Αγωνιά για τελικό και... Final Four ο Μπατίστ

Αγωνιά για τελικό και... Final Four ο Μπατίστ

Γιάννης Ράμμας
Αγωνιά για τελικό και... Final Four ο Μπατίστ

bet365

Ο τραυματίας Μάικ Μπατίστ τρέχει να προλάβει τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος με τον Ολυμπιακό (10/3) και δε θέλει να χάσει με τίποτα το τζάμπολ, ενώ αδημονεί και για το... repeat στην Ευρωλίγκα.

Αναλυτικά όσα έγραψε ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ στο paobcblog.gr:

Καλησπέρα...

Είναι μία λίγο δύσκολη στιγμή για εμένα. Ήμουν αρκετά άτυχος, ώστε να τραυματιστώ στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ. Κανένας αθλητής δεν εκτιμά τέτοιες στιγμές. Είναι μία δύσκολη στιγμή για εμένα, αλλά και για την ομάδα, αφού δεν είμαι ο μόνος στη λίστα των τραυματιών. Ήδη υπάρχουν εκεί ο Ίαν (σ.σ. Βουγιούκας) κι ο Στράτος (σ.σ. Περπέρογλου). Έχω αρχίσει θεραπείες. Ο στόχος όλων μας είναι να είμαι έτοιμος για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος απέναντι στον Ολυμπιακό και θα προχωρήσουμε μέρα με τη μέρα προς αυτή την κατεύθυνση. Πρέπει να είμαι αισιόδοξος. Θέλω να είμαι εκεί και να βοηθήσω την ομάδα μου.

Το πλάνο σήμερα ήταν να μιλήσουμε για την πρώτη θέση στον όμιλο στο TΟΡ 16. Είναι κάτι που όλοι θέλαμε. Κι αυτόν το στόχο τον πετύχαμε. Ξέρετε κάτι; Θα παραμείνω στο πλάνο. Είμαι πολύ χαρούμενος που φτάσαμε στα playoffs, αλλά την ίδια στιγμή θέλω κάτι περισσότερο. Οπότε θα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, ώστε να πετύχουμε τον επόμενο στόχο μας. Υπάρχουν οι αγώνες απέναντι στο Μαρούσι, για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος κι ακολουθούν αγώνες για το πρωτάθλημα Ελλάδος. Μόλις ολοκληρωθούν αυτές οι υποχρεώσεις μας, τότε θα αρχίσουμε να ανησυχούμε για τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Φτάσαμε στο Καζάν, έχοντας την πλάτη μας στον τοίχο. Ξέραμε ότι είχαμε προκριθεί στα playoffs, αλλά θέλαμε και το πλεονέκτημα της έδρας. Δεν ξέρω γιατί φτάνουμε ως εκεί, για να κάνουμε αυτό που πρέπει. Το κάνουμε όμως! Είναι το μπάσκετ. Κάποιες φορές τα πράγματα πάνε καλά για σένα, κάποιες φορές λειτουργούν με τρόπο που δε σου αρέσει. Στο τέλος της ημέρας, όσο παλεύεις για να παίρνεις τις νίκες στα παιχνίδια, ανεξάρτητα από το πώς έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, κάτι καλό θα συμβεί. Οπότε είμαι χαρούμενος πρώτον που έχουμε το πλεονέκτημα έδρας, δεύτερον που βρισκόμαστε στα playoffs κι έχουμε τη δυνατότητα να φτάσουμε στο Final Four. Δεν έχουμε καταφέρει να πάμε δύο συνεχόμενες φορές στο Final Four όσα χρόνια βρίσκομαι εδώ. Το να στεφθούμε πρωταθλητές Ευρώπης, έχοντας κατακτήσει τον τίτλο πέρυσι, είναι κάτι που θα έκανα τα πάντα για να το καταφέρω.

Ξέρω τι μπορεί να πείτε κάποιοι: Ότι φαίνεται να παίζουμε καλύτερα εκτός έδρας. Ξέρετε κάτι; Ακόμη κι εμείς καμιά φορά κάνουμε μικρά αστεία γι' αυτό. Αλλά αστεία δεν χωράνε, όταν έρχεται η ώρα να παίξουμε. Ξέρουμε πολύ καλά πως για να επιβληθούμε της Μακάμπι Τελ Αβίβ θα πρέπει να προστατεύσουμε το πλεονέκτημα έδρας που έχουμε στα δύο πρώτα παιχνίδια. Αυτό είναι το πιο σημαντικό που θα πρέπει να κάνουμε, όταν έρθει η ώρα να εστιάσουμε σε αυτές τις αναμετρήσεις. Το να παίζουμε καλά εκτός έδρας είναι κάτι θετικό. Σημαίνει ότι έχουμε πάρει νίκες σε δύσκολες έδρες κι είναι κάτι που μόνο να μας ωφελήσει μπορεί όταν έρθει η ώρα των playoffs. Αλλά θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε και την έδρα μας. Χρειαζόμαστε τους φίλους μας, εσάς, να κάνετε το ΟΑΚΑ την πιο δύσκολη έδρα που έχει δει φέτος η Μακάμπι Τελ Αβίβ. Αν έχουμε εσάς δίπλα μας και δυσκολέψετε κι εσείς με τη φωνή σας και την παρουσία σας τους αντιπάλους μας, αν μας δώσετε την ενέργεια και το κίνητρο που χρειαζόμαστε, σίγουρα θα είναι μια ιδανική κατάσταση για εμάς.

Έχω δει τη Μακάμπι Τελ Αβίβ να παίζει φέτος. Δε γίνονται συγκρίσεις με τον περσινό τελικό της Ευρωλίγκας. Είμαστε δύο διαφορετικές ομάδες. Από την άλλη, η Μακάμπι Τελ Αβίβ κι ο Παναθηναϊκός είναι από τους πυλώνες του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Η ιστορία κι η παράδοση που υπάρχει στις μεταξύ μας αναμετρήσεις είναι ζωντανές και θέλουμε τα ίδια πράγματα: Να φτάσουμε στο Final Four και να στεφθούμε πρωταθλητές Ευρώπης. Έχουν πολύ καλούς παίκτες, πολύ καλό προπονητή και τους σεβόμαστε. Αλλά έχουμε χρόνο να σκεφτούμε πιο αναλυτικά για τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Θα δούμε βίντεο και θα εστιάσουμε την προσοχή μας εκεί. Όπως είπα, όμως, έως τότε έχουμε άλλους αγώνες μπροστά μας.

Είχαμε μεγάλο κίνητρο απέναντι στην Ούνικς στο Καζάν κι ήταν το πλεονέκτημα έδρας. Δε θέλαμε να έχουμε το μειονέκτημα και πάλι. Δε γίνεται κάθε χρόνο να επαναλαμβάνεις αυτό που κάναμε απέναντι στην Μπαρτσελόνα πέρυσι. Θέλαμε να δώσουμε στους εαυτούς μας τις καλύτερες δυνατές πιθανότητες να επιστρέψουμε στο Final Four και νομίζω ότι έχοντας το πλεονέκτημα της έδρας αυξάνει τις πιθανότητες αυτές. Η πρώτη θέση στον όμιλο ήταν ένας στόχος μας... ΑΛΛΑ... Έχουμε ακόμη πολλά να αποδείξουμε. Θέλουμε να φτάσουμε στο τέλος αυτούς του ταξιδιού... Και για εμάς, αλλά και για εσάς...

Να είστε καλά,

Μάικ

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα