Ρόχας: «Η νίκη ήρθε τη στιγμή που πέθαιναν άνθρωποι»

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Ρόχας: «Η νίκη ήρθε τη στιγμή που πέθαιναν άνθρωποι»

bet365

H Γιούλιμαρ Ρόχας μίλησε για τις έντονες στιγμές που έζησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου, όταν πανηγύριζε το χρυσό μετάλλιο στο μετάλλιο στο τριπλούν και στη χώρα της επικρατούσε το χάος.

Στις 7 Αυγούστου 2017, οι δρόμοι του Καράκας βάφτηκαν με αίμα στη διάρκεια των διαδηλώσεων κατά της ηγεσίας της Βενεζουέλας.

Την ίδια ώρα στο Λονδίνο η Βενεζουελάνα Ρόχας προσγειώνονταν στα 14,91 μέτρα κατακτώντας την πρώτη θέση στο τριπλούν και δίνοντας ελπίδα στους συμπατριώτες της.

Η χαρά της 22χρονης αθλήτριας, δήλωσε σχετικά με εκείνες τις στιγμές: «Η κατάκτηση του τίτλου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα έγινε στην καλύτερη και στη χειρότερη στιγμή για τη Βενεζουέλα. Για μένα, ήταν η καλύτερη στιγμή, διότι χάρισε πολλές ελπίδες στη χώρα μου στις δυσκολίες που περνούσε.

Η χειρότερη στιγμή ήταν, επειδή η νίκη ήρθε τη στιγμή που πέθαιναν άνθρωποι. Υπήρξε σχεδόν εμφύλιος πόλεμος. Έτσι, για μένα, συναισθηματικά, ήταν κάτι εξαιρετικά σημαντικό. Με έκανε να αισθάνομαι πως ήταν ακόμα πιο ξεχωριστό, ότι ήταν κάτι που πραγματικά με βοήθησε να επιστρέψω στη Βενεζουέλα ως μια αθλήτρια που θριάμβευσε».

 

Τελευταία Νέα