Η Δόση κατέρριψε το ρεκόρ της Μπακογιάννη που κρατούσε από το 1985!

Gazzetta team
Η Δόση κατέρριψε το ρεκόρ της Μπακογιάννη που κρατούσε από το 1985!

bet365

Η Παναγιώτα Δόση πήρε το ρεκόρ Κ-20 της Μπακογιάννη (1985) και πήρε το ασημένιο στο ύψος. Πρώτη η Γκούσιν.

Με άλμα στα 1,86 μ. η Παναγιώτα Δόση κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ Κ20 το οποίο κατείχε από το μακρινό 1985 η Νίκη Μπακογιάννη.

Η Δόση του ΑΟ Κέρκυρας λίγες ημέρες από την έβδομη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με 1,84 μ. έκανε την υπέρβαση και πήρε το ασημένιο μετάλλιο στο άλμα εις ύψος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της Πάτρας.

Νικήτρια του αγώνα με 1,88 μ. ήταν η Τατιάνα Γκούσιν (ΓΣ Κηφισιάς). Η αθλήτρια στη συνέχεια δοκίμασε δίχως επιτυχία στο 1,90 μέτρα.

Τον εαυτό της ξεπέρασε και η Αθηνά Ρέτζιου (ΓΣ Κηφισιάς) που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με 1,83 μ., ένα εκατοστό πάνω από το προηγούμενο ρεκόρ της.

«Επιτέλους συναγωνισμός για να βγαίνουν καλές επιδόσεις. Βρίσκω σιγά-σιγά τη φορά μου και πιστεύω ότι θα σταθεροποιηθώ στα ψηλά άλματα. Επόμενος στόχος το Ευρωπαϊκό Ομάδων που θα προσπαθήσω για ότι καλύτερο και στη συνέχει θα αγωνιστώ σε κάποια μίτινγκ», είπε η Τατιάνα Γκούσιν ενώ η Παναγιώτα Δόση σημείωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενη, ο συναγωνισμό με την Τατιάνα με βοηθάει να κάνω καλές επιδόσεις».

Νίκη στα 1500μ για την Γιαννοπούλου/ 10η νίκη για Δημητράκη!

Η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου (ΓΣ Κηφισιάς) έκανε το πρώτο βήμα για να κάνει και φέτος νταμπλ, αφού επικράτησε στα 1.500 μ. στην πρώτη ημέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος κι στη 2η θα μπει στα 800 μ. με τον ίδιο στόχο.

Η αθλήτρια του Χρήστου Παπαχρήστου τερμάτισε σε 4.15.03 και συνέτριψε το ατομικό της ρεκόρ, το οποίο ήταν 4.17.10. Η συναθλήτρια της Αναστασία Μαρινάκου ήταν δεύτερη με 4.17.84 επίδοση που αποτελεί φετινό της ρεκόρ και δείχνει πως έχει βρει και πάλι το ρυθμό της. Το χάλκινο μετάλλιο πήγε στην Βικτόρια Τσόλη (ΓΣ Χαλανδρίου) με 4.22.64.

Η Κωσταντίνα Γιαννοπούλου είπε: «Ο συναγωνισμός έφερε αυτό το ατομικό ρεκόρ και τον πρώτο τίτλο ου στο αγώνισμα. Όπως και στην προπόνηση με την Αναστασία (Μαρινάκου) αλληλοβοηθηθήκαμε στην τακτική», ενώ η Αναστασία Μαρινάκου από την πλευρά της τόνισε: «Επανέρχομαι σιγά-σιγά από τον τραυματαιμσό μου και βέβαια θέλω να είμαι καλά την επόμενη χρονιά».

Στους Άνδρες ο Ανδρέας Δημητράκης συνεπής με το πανελλήνιο πρωτάθλημα ήταν νικητής για 10η φορά στα 1.500 μ. με 3.39.94, επίδοση πολύ κοντά στο ατομικό του 3.39.32. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Μάρκος Γκούρλιας (ΑΟ Μυκόνου) με 3.52.88, που αύριο θα μπει στα 5.000 μ. και το χάλκινο ο Κώστας Βρανάς (ΓΣ Ηρακλής) με 3.54.28.

Ο μεγάλος νικητής σημείωσε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την κούρσα μου γιατί ταλαιπωρούμαι ακόμη από την φλεγμονή στον αχίλλειο. Παρόλα αυτά μπόρεσα και «έβγαλα» το προπονητικό μου πρόγραμμα για να είμαι καλά στο πρωτάθλημα και να πετύχω επίδοση κάτω από 3.40. Φυσικά είμαι χαρούμενος και για τον 10ο τίτλο μου».

 

Τελευταία Νέα