Ο 2ος Ημιμαραθώνιος Ωρωπού «Oropos Seaside Race» στις 29 Οκτωβρίου

Gazzetta team
Ο 2ος Ημιμαραθώνιος Ωρωπού «Oropos Seaside Race» στις 29 Οκτωβρίου

bet365

Tην Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017 Η Κ.Ε.Δ.Ω. (Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ωρωπού) και η Ε.Τ.Α.Δ.Ω. (Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης Δήμου Ωρωπού) διοργανώνουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον αγώνα «Ημιμαραθώνιος Ωρωπού – Oropos Seaside Race» και καλούν αθλητές, εθελοντές και θεατές, σ’ ένα αγώνα για όλους.

Ο Ημιμαραθώνιος Ωρωπού αποτελεί πια θεσμό για το Δήμο Ωρωπού, αποτέλεσμα της έμφασης που δόθηκε τα τρία τελευταία χρόνια, υπό την Δημαρχία του κ. Θωμά Ρούσση, στην αναμόρφωση των αθλητικών υποδομών, τη διοργάνωση τοπικών και ευρύτερης εμβέλειας διοργανώσεων σε μια πληθώρα αθλημάτων και τη διάδοση του μαζικού αθλητισμού. Η ΚΕΔΩ και η ΕΤΑΔΩ ενώνουν και πάλι τις δυνάμεις και τις προσπάθειές τους, συνδιοργανώνοντας με μοναδικό τρόπο ένα αθλητικό μαζικό γεγονός, έναν αγώνα δρόμου κατά μήκος του Ευβοϊκού, σε μια μοναδική διαδρομή φυσικού κάλλους, αλλά και υψηλών απαιτήσεων για τους αθλητές.

Οι αγώνες που θα διεξαχθούν είναι ο Ημιμαραθώνιος (21 χλμ), 10χλμ, 5χλμ, 1χλμ για παιδιά δημοτικού και γυμνασίου και 1 χλμ για ΑΜΕΑ. Η διαδρομή του Ημιμαραθωνίου ξεκινά και καταλήγει στην είσοδο του Πορθμείου της Σκάλας Ωρωπού και η διαδρομή θα είναι παράλληλα με τη θάλασσα στο δρόμο προς τους Αγ. Αποστόλους, αναστροφή στα 10.55 χλμ. (Δημοτικό Parking) και επιστροφή από το ίδιο δρόμο. Τα 10 χλμ και τα 5χλμ θα ακολουθήσουν την ίδια διαδρομή με σημεία αναστροφής ακριβώς στα μισά της κάθε διαδρομής. Η διαδρομή του 1 χιλιομέτρου θα είναι από το κεντρικό σημείο Αθήνα- μέχρι το λιμάνι Σκάλας Ωρωπού και επιστροφή Αθήνα (κεντρικό σημείο).

Στα πλαίσια διεξαγωγής του «2ου Ημιμαραθωνίου Ωρωπού - Oropos Seaside Race 2017», ο Δήμαρχος Ωρωπού υπογράμμισε ότι ο αγώνας φέτος αναβαθμίζεται σε σημαντικό πολιτισμικό και ιστορικό θεσμό, γεμάτος τουριστικό ενδιαφέρον για το Δήμο Ωρωπού, μετά την περσινή του επιτυχία. Ο Δήμαρχος συμπλήρωσε ότι “κάθε τέτοιος αγώνας δρόμου, οπουδήποτε κι αν διεξάγεται, στην Ελλάδα ή στο Εξωτερικό, αποτελεί καταρχάς ιστορικό γεγονός, σε ανάμνηση του άθλου του αγγελιαφόρου Φειδιππίδη κι ότι ο Δήμος Ωρωπού, έχει τη δική του μακραίωνη ιστορία αθλητικών διοργανώσεων ήδη από τις αρχές του 4ου αιώνα π.Χ. με τα Μικρά Αμφιάρεια και τα Μεγάλα Αμφιάρεια, όπου περιλάμβαναν μουσικούς, αθλητικούς και ιππικούς αγώνες”. Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος κάλεσε και φέτος όλους σε αυτή τη μοναδική γιορτή της ευγενούς άμιλλας και του «ευ αγωνίζεσθαι», η οποία, όπως είπε, διαθέτει όλα τα μέσα και τις υποδομές, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του ΕΟΤ και του Δήμου Ωρωπού. Με την υποστήριξη της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑμεΑ, σύνθημα και υπόσχεση της γιορτής αυτής «Η Ισότιμη Συμμετοχή ΑμεΑ, στην Κοινωνία και στον Αθλητισμό». Ο Δήμαρχος έκλεισε το κάλεσμά του υπενθυμίζοντας ότι ο «2ος Ημιμαραθώνιος Ωρωπού - Oropos Seaside Race 2017» είναι μια μοναδική ευκαιρία για σας τους αθλητές, αλλά και τους φίλαθλους δρομείς, που θα μετάσχουν, να απολαύσουν μια διαδρομή φυσικού κάλλους, αλλά και υψηλών απαιτήσεων. “Άλλωστε η ενεργή συμμετοχή μας ως αθλητών, δρομέων, εθελοντών και θεατών αποτελεί κίνητρο για τις επόμενες γενιές να στρέψουν το ενδιαφέρον τους σε δράσεις υγείας και δημιουργίας. Σας περιμένουμε λοιπόν, στον Ωρωπό, την Κυριακή 29 Οκτωβρίου, να τρέξουμε, να συναγωνιστούμε και να τερματίσουμε όλοι ΝΙΚΗΤΕΣ ”, πρόσθεσε.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ωρωπού, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού στα πλαίσια του Προγράμματος BE ACTIVE ERASMUS+, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Υπουργείου Τουρισμού και με υποστήριξη της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑμεΑ στη διοργάνωση από φέτος του αγώνα του 1 χλμ ΑμεΑ. Η Εθνική Μετεωρολογικής Υπηρεσία θα υποστηρίξει επίσης τη διοργάνωση.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές επισκεφτείτε το site της διοργάνωσης:

http://www.oroposseasiderace.gr/

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα