Σκάνδαλο ολκής στον Εθνικό Πειραιώς!

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Σκάνδαλο ολκής στον Εθνικό Πειραιώς!

bet365

Το τμήμα ρυθμικής γυμναστικής του Εθνικού Πειραιά δεν στεγάζεται στο Κλειστό Γυμναστήριο Πειραιά «Παναγιωτης Σαλπέας», ακτή Μιαούλη 552, όπως ψευδώς έχει δηλωθεί, αλλά σε χώρο που δεν διαθέτει άδεια, ενώ άδεια ασκήσεως επαγγέλματος δεν διαθέτει ούτε η επικεφαλής προπονήτρια, Μορφούλα Ντώνα!

Η εγκατάσταση που φιλοξενούνται τα αγωνιστικά τμήματα της Ακαδημίας Ρυθμικής Γυμναστικής «Μορφούλα Ντώνα», η οποία είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρία, είναι η ΕΠΕ «Energize sports club”, στη Λεωφόρο Κ. Καραμανλή, Αχαρνές 117, χώρος που δεν διαθέτει άδεια λειτουργίας.

Πέραν δε του γεγονότος ότι δεν διαθέτει άδεια, σύμφωνα με το Νόμο 2725, δεν επιτρέπεται η συστέγαση εμπορικής επιχείρησης και σωματείου.

Ο χώρος που αποτελεί έδρα της Ακαδημίας Ρυθμικής Γυμναστικής «Μορφούλα Ντώνα», στέγαζε προηγουμένως τις αποθήκες της εταιρείας «Νικολακάκης» και οι οποίες εν συνεχεία μετατράπηκαν σε χώρους άθλησης!

Σε τηλεφωνικό ερώτημα που κάναμε στη ΔΕΗ μας ενημέρωσαν ότι η παροχή ρεύματος υπάρχει στην εταιρεία « Νικολακάκης», Κ. Καραμανλή 119 και καμία παροχή στην Ακαδημία.

Η επιβεβαίωση ήλθε τηλεφωνικά από τον κύριο Πατλάκα, σύζυγο της κυρίας Ντώνα και έφορο του τμήματος ρυθμικής του Εθνικού, στον οποίο απευθυνθήκαμε ως γονείς, που σκοπό είχαμε να προχωρήσουμε στην εγγραφή του παιδιού μας.

Ο κύριος Πατλάκας λοιπόν μας ενημέρωσε ότι τα αγωνιστικά τμήματα στεγάζονται στις Αχαρνές και όχι στο «Π. Σαλπέας», ενώ στη σελίδα στο Facebook της ακαδημίας φωτογραφίζονται παιδιά του Εθνικού.

Ο Εθνικός Πειραιά έως και χθες δεν απασχολούσε καμία προπονήτρια στη ρυθμικής γυμναστικής με εξαρτημένη εργασία, όπως ορίζει ο νόμος 2725/αρθρ.31 παρ.6 και φυσικά ούτε η ακαδημία, έχει ασφαλισμένες προπονήτριες.

Η Ολυμπιονίκης Μορφούλα Ντώνα, η οποία κατέκτησε την 7η θέση στο σύνθετο ατομικό στη ρυθμική γυμναστική στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000, έχει διορισθεί στο στρατό και έχει πρακτορείο ΠΡΟΠΟ από την Ολυμπιακή Νίκη και ασκεί προπονητικό έργο χωρίς να έχει τα τυπικά προσόντα της προπονήτριας όπως ορίζονται στο άρθρο 31/ν.2725.

Ένα επιπρόσθετο πρόβλημα με το τμήμα του συλλόγου είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει εξασφαλίσει αθλητική αναγνώριση και δεν είναι ξεκάθαρο πότε θα συμβεί στο μέλλον.

Το γεγονός ότι της «αναγέννησης» του τμήματος ρυθμικής του συλλόγου, που δεν πληροί τελικά καμία προϋπόθεση για να γυμνάζει μικρά παιδιά, ηγείται ο Γιάννης Πατλάκας δεν προκαλεί εντύπωση, διότι πρόκειται για άνθρωπο που έχει δηλώσει ενόρκως σε δικαστήριο ότι είναι πλοίαρχος του πολεμικού ναυτικού από Ολυμπιακή νίκη, ενώ δεν ήταν καν μέλος της εθνικής ομάδας που έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες τους Λος Άντζελες το 1984, κάτι που επιβεβαιώνεται φυσικά και εγγράφως αλλά και από τους συναθλητές του!

Ο κύριος Πατλάκας με ψεύδη περιωπής τον τελευταίο χρόνο έχει επιδοθεί σε αγώνα, παραπλανώντας τους γονείς πρωτοκλασάτων αθλητριών προκειμένου να τις εντάξει στον Εθνικό, με χαρακτηριστικότερα τα παραδείγματα της πρωταθλήτριας της ρυθμικής Ελένης Κελαϊδίτη, η οποία προετοιμαζόταν με την Μαρίνα Φατέεβα, την προπονήτρια με την οποία η χώρα μας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ στο ανσάμπλ, καθώς και της Αργυρούς Αφράτη, επίσης πρωταθλήτρια της ενόργανης.

Ένας ιστορικός σύλλογος όπως ο Εθνικός θα πρέπει αν μη τι άλλο να πράξει τα δέοντα ώστε να προστατεύσει το κύρος και την αξιοπιστία του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα