Μαντήλι τεχερανικό

Gazzetta team
Μαντήλι τεχερανικό
Ο Αντώνης Πανούτσος βλέπει την Περιστέρα στην επίσκεψη στο Ιράν να φοράει την μαντήλα και καταλήγει ότι ο χρυσός κανόνας για ένα καλό ταξίδι είναι When in Rome do as the Roman’s do.

Ανάμεσα στις 5-10 χώρες με τα χαμηλότερα levels of tolerance είναι η Σαουδική Αραβία. Μερικοί το έχουν μάθει πρώτο χέρι.

Όπως ένα φίλος μου που λόγω ζωδίου φωνάζανε «Ψαράκη» και δούλευε ξενοδοχοϋπάλληλος. Πριν 30 χρόνια ο Ψαράκης είχε πάει του Ριάντ για να δουλέψει σαν μάνατζερ σε ξενοδοχείο. Στο πουλμανάκι του αεροδρομίου που μετέφερε τους επιβάτες στο τέρμιναλ είχε κάτσει απέναντι από έναν κύριο με κελεμπία. Κουρασμένος από το ταξίδι ο Ψαράκης τον κοίταζε αφηρημένος. Ο κύριος έβαλε τις φωνές. Ο οδηγός σταμάτησε το πουλμανάκι, ήρθε η αστυνομία, μάζεψε τον Ψαράκη, που στο τμήμα έμαθε ότι κατηγορείτο από τον κύριο ότι κοιτούσε «αναιδώς» ένα από τα 15 χιλιάδες μέλη της βασιλικής οικογενείας. Ο Ψαράκης άρχισε να απολογείται, ότι ήταν κουρασμένος, δεν είχε καμία διάθεση έναν πρίγκηπα και τα σχετικά. Ευτυχώς του πρίγκιπα του είχε περάσει και απέσυρα την κατηγορία. Ο Ψαράκης δεν ξανασήκωσε το βλέμμα να κοιτάξει σαουδάραβα στα μάτια και μετά από δύο χρόνια έριξε μαύρη πέτρα και δεν ξαναπάτησε.

Ο Ψαράκης είχε παραβεί τον χρυσού κανόνα του καλού ταξιδιώτη. Ο οποίος λέει When in Rome do as the Roman’s do. Στην Ρώμη κάνε ότι κάνουν οι Ρωμαίοι. Δηλαδή μιμήσου την συμπεριφορά των ντόπιων. Στην λογική του κάνε ότι οι άλλοι νομίζω ότι η Περιστέρα στην Τεχεράνη φόρεσε την μαντήλα, Όπως και σε μια άλλη. Στην ενστικτώδη multi culti έλξη των συριζαίων σε συνήθειες του τρίτου κόσμου, που ότι δεν είναι ευρωπαϊκό είναι καλό. Κάτι που φάνηκε και από την δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι η Ελλάδα είναι γέφυρα ανάμεσα στην Ευρώπη και το Ιράν. Σαν η Ελλάδα να μην είναι κομμάτι της Ευρώπης.

Ενδυματολογικά πάντως ο Αλέξης Τσίπρας δεν χρειάστηκε να αλλάξει τίποτα. Το κουστούμι με άσπρο πουκάμισο χωρίς γραβάτα είναι το επίσημο ένδυμα των μη κληρικών της ιρανικής πολιτικής. Με μόνη την διαφορά ότι οι Ιρανοί φοράνε το πουκάμισο χωρίς κολάρο, όπως το φόραγαν οι ευρωπαίοι εργάτες πριν τον A’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το μεγαλύτερο σκυλί μαύρο σε εμφανίσεις που τα έχει δει και κάνει όλα είναι η βασίλισα Ελισάβετ της Αγγλίας. Εχει εμφανιστεί επάνω σε ελέφαντα, επάνω σε άλογο ή με το τομάρι ζώου της αρχηγού των Μαορί.

Στις επισκέψεις της Ελισάβετ στην Νέα Ζηλανδία οι γυναίκες φορούσαν σουτιέν. Αντίθετα με την επίσκεψη του Πάπα Ιωάννη Παύλου του ΙΙ. Οι διοργανωτές δεν προέβλεψαν την ιδιότητα του καλεσμένου και τον Πάπα υποδέχτηκαν γυναίκες των Παπούα σε topless dancing.

Υ.Γ Δεν είναι πάντως ανάγκη να μας πιάνει υστερία με το οπισθοδρομικό Ιράν, Μέχρι την δεκαετία του ’60 οι Ελληνίδες στα χωρία για να βγουν από το σπίτι φόραγαν τσεμπέρι ενώ μέχρι τον canon law της καθολικής εκκλησίας του ’83 οι γυναίκες για να μπουν στην εκκλησία φόραγαν μαντήλι στο κεφάλι.