Ελλάδα, κοίτα τι έκαναν αυτοί (vids)

Ελλάδα, κοίτα τι έκαναν αυτοί (vids)

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται τις περιπτώσεις, που ομάδες έκαναν την ολική ανατροπή στο δεύτερο αγώνα μπαράζ και πήραν το εισιτήριο για την τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης.

Δια στόματος Σωκράτη Παπασταθόπουλου, η εθνική μας ομάδα είπε «αντίο» στο Παγκόσμιο Κύπελλο, κατά 90%. Το 4-1 από την Κροατία, στο Ζάγκρεμπ, μοιάζει... βουνό για τη γαλανόλευκη, η οποία καλείται να φέρει τα πάνω-κάτω, ώστε να είναι αυτή, που θα ταξιδέψει το καλοκαίρι στην Ρωσία. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι υποχρεωμένο να παλέψει με όλες του τις δυνάμεις, ώστε να εξαντλήσει έστω και αυτό το... 10% των πιθανοτήτων του, μήπως καταφέρει και φτάσει σε μία ανατροπή, που δεν έχει γίνει ποτέ πάλι σε διαδικασία μπαράζ. Κανείς στο παρελθόν δεν έχει ανατρέψει ένα τόσο βαρύ σκορ, με διαφορά τριών τερμάτων, ωστόσο έχουν υπάρξει περιπτώσεις, που μια εθνική ομάδα ηττήθηκε με «καθαρό» σκορ στο πρώτο παιχνίδι, όμως στον επαναληπτικό στο γήπεδό της έκανε την ανατροπή, παίρνοντας το εισιτήριο για την τελική φάση Μουντιάλ ή Euro.

Μπαράζ Euro 1968

Βουλγαρία – Ιταλία 3-2 (6/4/1968)
Εκείνη την εποχή, οι οκτώ πρώτοι των ομίλων των προκριματικών έπαιζαν μεταξύ τους αγώνες μπαράζ, ώστε να προκύψουν οι τέσσερις της τελικής φάσης. Στο Βασίλ Λέφσκι της Σόφιας, η Βουλγαρία πήρε ισχνό προβάδισμα απέναντι στην Ιταλία, καθώς οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο φινάλε στο τελικό 3-2 και έδωσαν νέο ενδιαφέρον στον επαναληπτικό.

Ιταλία – Βουλγαρία 2-0 (20/4/1968)
Ένα γκολ χρειαζόταν η «σκουάτρα ατζούρα» για να προκριθεί στο Euro, που διοργανώθηκε τελικά στη χώρα της. Από τα πρώτα λεπτά είχε φτάσει σε σκορ πρόκρισης, απέναντι στην Βουλγαρία, ενώ το δεύτερο τέρμα στην επανάληψη ολοκλήρωσε την ανατροπή, που έστειλε την Ιταλία για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Μπαράζ Euro 1968

Ουγγαρία – Σοβιετική Ένωση 2-0 (4/5/1968)
Στο Νεπστάντιον της Βουδαπέστης, η Ουγγαρία ήταν η απόλυτη κυρίαρχος, παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης. Με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, έφτασε στο τελικό 2-0 απέναντι στην Σοβιετική Ένωση και έγινε το «αφεντικό» στο συγκεκριμένο ζευγάρι.

Σοβιετική Ένωση – Ουγγαρία 3-0 (11/5/1968)
Ο επαναληπτικός του Λένιν Στέιντιουμ (σημερινό Λουζνίκι) εξελίχθηκε σε ένα απίθανο πάρτι για τους γηπεδούχους. Παρουσία πάνω από 90 χιλιάδων θεατών, η Σοβιετική Ένωση έκανε την ολική ανατροπή, κερδίζοντας με 3-0 την Ουγγαρία και παίρνοντας πανηγυρικά το εισιτήριο για την τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Μπαράζ Μουντιάλ 2002

Αυστραλία – Ουρουγουάη 1-0 (20/11/2001)
Η νικήτρια στη ζώνη της Ωκεανίας τέθηκε αντιμέτωπη με την 5η ομάδα από τη ζώνη της Λατινικής Αμερικής, με έπαθλο ένα εισιτήριο στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Στο πρώτο παιχνίδι, στην Μελβούρνη, η Αυστραλία επικράτησε με 1-0 της Ουρουγουάης, χάρις σε ένα εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μάσκατ, στο 78’.

Ουρουγουάη – Αυστραλία 3-0 (25/11/2001)
Πέντε μέρες μετά, στο Μοντεβιδέο, η «σελέστε» κατάφερε να φτάσει στην ολική ανατροπή, εκμεταλλευόμενη τη δύναμη της έδρας. Ένα γκολ του Ντάριο Σίλβα στο 14’ ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα, με τον Μοράλες να σκοράρει δύο φορές στην επανάληψη (70’, 90’) και να διαμορφώνει το τελικό 3-0 για την Ουρουγουάη, που πήρε το εισιτήριο για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Μπαράζ Euro 2004

Σκωτία – Ολλανδία 1-0 (15/11/2003)
Το μεγάλο όνομα στο συγκεκριμένο ζευγάρι δεν ήταν άλλο από την Ολλανδία των πολλών αστέρων. Ωστόσο, στο Χάμπτεν Παρκ της Γλασκώβης, η Σκωτία κατάφερε να πάρει ένα μικρό προβάδισμα πρόκρισης, επικρατώντας με 1-0 των «οράνιε», χάρις σε ένα τέρμα του ΜακΦάντεν.

Ολλανδία – Σκωτία 6-0 (19/11/2003)
Ο τίτλος του φαβορί επιβεβαιώθηκε στον επαναληπτικό της Άμστερνταμ Αρίνα, όπου οι «οράνιε», όχι μόνο έκαναν την ανατροπή, αλλά διέλυσαν την άμυνα της Σκωτίας. Ο Ρουντ Φαν Νιστελρόι ήταν ασταμάτητος, φτάνοντας στο χατ-τρικ, ενώ Σνάιντερ, Όιερ και Φρανκ Ντε Μπουρ πέτυχαν από ένα τέρμα ακόμα, διαμορφώνοντας το εντυπωσιακό 6-0 για την Ολλανδία, που την έστειλε στο Euro της Πορτογαλίας.

Μπαράζ Μουντιάλ 2014

Ουκρανία – Γαλλία 2-0 (15/11/2013)
Στα μπαράζ του τελευταίου Μουντιάλ, η Ουκρανία κατάφερε να αιφνιδιάζει το φαβορί του ζευγαριού, Γαλλία. Στο πρώτο παιχνίδι, στο Κίεβο, τα γκολ των Ζοζούλια και Γιαρμολένκο έδωσαν στους Ουκρανούς τον πρώτο λόγο για την πρόκριση, με το «καθαρό» 2-0 επί των «τρικολόρ».

Γαλλία – Ουκρανία 3-0 (19/11/2013)
Στον επαναληπτικό του Σταντ Ντε Φρανς, οι «τρικολόρ» χρειάστηκαν τη βοήθεια της... άμυνας, για να φτάσουν στην ολική ανατροπή. Ο Μαμαντού Σακό σκόραρε δύο φορές, ο Μπενζεμά άλλη μία και με αυτό τον τρόπο, η Γαλλία επικράτησε με 3-0 της Ουκρανίας, παίρνοντας πανηγυρική πρόκριση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

 

Τελευταία Νέα