Από τον Ριβάλντο, στον Μέσι

Από τον Ριβάλντο, στον Μέσι

bet365

Βαλένθια εναντίον Μπαρτσελόνα απόψε στο Μεστάγια και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται κάποιες αξέχαστες στιγμές, που έχουν «σημαδέψει» τις αναμετρήσεις των δύο ομάδων.

Με την Μπαρτσελόνα να βρίσκεται ήδη στο +10 από Ρεάλ και Ατλέτικο, η μόνη ομάδα που δείχνει ικανή να την κοντράρει στη μάχη του τίτλου είναι η Βαλένθια. Τις δύο ομάδες τις χωρίζουν μόλις τέσσερις βαθμοί, με τις «νυχτερίδες» να υποδέχονται απόψε στο Μεστάγια τους Καταλανούς και να απειλούν να μειώσουν τη μεταξύ τους διαφορά στον έναν πόντο, σε περίπτωση νίκης.

Πρόκειται για ένα ζευγάρι, που πολλοί ποδοσφαιριστές έχουν φορέσει τη φανέλα και των δύο (Ζεράρ, Μεντιέτα, Βίγια, Ματιέ παλαιότερα – Άλμπα, Αντρέ Γκόμες, Αλκάθερ τώρα), ενώ τα παιχνίδια τους συνηθίζουν να είναι πλούσια σε σκορ και θέαμα. Κάποια από αυτά είχαν... το κάτι παραπάνω, καθώς «έλαμψαν» με την παρουσία τους οι παίκτες παγκόσμιας κλάσης, που είχαν στις τάξεις τους. Τόσο αυτοί της Μπαρτσελόνα, όσο και της Βαλένθια.

Μπαρτσελόνα – Βαλένθια 3-4 (21η αγωνιστική La Liga 1997-98)
Μεσοβδόμαδα, η Σεβίλλη έφτασε σε μία ανατροπή απέναντι στην Λίβερπουλ, όμως το 1998 η Βαλένθια είχε κάνει μία ακόμη μεγαλύτερη ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Οι «μπλαουγκράνα» είχαν το προβάδισμα με 3-0 (Λουίς Ενρίκε, Ριβάλντο, Κάσερες αυτογκόλ), όμως σε λιγότερο από μισή ώρα στο δεύτερο ημίχρονο, οι «νυχτερίδες» έκαναν το απόλυτο comeback. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κλαούντιο Λόπες, που πέτυχε δύο γκολ και τους Μοριγί, Ορτέγα να σημειώνουν από ένα, το 3-0 έγινε 3-4 για την Βαλένθια, που έφτασε σε ένα «έπος» μέσα στο Καμπ Νου.

Βαλένθια – Μπαρτσελόνα 4-1 (ημιτελικός Τσάμπιονς Λιγκ 1999-00)
Πέρα από τις αναμετρήσεις τους στις εγχώριες διοργανώσεις, οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί μία και μοναδική φορά στην ιστορία τους στο Τσάμπιονς Λιγκ και συγκεκριμένα στα ημιτελικά της σεζόν 1999-2000. Στο πρώτο παιχνίδι, στο Μεστάγια, έλαμψε το αστέρι του Μιγκέλ Άνχελ Ανγκούλο, ο οποίος σημείωσε δύο τέρματα, κέρδισε ένα πέναλτι και ήταν ο άνθρωπος που οδήγησε την Βαλένθια στο εντυπωσιακό 4-1 επί της Μπαρτσελόνα. Ένα σκορ, που δεν κατάφεραν να ανατρέψουν οι «μπλαουγκράνα» στον επαναληπτικό, με αποτέλεσμα η εκπληκτική ομάδα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό.

Μπαρτσελόνα – Βαλένθια 3-2 (38η αγωνιστική La Liga 2000-01)
Σε αυτό το παιχνίδι σημειώθηκε το πιο εντυπωσιακό γκολ στην καριέρα του Ριβάλντο, σε μία από τις κορυφαίες εμφανίσεις του. Στην τελευταία αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος, η Μπαρτσελόνα χρειαζόταν μόνο νίκη για να πάρει το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλιώς αυτό θα κατέληγε στην Βαλένθια. Μέχρι το 89’ το σκορ ήταν 2-2, με τον Ριβάλντο ήδη να έχει πετύχει δύο πανέμορφα τέρματα. Το καλύτερο, όμως, το κράταγε για το τέλος. Με ανάποδο ψαλίδι από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κανιθάρες, διαμορφώνοντας το τελικό 3-2 υπέρ της Μπαρτσελόνα, μέσα σε αποθέωση.

Βαλένθια – Μπαρτσελόνα 3-2 (ημιτελικός Copa Del Rey 2007-08)
Ο τελευταίος τίτλος που κατέκτησε η Βαλένθια ήταν το 2008, όταν έκανε δικό της το Copa Del Rey. Πριν επικρατήσει της Χετάφε στον τελικό, είχε αποκλείσει την Μπαρτσελόνα στα ημιτελικά. Μετά το 1-1 των δύο ομάδων στο Καμπ Νου, ο επαναληπτικός του Μεστάγια εξελίχθηκε σε προσωπικό σόου του Χουάν Μάτα. Ο νυν άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σημείωσε δύο τέρματα και οδήγησε τις «νυχτερίδες» στο τελικό 3-2.

Μπαρτσελόνα – Βαλένθια 5-1 (24η αγωνιστική La Liga 2011-12)
Η Βαλένθια είναι μία από τις «αγαπημένες» ομάδες του Λιονέλ Μέσι, αφού έχει σκοράρει απέναντι της 24 φορές (μόνο Σεβίλλη με 29 και Ατλέτικο Μαδρίτης με 27 ξεπερνούν αυτό το νούμερο). Σε τρεις περιπτώσεις ο σούπερ-Λίο έχει πετύχει χατ-τρικ κόντρα στις «νυχτερίδες», όμως μία φορά κατάφερε και έκανε «καρέ». Η Βαλένθια είχε κάνει... το λάθος να προηγηθεί με τον Πιάτι, πριν πάρει μπροστά ο Μέσι. Σημείωσε τέσσερα τέρματα και έδωσε μία ασίστ στον Τσάβι για το τελικό 5-1 υπέρ της Μπαρτσελόνα. Ένα αποτέλεσμα που δεν έκρινε κάτι, όσον αφορά την έκβαση του πρωταθλήματος, όμως ήταν το καλύτερο παιχνίδι του Μέσι απέναντι στην Βαλένθια.

Μπαρτσελόνα – Βαλένθια 7-0 (ημιτελικός Copa Del Rey 2015-16)
Πρόκειται για την πιο ευρεία νίκη μίας εκ των δύο ομάδων απέναντι στην άλλη. Στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό κυπέλλου τη σεζόν 2015-16, η Μπαρτσελόνα έκανε πάρτι στην άμυνα της Βαλένθια, η οποία αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο για ένα ημίχρονο. Πρωταγωνιστής δεν ήταν ο Λιονέλ Μέσι, που πέτυχε χατ-τρικ, αλλά ο Λουίς Σουάρες, που έκανε «καρέ» τερμάτων, σκοράροντας δύο φορές στο πρώτο ημίχρονο και άλλες τόσες στην επανάληψη. Από την - τότε - τριπλέτα του MSN, μόνο ο Νεϊμάρ δε βρήκε δίχτυα, καθώς απέτυχε να σκοράρει από το σημείο του πέναλτι.

 

Τελευταία Νέα