Μήνυση της Αμερικανίδας ΜακΚέιλα στην Γυμναστική Ομοσπονδία των ΗΠΑ

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Μήνυση της Αμερικανίδας ΜακΚέιλα στην Γυμναστική Ομοσπονδία των ΗΠΑ

bet365

Η Μαρόνεϊ ΜακΚέιλα κατέθεσε μήνυση εις βάρος της Γυμναστικής Ομοσπονδίας των ΗΠΑ, με την κατηγορία ότι προσπάθησαν να εξαγοράσουν την σιωπή της στην υπόθεση του γιατρού της ομάδας Λάρι Νάσαρ.

Ο γιατρός της ομοσπονδίας, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 60 χρόνια κάθειρξη μόνο για το υλικό παιδικής πορνογραφίας που βρέθηκε στην κατοχή του, ενώ εκκρεμούν οι ποινές για σεξουαλική κακοποίηση περισσότερων από 100 γυναικών ανάμεσα τους και Ολυμπιονίκες της ενόργανης.

Η ΜακΚέιλα αξιώνει χρηματική αποζημίωση από την Γυμναστική Ομοσπονδία των ΗΠΑ, η οποία σύμφωνα με την αθλήτρια προσπάθησε να εξαγοράσει την σιωπή της, για τα όσα είχε υποστεί από τον Νάσαρ.

Η αθλήτρια υπέγραψε μυστική συμφωνία, η οποία της απέφερε το ποσό του 1,25 εκατομμυρίου δολαρίων σύμφωνα με την Wall Street Journal, ως οικονομικό συμβιβασμό, προκειμένου να καλύψει τα έξοδα της ψυχολογικής θεραπείας της.

Σύμφωνα την ανακοίνωση ωστόσο της Γυμναστικής Ομοσπονδίας, το χαρτί αυτό έγινε κατ' απαίτηση της πρώην δικηγόρου της αθλήτριας, Γκλόρια Ολρεντ, με την ΜακΚέιλα να το υπογράφει με τη θέληση της.

Ωστόσο, ο νέος δικηγόρος της αθλήτριας, Τζον Μάνλι είπε στο ESPN ότι η ΜακΚέιλα υπέγραψε έχοντας υποστεί ψυχολογικό τραύμα, την ώρα που οι συναθλήτριες της αποκάλυπταν τα όσα συνέβαιναν στην εθνική ομάδα.

Τελικά η Μαρόνεϊ αθέτησε την συμφωνία τον περασμένο Οκτώβρη, δημοσιοποιώντας ότι ο Νάσαρ την κακοποιούσε σεξουαλικά από την ηλικία των 13 ετών στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012, όταν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με την ομάδα των ΗΠΑ έως και το 2016 όταν εγκατέλειψε την αγωνιστική δράση.

 

Τελευταία Νέα