Εβδομάδα «Cosmogym 2018» με ρεκόρ συμμετοχών

Gazzetta team
Εβδομάδα «Cosmogym 2018» με ρεκόρ συμμετοχών

bet365

Το μεγαλύτερο γεγονός της ελληνικής γυμναστικής μετράει αντίστροφα. Η «εβδομάδα Cosmogym 2018» ανοίγει τις πύλες της, στο Ολυμπιακό Κέντρο Πυγμαχίας «Γεώργιος Στεφανόπουλος» στο Περιστέρι, στις 18 Ιουνίου με τις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις του διοργανωτή συλλόγου «ΑΠΕ Γιτάνη», όπου 250 αθλητές και αθλήτριες θα παρουσιάσουν ξεχωριστές χορογραφίες.

Τη σκυτάλη παραλαμβάνει το «Cosmogym Festival-Contest» το οποίο ξεκινά από 19-24 Ιουνίου και καταρρίπτει κάθε ρεκόρ στην ιστορία της διοργάνωσης από πλευράς συμμετοχών.

Ο συνολικός αριθμός ήδη ξεπέρασε τους 7300 συμμετέχοντες, έναντι 7033 στην περσινή διοργάνωση και αποδεικνύει ότι αποτελεί πλέον αδιαμφισβήτητα, ένα από τα κορυφαία αθλητικά-καλλιτεχνικά γεγονότα στη χώρα μας. Το «Cosmogym», μια διοργάνωση κινητικής-καλλιτεχνικής έκφρασης ομάδων, κάθε ηλικίας, επιπέδου και κοινωνικής προέλευσης έχει ως μοναδικό στόχο των διαγωνιζομένων τη συμμετοχή και την αγάπη τους για τον Αθλητισμό. Εντυπωσιακά προγράμματα με στοιχεία ενόργανης, ρυθμικής, ακροβατικής, αεροβικής, τραμπολίνο, μοντέρνου και κλασσικού χορού, τζαζ, φολκλόρ, street dance, hip-hop με συνοδεία μουσικής με συνήθη ή ασυνήθιστα όργανα και ό,τι άλλο είδος κινητικής μορφής και καλλιτεχνικής έκφρασης υπάρχει, αποτελούν τα στοιχεία που συνθέτουν τις μοναδικές παραστάσεις.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, «το παρών» θα δώσουν 230 αθλητές από επτά ομάδες της Θεσσαλονίκης, 150 αθλητές από 5 ομάδες της Κρήτης (Ηράκλειο, Σητεία, Αγ Νικόλαο, Νέα Αλικαρνασσό) καθώς και εκατοντάδες αθλητές και αθλήτριες από το Άργος, τη Σαλαμίνα, τη Λαμία, τη Μακρακώμη, το Αγρίνιο, το Γύθειο, τη Λιβαδειά, τη Χίο, την Κόρινθο, τη Θήβα, το Άστρος Κυνουρίας, το Σχηματάρι, την Αταλάντη, το Αίγιο, τα Καλάβρυτα, την Ικαρία, το Αλιβέρι, την Καλαμάτα, την Αττική, ενώ σε μια καινοτομία, θα συμμετάσχει μία από τις κορυφαίες ομάδες του Ισραήλ η οποία δίνει έναν διεθνή χαρακτήρα στη διοργάνωση. Οι χιλιάδες συμμετέχοντες ετοιμάζουν για ένα ολόκληρο χρόνο την καλλιτεχνική τους σύνθεση-χορογραφία γι’ αυτό το μεγάλο Φεστιβάλ και υπόσχονται ένα υπερθέαμα υψηλότατου επιπέδου.

Η σπουδαία διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Περιστερίου, των Special Olympics Hellas, την αιγίδα αλλά και την έγκριση της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας και έχει την επιστημονική στήριξη ομάδας καθηγητών των ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Συμεών Σκουτέρης τονίζει : «Μεγάλη η χαρά και ικανοποίησή μας για το φετινό ρεκόρ συμμετοχών, που αποδεικνύει το εύρος, τη δυναμική αλλά και την απήχηση του «Cosmogym» εντός και εκτός της χώρας μας. Πλέον ο στόχος είναι η «ποιότητα», προσφέροντας υψηλό θέαμα, πολλές εκπλήξεις και εκτοξεύοντας το ενδιαφέρον, τόσο στο διαγωνιστικό μέρος όσο και στο Festival. Θέλω να ευχαριστήσω αθλητές, προπονητές, συλλόγους, εθελοντές, αλλά κυρίως τις οικογένειες των συμμετεχόντων. Επίσης τους χορηγούς μας, τους υποστηρικτές μας που μας εμπιστεύονται αλλά και όλους όσους βρίσκονται στο πλευρό μας»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα