Σε τρία προσφυγόπουλα έπεσαν τα φώτα στη γιορτή των κορυφαίων

Gazzetta team
Σε τρία προσφυγόπουλα έπεσαν τα φώτα στη γιορτή των κορυφαίων

bet365

Μια γιορτή αντάξια του ονόματός της και των 35 μεταλλίων που κατέκτησαν οι Ελληνες ιστιοπλόοι μέσα στο 2017 διοργάνωσε το Σάββατο το βράδυ η ιστιοπλοϊκή ομοσπονδία για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Μια γιορτή που θα μείνει χαραγμένη σε όλους όσους παρευρέθηκαν όταν άκουσαν την παρουσιάστρια της εκδήλωσης Βίκυ Χαντζή να ανακοινώνει ότι η ΕΙΟ «υιοθέτησε» τρία προσφυγόπουλα και τα μαθαίνει ιστιοπλοΐα! Δύο από τη Συρία και ένα από το Ιράκ.

Η αίθουσα στο Μουσείο Μπενάκη σείστηκε από τα χειροκροτήματα του κόσμου, ενώ οι αθλητές μας σηκώθηκαν όρθιοι και αποθέωσαν αυτά τα τρία παιδιά που έζησαν μία από τις ωραιότερες στιγμές της ζωής τους.

Τα δύο μάλιστα, κλήθηκαν να βραβεύσουν (!) τον υφυπουργό αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη και τον πρόεδρο της παγκόσμιας ομοσπονδίας Κιμ Αντερσεν για την προσφορά τους στο άθλημα. Ο δε Ελληνας υπουργός δεν έκρυψε την συγκίνησή του, έδωσε συγχαρητήρια στην ομοσπονδία για την πρωτοποριακή κίνησή της και ευχήθηκε να βρει μιμητές.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Βασιλειάδης μίλησε με θερμά λόγια για τις τεράστιες επιτυχίες των αθλητών και την εξαιρετική δουλειά της ΕΙΟ και των ομίλων, κάτι που τόνισε και ο πρόεδρος της world sailing, ο οποίος δήλωσε εντυπωσιασμένος για την εκδήλωση.

Εκ μέρους της ομοσπονδίας μίλησε ο πρόεδρος Αντώνης Δημητρακόπουλος, ο οποίος ανάμεσα στα άλλα αναφέρθηκε στην επιτυχία που σημειώνει το «Διεθνές Κέντρο Ιστιοπλοΐας» και ζήτησε από τον κ. Αντερσεν να επανεξεταστεί το θέμα των τριών κλάσεων που είναι υποψήφια να αντικατασταθούν μετά τους Ολυμπιακούς του Τόκιο (470, 49er, ΦΙΝΝ).

Την «ΒΡΑΔΙΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ» τίμησαν ακόμα με την παρουσία τους ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, ο πρόεδρος της ΔΟΑ Ισίδωρος Κούβελος κι άλλοι επίσημοι.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι οι ιστιοπλόοι, οι οποίοι ξεχώρισαν στους μεγάλους διεθνείς αγώνες του 2017 και οι περισσότεροι από αυτούς είναι άριστοι μαθητές, τιμήθηκαν από αθλητές των Όπτιμιστ!

Επίσης βραβεύτηκαν οι πρωταθλητές όμιλοι των 6 περιφερειών (ΝΟ Χίου, ΝΑΣ Καλαμάτας ο «ΑΙΟΛΟΣ», ΝΟ Ραφήνας «ΑΛΚΥΩΝ», ΟΕΑΝΑ Βόλου, ΝΟΤΚ, ΝΟΘ), ενώ κορυφαίος προπονητής σύμφωνα με τον ΠΑΣΠΙ αναδείχθηκε ο Ευάγγελος Χειμώνας. Καλύτερος προπονητής στην Ανοιχτή Θάλασσα ήταν ο Μάκης Καπότσης.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τους πρώτους.

ΕΒΔΟΜΟΣ Ο ΜΙΤΑΚΗΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΦΙΝΝ

Ολοκληρώθηκε στο Καντίθ της Ισπανίας το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ΦΙΝΝ με τον Γιάννη Μιτάκη να παίρνει την 7η θέση και την 10η στην γενική βαθμολογία των 91 σκαφών. Στις τελευταίες ιστιοδρομίες ο Ελληνας πρωταθλητής αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού στα πλευρά και έβγαλε τις 9 κούρσες με μεγάλη δυσκολία.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα