βελτιώσει τη σωματοδομή και την κίνηση των κάτω άκρων, μαζί με την γρήγορη λήψη αποφάσεων. Ο ίδιος περιγράφει τον εαυτό του ως «έναν επιθετικό σύγχρονο, ο οποίος κινείται σε ζώνες που δεν το κάνουν άλλοι επιθετικοί, κλασικοί σέντερ φορ. Μου αρέσει να συμμετέχω στο παιχνίδι και να φτάνω στις επικίνδυνες ζώνες».

O 22χρονος γυρίζει συχνά πιο πίσω για να πάρει μπάλα, να κρατήσει και να φτιάξει παιχνίδι για τους συμπαίκτες του. Έχει σημαντική συμβολή στην γρήγορη ανάπτυξη της φετινής Ράγιο και να για να του πάρουν τη μπάλα οι αμυντικοί... φτύνουν αίμα. Καραδοκεί για το λάθος των αντιπάλων, μπορεί να παίξει με πλάτη χάρη στην σωματική του δύναμη και δημιουργεί χώρους για τον ίδιο και τους συμπαίκτες του. Όπως είπε και ο ίδιος, είναι σύγχρονος επιθετικός που κατανοεί πλήρως τη σημασία το χώρου. Και εκτελεί και στημένα.

Το αγωνιστικό του πρότυπο είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο, όχι μόνο για το αγωνιστικό του στιλ αυτό καθεαυτό αλλά και για τη φιλοδοξία του και τη διαρκή προσπάθεια να γίνει καλύτερος.

Η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία μαζί του, του στέλνει μηνύματα για τις εμφανίσεις του και όλα δείχνουν ότι θα τον πάρει μαζί στην προετοιμασία και έπειτα θα αποφασίσει αν θα τον κρατήσει στην πρώτη ομάδα. Πρόσφατο ρεπορτάζ της Marca θέλει τους Μαδριλένους να έχουν πάρει την απόφαση να του δώσουν την ευκαιρία, έχοντας σκοπό να τον κρατήσουν στο ρόστερ ως τρίτο επιθετικό, στη θέση του Μπόρχα Μαγιοράλ, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα παραχωρηθεί. Για την απόκτησή του πάντως φέρονται να ενδιαφέρονται μια σειρά από ομάδες, όπως η Σεβίλλη και η Βαλένθια, καθώς η σεζόν που κάνει δεν έχει αφήσει κανέναν αδιάφορο. Δεν είναι μόνο το ότι πετυχαίνει συνεχώς γκολ, αλλά η γενικότερη συμβολή του στο παιχνίδι της Ράγιο.

Ένα σενάριο είναι να παραμείνει στο Βαγιέκας, όπου οι Μερένγκες θα τσεκάρουν συνεχώς την εξέλιξή του και εφόσον η ομάδα τελικά ανέβει, που είναι και το πιθανότερο σενάριο, να δοκιμαστεί σε επίπεδο Primera Division πριν επιστρέψει για τα καλά στο Μπερναμπέου. Το όνομά του είχε ακουστεί και για την ΑΕΚ, αλλά με δεδομένη τη σεζόν, το ενδιαφέρον και την εκτόξευση της αξίας του, η Ισπανία αποτελεί τον πιο πιθανόν προορισμό...

 

Τελευταία Νέα