Μουρίκης: «Ονειρεύομαι να κατακτήσω το Τσάμπιονς Λιγκ στον Πειραιά»

Αντώνης Πατσούρας
Μουρίκης: «Ονειρεύομαι να κατακτήσω το Τσάμπιονς Λιγκ στον Πειραιά»

bet365

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού Κώστας Μουρίκης μιλάει στο gazzetta.gr.

Πριν από λίγες ώρες κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο ως αρχηγός του Ολυμπιακού. Ήταν το Σούπερ Καπ Ελλάδος και ο Ολυμπιακός το κέρδισε μέσα στον Πειραιά κόντρα στη Βουλιαγμένη.

Ο Κώστας Μουρίκης που σε λίγους μήνες θα κλείσει δεκαετία στην ομάδα του Πειραιά, ήρθε αμούστακο παιδί από τον Πανιώνιο, στον Ολυμπιακό άφησε μουστάκι και από φέτος είναι και ο νέος αρχηγός της ομάδας πόλο.

Ο διεθνής φουνταριστός, λίγες ημέρες πριν από την πρεμιέρα στην Α1 και στο Τσάμπιονς Λιγκ, μίλησε στο gazzetta.gr για την μεγάλη αυτή τιμή στο πρόσωπο του, για τον Ολυμπιακό της Ευρώπης και για το πιο τρελό του όνειρο.

Είσαι πλέον ο αρχηγός του Ολυμπιακού. Πως αισθάνεσαι γι' αυτό;
«Είναι πάρα πολύ σημαντικό για μένα. Είμαι μεγάλη τιμή να είσαι αρχηγός στον Ολυμπιακό. Να παίρνεις το περιβραχιόνιο από τον Πάβιτς. Για μένα ήταν ο καλύτερος αρχηγός που είχα στην καριέρα μου».

Είχες φαναστεί το 2010 που πήρες μεταγραφή από τον Πανιώνιο στον Ολυμπιακό ότι θα έφτανες να γίνεις αρχηγός;
«Όχι δεν το είχα σκεφτεί ποτέ. Τότε στο μυαλό μου ήταν αυτό που σκέφτονται όλοι στην ηλικία μου. Ήταν τεράστια τιμή για μένα να παίξω σε μια τόσο μεγάλη ομάδα όσο ο Ολυμπιακός. Είμαι ευτυχισμένος σ' αυτή την ομάδα».

Ζήλευες τους φουνταριστούς του Ολυμπιακού;
«Εντάξει ο Αφρουδάκης, ο Βλοντάκης και ο Νίκιτς που έπαιξα αντίπαλος τους ήταν τεράστιοι παίκτες. Όταν έπαιζα κόντρα στον Ολυμπιακό πάντα ήθελα να πάρω τη θέση τους. Έφτασε η στιγμή να παίξω».

Πόσο εύκολο για σένα ήταν να αρνηθείς προτάσεις από την Παρτιζάν και την Προ Ρέκο και να μείνεις στον Ολυμπιακό; Τι μέτρησε;
«Θεωρώ ότι όταν είσαι σε μια τόσο μεγάλη ομάδα όσο ο Ολυμπιακός δεν φεύγεις εύκολα. Ο Ολυμπιακός είναι στο κορυφαίο επίπεδο της Ευρώπης. Τότε με την Παρτιζάν ο Ολυμπιακός δεν ήταν σε καλή κατάσταση, είχε προβλήματα, αλλά επέλεξα να μείνω. Μετά με την Προ Ρέκο ο Ολυμπιακός ήταν στην κορυφή της Ευρώπης. Δυο πράγματα μέτρησαν για να μείνω. Το ένα είναι ο κόσμος! Θυμάμαι γυρίσαμε στο Καραϊσκάκη και η υποδοχή ήταν μαγική. Μου φώναζαν να μείνω. Μέτρησε πολύ αυτό στην απόφαση μου. Το άλλο ήταν το φοβερό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα. Πάντα σε "φτιάχνει" ο κόσμος του Ολυμπιακού».

Με τρεις τελικούς και μια κούπα είναι ο Ολυμπιακός η καλύτερη ομάδα της τελευταίας τετραετίας στην Ευρώπη;
«Ναι. Αυτό δείχνουν τα αποτελέσματα. Είχαμε κάθε χρόνο κάποιες αλλαγές αλλά ο κόρμος είναι ο ίδιος και ο Ολυμπιακός ήταν στον τελικό ή στην κορυφή».

Το καλοκαίρι έφυγαν παίκτες όπως ο Πάβιτς, ο Μπούσλιε, ο Ομπράντοβιτς, ο Φουντούλης αλλά ήρθε ο Μίτροβιτς, ο Γιόκοβιτς. Θεωρείς πως η ομάδα θα είναι το ίδιο ανταγωνιστική;
«Ο στόχος του Ολυμπιακού είναι πάντα ο ίδιος. Σίγουρα έφυγαν σπουδαίοι παίκτες, βαρόμετρα για την ομάδα. Ήρθαν όμως αντάξιοι αθλητές με τεράστια εμπειρία. Ο κ. Κουντούρης και φυσικά ο κ. Μαρινάκης κράτησαν την ομάδα ψηλά με στόχο την κούπα στην Ευρώπη και εμείς πρέπει να δώσουμε τα πάντα για να είμαστε και φέτος πρωταγωνιστές. Θέλουμε νταμπλ στην Ελλάδα και γιατί όχι να πάρουμε ξανά το Τσάμπιονς Λιγκ».

Πες μου το μυστικό αυτής της ομάδας;
«Το καλό κλίμα. Είμαστε μια οικογένεια και υπάρχει μια ιδιαίτερη σχέση με τον προπονητή τον κ. Βλάχο. Μας ενώνει ο Ολυμπιακός και η κορυφή».

Το 2020 το Final-8 είναι στη Γένοβα. Τι θυμάσαι απ' αυτή την πόλη;
«Είναι το λιμάνι που ζήσαμε την μεγαλύτερη στιγμή μας. Πήραμε το ευρωπαϊκό. Μακάρι να κερδίσουμε ξανά την Προ Ρέκο και να είμαστε στην κορυφή. Κοίτα, η Προ Ρέκο που έχει 4-5 φορές το μπάτζετ του Ολυμπιακού, έχει το άγχος, όχι ο Ολυμπιακός».

Το Τσάμπιονς Λιγκ του 2018 είναι η καλύτερη στιγμή σου στην ομάδα;
«Ναι. Άλλα θα πω και το πρώτο μου πρωτάθλημα και το πρώτο κύπελλο στη Λαμία».

Ποιος είναι ο κορυφαίος αμυντικός που έχεις αντιμετωπίσει;
«Ο Μπούσλιε και ο Ίβοβιτς. Θα τους έχω και τους δυο αντίπαλους φέτος».

Πως νιώθεις που μέσα από τον Ολυμπιακό έρχεσαι σε επαφή με παίκτες όπως ο Σπανούλης, ο Φορτούνης και άλλους;
«Υπέροχα».

Ξέρω ότι πηγαίνεις και στο γήπεδο για να δεις τον Ολυμπιακό. Είσαι μπασκετικός ή ποδοσφαιρικός;
«Πιο πολύ με το μπάσκετ έχω κόλλημα. Θυμάμαι με τον πατέρα μου πήγαινα στον Ολυμπιακό να δω μπάσκετ όταν έπαιζε ο Πάσπαλιε. Έχω και μια φωτογραφία με τον Τάρλατς από εκείνη την εποχή».

Μετά από τόσα χρόνια στην ομάδα τι σημαίνει για σένα Ολυμπιακός;
«Είμαι Ολυμπιακός από μικρός. Το να παίζεις στην ομάδα που υποστηρίζεις είναι μαγικό. Δεν σου κρύβω θα ήθελα να κλείσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό».

Φαντάζομαι θα ήθελες να δεις και τον Ολυμπιακό στο δικό του κολυμβητήριο.
«Ναι αυτό το θέλουμε πάρα πολύ. Κάθε χρόνο δεν έχουμε πισίνα. Φέτος πήγαμε στον Άγιο Κοσμά και κάναμε προπονήσεις με κρύο νερό και στο καταδυτήριο! Θα είναι μοναδικό να φτιάξει ο κ. Μαρινάκης ένα κολυμβητήριο στον Ολυμπιακό. Θέλω να το προλάβω να το ζήσω ως παίκτης. Ονειρεύομαι να διεξαχθεί εδώ στο νέο μας σπίτι ένα Final-8 και να κερδίσουμε την κούπα μαζί με τον κόσμο μας».

Φέτος η παλιά σου ομάδα, ο Πανιώνιος, επέστρεψε στην Α1. Πόσο σημαντική είναι η παρουσία του;
«Ο Πανιώνιος έχει παίξει σε 2 τελικούς Ευρώπης και έχουν φορέσει το σκουφάκι του τεράστιοι παίκτες. Πρέπει να είναι στην Α1. Είναι μέρος της ιστορίας του ελληνικού πόλο. Εύχομαι τα καλύτερα στον Πανιώνιο».

 

Α1 ΑΝΔΡΩΝ Τελευταία Νέα