Οι μεγάλοι κερδισμένοι της «29ης Athens International Sailing Week 2019» (pics)

Αντώνης Πατσούρας
Οι μεγάλοι κερδισμένοι της «29ης Athens International Sailing Week 2019» (pics)

bet365

Ο Βύρων Κοκκαλάνης είναι στο Τόκιο, ο Γιάννης Μιτάκης ταξιδεύει και άλλοι 5 κλείνουν εισιτήρια.

O Βύρων Κοκκαλάνης ήταν ο πρωταγωνιστής της «29ης Athens International Sailing Week 2019» που φιλοξενήθηκε από τις 8 έως τις 16/11 στο «ATHENS INTERNATIONAL SAILING CENTER» στην Καλλιθέα.

Ο Έλληνας πρωταθλητής των RSX, ο οποίος ανήκει στο χορηγικό πρόγραμμα «Βwinners: Στηρίζουμε τη Νέα Γενιά Ολυμπιονικών», στο οποίο η bwin υποστηρίζει νεαρούς αθλητές που αγωνίζονται να κερδίσουν την πρόκρισή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες, κλείδωσε την συμμετοχή του στο Τόκιο και με τις εμφανίσεις του έχει δείξει ότι μπορεί να ανέβει στο βάθρο!

Από εκεί και πέρα ο Γιάννης Μιτάκης θα πρέπει να θεωρηθεί σίγουρος και εκείνος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Κέρδισε στην θρυλική κλάση των Finn τον πρώτο αγώνα εσωτερικής πρόκρισης και τον Απρίλιο θα ταξιδέψει στη Γένοβα για να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο και να σφραγίσει το εισιτήριο.

Έως σήμερα δεν έχει κάποιον "ανταγωνιστή" αλλά έως τον Απρίλιο ίσως υπάρχει κάποιος άλλος Έλληνας που θα θέλει να τρέξει στη Γένοβα για την πρόκριση κάτι βέβαια που είναι πολύ δύσκολο.

Μεγάλο βήμα στα Λέιζερ Ράντιαλ έκανε η Βασιλεία Καραχάλιου η οποία είναι με το ενάμιση πόδι στους Ολυμπιακούς Αγώνες αφού και στη Γένοβα βάσει της κλάσης της δεν μπορεί ν' απειληθεί από άλλη αθλήτρια από την χώρα μας.

Φαβορί για πρόκριση είναι στα 470 οι Μάντης-Καγιαλής και Μπόζη-Κλωναρίδου που θα δώσουν τη μάχη τους έως το τέλος και θα βγουν νικητές.

Μεγάλη κερδισμένη από τους αγώνες είναι και η ελληνική ιστιοπλοϊα με την επιστροφή της Αιμιλίας Τσουλφά στη δράση και στα 470 μαζί με την Σπανάκη.

Φυσικά στον διεθνή αγώνα της Αθήνας έλαμψε η νέα γενιά των Ελλήνων αθλητών οι οποίοι τις πρώτες ημέρες σάρωσαν τα μετάλλια στις κατηγορίες ανάπτυξης όπως μας συνηθίζουν άλλωστε και στους αγώνες του εξωτερικού.

Το άθλημα έχει στην Ελλάδα τεράστιες διακρίσεις σε Ολυμπιακούς Αγώνες και άλλες μεγάλες διοργανώσεις και υπάρχει λαμπρό μέλλον.

Η Ελλάδα από το 1960 έως το 2016 έχει 8 Ολυμπιακά μετάλλια εκ των οποίων τα 3 είναι χρυσά, τα 2 ασημένια και τα 3 χάλκινα.

Για το άθλημα η λέξη "ντόπα" είναι άγνωστη και η μοναδική "ντόπα" όλων όσων ασχολούνται είναι η αγάπη τους για την θάλασσα και για την Ελλάδα.

Το άθλημα ζητά νέους χορηγούς, νέους αγώνες και ανάπτυξη στις μικρές ηλικίες για να συνεχίσει να "βγάζει" Ολυμπιονίκες.Η Ιστιοπλοΐα δεν έχει ηλικία...

 

Τελευταία Νέα