Ποιο σπορ πρέπει να ξεκινήσεις τη νέα χρονιά (pics)

Gazzetta team
Ποιο σπορ πρέπει να ξεκινήσεις τη νέα χρονιά (pics)

bet365

Από σκι και ακροβατικά μέχρι hot yoga, το ημερολόγιο του 2018 τα έχει όλα. Το gazzetta προτείνει μερικές πρωτότυπες ιδέες άσκησης για indoor και outdoor δραστηριότητες που θα σε κάνουν πιο fit από ποτέ.

Καινούργια χρονιά, καινούργιοι στόχοι.

Έχει γίνει κουραστικό αυτό το μοτίβο «New year-New you» κάθε Γενάρη, αλλά η αλήθεια είναι ότι όλα είναι μια απόφαση. Μπορεί δηλαδή να σου πάρει και μία και δύο και τρεις Πρωτοχρονιές για να κάνεις το βήμα, όμως όταν το κάνεις ξέρεις ότι είναι σίγουρο και μεγάλο.

Τι χρειάζεται για την αλλαγή σε πρώτη φάση; Θετική διάθεση, ενέργεια και προαιρετικά καλή παρέα που θα σου κάνει το κλικ. Α! Και ένα υπολογιστή για το πραγματικό κλικ ώστε να γίνουν όλα ακόμη πιο εύκολα και να πάνε βάσει προγράμματος.

Στο θέμα μας όμως. Ο καθένας την αλλαγή την ορίζει όπως νομίζει.

Άλλος σκέφτεται την καριέρα του, άλλος τα κιλά, άλλος τη διατροφή (κάποια Πρωτοχρονιά θα αποφασίσω να γίνω και vegetarian), άλλος τη γυμναστική, άλλος τη συμπεριφορά του σε μια σχέση κ.λπ.

Επειδή όμως αυτό το άρθρο το γράφω εγώ, θα επικεντρωθούμε με δημοκρατικές διαδικασίες στις δραστηριότητες. Όλων των ειδών τις δραστηριότητες και κυρίως τις αθλητικές γιατί σε αθλητικό site δουλεύουμε – με καταλαβαίνετε όλοι.

Λένε, λοιπόν, πως ότι κάνεις μετά τη δουλειά ή στον ελεύθερο χρόνο σου ορίζει στην πραγματικότητα αυτό που είσαι.

Οπότε για να πετύχω το δικό μου New Year Resolution ήρθε η ώρα να αφήσω τις αγαπημένες μου σειρές στην άκρη και να βρω πράγματα που γεμίζουν τη ζωή μου.

Έτσι, αποφάσισα να ετοιμάσω ένα ενδεικτικό ημερολόγιο για το πρώτο εξάμηνο με διάφορες επιλογές που ταιριάζουν στον κάθε μήνα ώστε το καλοκαίρι να είμαι έτοιμη για παραλία.

Πάμε, λοιπόν!

Ιανουάριος και hot yoga

Οκ, την εγγραφή στο γυμναστήριο μετά τα μελομακάρονα δεν τη γλιτώνουμε, αλλά προσωπικά χρειάζομαι ένα κίνητρο παραπάνω για να μπω σε πρόγραμμα μετά τις γιορτές. Δηλαδή δεν μου φτάνει ένας διάδρομος και ένα ελλειπτικό για να με σηκώσει από το συνολικό hangover που με βρίσκει γύρω στις 10 του μήνα.

Τι σκέφτηκα; Hot Yoga για αλλαγή. Είναι γνωστό πια ότι τα οφέλη για το σώμα πολλαπλασιάζονται, όταν οι κλασικές ασκήσεις yoga μεταφέρονται σε ένα δωμάτιο με 40 βαθμούς και 50% υγρασία. Οι μύες ζεσταίνονται άμεσα, προκαλείται έντονη εφίδρωση και οι τοξίνες απομακρύνονται. Ακόμη, η διαδικασία της γράμμωσης επιταχύνεται και τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά.

Το studio Hot Yoga Athens είναι ό,τι πρέπει. Το καλύτερο; Μπορώ να έχω τον εξοπλισμό έτοιμο από τώρα με ένα κλικ.

Ανοίγει παρένθεση.

Αν είσαι σαν εμένα που τα θες όλα εύκολα, υπάρχει το Masterpass, το σήμα που πλέον θα αναζητάς σε κάθε online πληρωμή, γιατί σου λύνει τα χέρια. Η παγκόσμια ηλεκτρονική πλατφόρμα πληρωμών, που αλλάζει τους κανόνες του e-shopping, προσφέρει ασφάλεια και άνεση στις αγορές, με μερικά κλικ από οποιαδήποτε συνδεμένη συσκευή.

Τι κάνεις; Αποθηκεύεις όλες τις κάρτες και τις διευθύνσεις σου στο ψηφιακό πορτοφόλι της συνεργαζόμενης τράπεζας που προτιμάς και η ηλεκτρονική πλατφόρμα πληρωμών από τη Mastercard κάνει το online checkout παιχνιδάκι.

Το καλύτερο; Μέχρι και τις 10 Φεβρουαρίου 2018, για κάθε αγορά άνω των €10 με οποιαδήποτε κάρτα Mastercard® μέσω MasterpassΤΜ, σε όλα τα συνεργαζόμενα e-shops με το σήμα MasterpassΤΜ, κερδίζουμε €5 επιστροφή!

Κλείνει η παρένθεση και με ευχαριστείς μετά.

Φεβρουάριος και σκι για όλους

Δεν μπορεί, τον Φεβρουάριο θα έχει ρίξει χιόνι. Κλείνεις με τη βοήθεια του Masterpass ξενοδοχείο με βάση τον προορισμό που έχεις επιλέξει (Παρνασσό; Καρπενήσι; Καλάβρυτα; - όπου το έχει στρώσει στην τελική) και έφυγες.

Με τον ίδιο τρόπο αγοράζεις τον εξοπλισμό και είσαι πανέτοιμος για καταβάσεις σε κάτασπρες πλαγιές.

Όλα εγώ πια;

Μάρτιος και περίεργα ακροβατικά

Ο κινέζικος ακροβατκός στύλος σου λέει κάτι; Όχι; Τέλεια! Ούτε εμένα. Οπότε εδώ είμαστε. Είπαμε τη νέα χρονιά πειραματιζόμαστε.

Με ένα google search από τη σελίδα Stilovates μαθαίνεις τα παρακάτω:

«Η ιστορία του ακροβατικού χορού σε στύλο πάει πολύ πίσω σε αφρικανικές φυλές, που οι γυναίκες χόρευαν σε τελετές γονιμότητας. Το ίδιο και αργότερα, κατά το 12ο αιώνα, λάμβανε χώρα και πάλι σε παγανιστικές τελετές και αποτελούσε σύμβολο γονιμότητας (Maypole dance): οι γυναίκες χόρευαν γύρω από ένα ξύλινο στύλο τυλίγοντάς τον με κορδέλες. Οι Ινδοί κατά το 19ο αιώνα εκτελούσαν ακροβατικές ασκήσεις στο mallakhamb, ένα χοντρό ξύλινο στύλο. Το ίδιο και οι Κινέζοι σε λεπτό όμως στύλο και συχνά καλυμμένο με καουτσούκ, για να κολλάει. Και στους Ινδούς και στους Κινέζους το σπορ τελείται κατά κύριο λόγο από άνδρες».

Αυτή μάλιστα. Είναι μια καλή πρόκληση για τον Μάρτιο.

Απρίλης και τρίαθλο

Το τρίαθλο είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο άθλημα στον κόσμο. Να κάτι που δεν ήξερα.

Το καλό είναι ότι μπορούν να το κάνουν οι πάντες μέχρι ένα σημείο, ενώ μπορούν να ξεκινήσουν και με μια ομαδική συμμετοχή. Δηλαδή αν δεν μπορεί κάποιος να κάνει το Τρίαθλο Ολυμπιακής Απόστασης (1500μ.κολύμπι - 40χλμ. ποδήλατο - 10χλμ. τρέξιμο) ή το Sprint Τρίαθλο (750μ. - 20χλμ. - 5χλμ.) μπορεί να τα μοιράσει με δύο συναθλητές του.

Η μεγάλη επιτυχία του τριάθλου είναι ότι δεν σου επιτρέπει να βαρεθείς. Είναι τρία διαφορετικά αθλήματα σε ένα. Έτσι, τη μία θα κολυμπήσεις, την άλλη θα πρέπει να κάνεις ποδήλατο, την άλλη θα τρέξεις στην προπόνηση. Έχει εναλλαγή.

Με λίγα λόγια, είναι ο απόλυτος συνδυασμός αθλημάτων και αφήνει όλο σου το σώμα γυμνασμένο.

Η Δανάη Μωραΐτη από την Transition Sports, που είναι ειδική, μου βάζει προπόνηση τρεις φορές τη βδομάδα για το κάθε άθλημα από μια ώρα.

Tip: Αν δεν έχεις ποδήλατο εύκαιρο ή σου λείπει κάποιο αξεσουάρ κάνε τις αγορές σου με το Masterpass.

Μάιος και τένις

Ακόμη και αν υπάρχουν πολλές ιδιαίτερες επιλογές (βλέπε Crossfit, Κραβ Μαγκά κ.λπ.), το τένις δεν μπορεί να βγει από την καρδιά μου και ο Μάιος είναι ό,τι πρέπει για να «ανέβω» για βολέ στο φιλέ.

Ο καιρός φτιάχνει, οι διακοπές πλησιάζουν και το παιχνίδι έχεις μόλις αρχίσει. Τι χρειάζεσαι για να ακολουθήσεις;

Ρακέτα, μπαλάκια, Masterpass και έφυγες για το γήπεδο.

Ιούνιος και windsurf

Επιτέλους θάλασσα. Windsurf, λοιπόν, και όλα μένουν πίσω.

Δεν χρειάζεται να αγοράσεις εξοπλισμό σε πρώτη φάση, αλλά μπορείς να βρεις το ιδανικό μέρος για να πας να το εξασκήσεις (φύγαμε για Πάρο; - απέχει μόλις ένα κλικ με το Masterpass). Τι είναι μια εβδομάδα άδεια;

Ανοίγουμε πανί, λοιπόν, και σαλπάρουμε για το πιο ωραίο καλοκαίρι της ζωής μας.

Μέχρι το επόμενο.

 

Τελευταία Νέα