Aναστολή της εφαρμογής των κανονισμών για το τεστ φύλλου αποφάσισε το CAS

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Aναστολή της εφαρμογής των κανονισμών για το τεστ φύλλου αποφάσισε το CAS

bet365

Το Ανώτατο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS) αποφάσισε να αναστείλει για διάστημα επιπλέον 6 μηνών την εφαρμογή των κανονισμών που αφορούν τα τεστ φύλου.

Στις 24 Ιουλίου του 2015 CAS μετά την προσφυγή της Ινδής, Nτούτι Τσαντ είχε αποφασίσει την αναστολή εφαρμογής των κανονισμών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Στίβου (ΙΑΑF) που αφορούσαν τα τεστ φύλου, ζητώντας επιπλέον αποδεικτικά στοιχεία για το κατά πόσο μία αθλήτρια με αυξημένα ποσοστά τεστοστερόνης έχει αγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων της.

Στις 29 Σεπτεμβρίου του 2017 η ΙΑΑF προσκόμισε στο CAS επιπλέον στοιχεία ανάμεσα στα οποία και εκθέσεις εμπειρογνωμόνων και νομικές παρατηρήσεις. Μαζί με αυτά κατέθεσε και ένα προσχέδιο των αναθεωρημένων κανονισμών που αφορούσαν αποκλειστικά στις αποστάσεις μεταξύ 400μ. και ενός μιλίου.

Στις 3 Νοεμβρίου του 2017 το CAS εξέτασε τα στοιχεία της IAAF και αποφάσισε ότι είναι ικανοποιητικά, αλλά όχι επαρκή για να προχωρήσει στην έγκριση εφαρμογής των κανονισμών.

Έτσι, η εφαρμογή των νέων κανονισμών θα ανασταλεί για 6 μήνες ακόμη. Διάστημα στο οποίο η IAAF θα πρέπει να αποφασίσει εάν θα αποσύρει τους ισχύοντες κανονισμούς, αντικαθιστώντας τους με αυτούς που προβλέπονται στο προσχέδιο. Αν επιμείνει στους τρέχοντες κανονισμούς θα συνεχιστεί η διαδικασία από το CAS έως ότου ληφθεί τελεσίδικη απόφαση.

 

Τελευταία Νέα