H δικαίωση του Παπαθανασίου για τον Μιτάκη

Gazzetta team
H δικαίωση του Παπαθανασίου για τον Μιτάκη

bet365

Η επιμονή του Αιμίλιου Παπαθανασίου στον Γιάννη Μιτάκη ο οποίος ελπίζει σε μετάλλιο στο Τόκιο.

Μετά την 5η θέση στον αγώνα test event της Ενοσίμα και την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο παγκόσμιο κύπελλο επίσης στην Ιαπωνία, ο Ελληνας πρωταθλητής έδειξε το πολύ υψηλό επίπεδό του και χωρίς ίχνος υπερβολής θεωρείται μέσα στα φαβορί για να ανέβει στο βάθρο των Ολυμπιακών αγώνων.

Η μεταμόρφωση του 30χρονου ιστιοπλόου ξεκίνησε μετά την αποτυχία να εξασφαλίσει την πρόκριση της Ελλάδας στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Άαρχους το 2018. Στην ΕΙΟ υπήρξε προβληματισμός και ο Αιμίλιος Παπαθανασίου με την ιδιότητα του τεχνικού συμβούλου(αμισθί) του προέδρου της ομοσπονδίας Αντώνη Δημητρακόπουλου στάθηκε στο πλευρό του Μιτάκη, τον χαρακτήρισε πολύ μεγάλο ταλέντο και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι όχι μόνο θα πάρει την πρόκριση, αλλά στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα διακριθεί.

Έτσι, με εντολή του προέδρου της ΕΙΟ ο Παπαθανασίου συνέταξε ένα ολοκληρωμένο αγωνιστικό πρόγραμμα που περιελάμβανε μέχρι αλλαγή σε σκάφος, άλμπουρα και πανιά. Ο Μιτάκης με τον προπονητή του κ. Πολυχρονίδη τήρησαν με ευλάβεια το πρόγραμμα, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή ο ιστιοπλόος του ΝΟΕ να συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα ονόματα της κατηγορίας. Το απέδειξε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Αθήνας που πήρε την πρόκριση (δικαιώθηκε ο Παπαθανασίου για τον προσωπικό αγώνα που έκανε να ανατεθεί η διοργάνωση στην ΕΙΟ), στο test event και στο παγκόσμιο κύπελλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα πλαίσια της καλύτερης προετοιμασίας του ο Μιτάκης θα λάβει μέρος σε προπονητικό καμπ που θα γίνει την άλλη εβδομάδα στην Ραφήνα με τη συμμετοχή μεγάλων ξένων ιστιοπλόων, τους οποίους έχει προσκαλέσει στην Αθήνα ο Παπαθανασίου. Το κύμα της Ραφήνας είναι πολύ κοντά σε αυτό της Ενοσίμα. Ταυτόχρονα ο Ελληνας πρωταθλητής ετοιμάζεται και για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Αυστραλίας που θα πραγματοποιηθεί από 13 έως 21 Δεκεμβρίου.

 

Τελευταία Νέα