Σταυρίδης: «Το VAR θα βοηθήσει πολύ το πόλο»

Σταυρίδης: «Το VAR θα βοηθήσει πολύ το πόλο»

bet365

Ο διεθνής διαιτητής Γιώργος Σταυρίδης σφύριξε τον τελικό του World League και μιλάει στο gazzetta.gr για το VAR και τους νέους κανονισμούς.

Ο Γιώργος Σταυρίδης ήταν ο ένας από τους δυο διαιτητές του τελικού του World League που έκρινε το πρώτο εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο στο πόλο ανδρών.

Ο Έλληνας διαιτητής μαζί με τον Αλεξαντρέσκου σφύριξαν τον τελικό της Σερβίας με την Κροατία στον οποίο κέρδισαν οι Σέρβοι και εξασφάλισαν ήδη μια θέση στο Τόκιο, ένα χρόνο πριν από τους Αγώνες.

Στον τελικό που έγινε μέσα στο Βελιγράδι χρησιμοποιήθηκε και το VAR για πρώτη φορά και δικαίωσε τους Σέρβους.

Ο Γιώργος Σταυρίδης μια ημέρα μετά από τον τελικό μίλησε στο gazzetta.gr για το VAR, τον τελικό αλλά και για το νέο... πόλο.

«Το πόλο είναι πιο γρήγορο πλέον. Είναι ευνοημένες οι γρήγορες ομάδες όπως είναι η Ισπανία. Θέλω να πιστεύω ότι το πόλο θα γίνει πιο ελκυστικό στον κόσμο και θα το βλέπουν περισσότεροι θεατές. Εκτός από γρήγορο δεν είναι πλέον βίαιο και ο παίκτης δεν θα δίνει τεράστια μάχη για να κερδίσει πέναλτι. Θα είναι πιο θεαματικό το άθλημα μας και νομίζω θα δούμε σπουδαίο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα», είπε ο έμπειρος διαιτητής ο οποίος θα σφυρίξει φέτος για 6η φορά στο Παγκόσμιο της Κορέας (14-28.7).

Μιλώντας για το VAR είπε: «Θα μας βοηθήσει πολύ το VAR. Στο Παγκόσμιο θα έχουμε και διαιτητή μόνο για το VAR. Πλέον θα έχουμε θέματα εάν πέρασε ή όχι η μπάλα τη γραμμή. Το δοκίμασα στον τελικό. Έχω εικόνα από 4 κάμερες και μετά από αυτή την εξέταση δεν υπάρχει θέμα λάθους».

Το VAR το "τρέχει" μια ρωσική εταιρεία η οποία είναι υπεύθυνη και για το ice hockey.

Τον ρωτήσαμε για τον τελικό όπου είχαμε λόγω Ολυμπιακού και ... ελληνική συμμετοχή (Γιόκοβιτς, Μίτροβιτς, Μπουλιούμασιτς) και μας είπε: «Ήταν ένα σπουδαίο παιχνίδι και είμαι χαρούμενος που το σφύριξα. Αν και έβρεχε καταρρακτωδώς αποφασίσαμε μαζί με τις ομάδες να το συνεχίσουμε. Οι Κροάτες πάλεψαν έως το τέλος αλλά μέτρησε η κλάση του Φιλίπποβιτς. Μου άρεσε πολύ ο Μίτροβιτς και μίλησα μαζί του μετά. Ανυπομονεί να έρθει στην Ελλάδα. Έχει μάθει τα πάντα για την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό».

 

Τελευταία Νέα