Πάβιτς: Αντίο... Ελλάδα από τον αρχηγό του Ολυμπιακού!

Πάβιτς: Αντίο... Ελλάδα από τον αρχηγό του Ολυμπιακού!

bet365

Ο Γιόζιπ Πάβιτς φεύγει πρωταθλητής από την Ελλάδα. Στα τέσσερα χρόνια της παρουσίας του άλλαξε την ιστορία του Ολυμπιακού.

Τέλος εποχής. Ο 4ος τελικός του Πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών ανάμεσα στη Βουλιαγμένη και τον Ολυμπιακό ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Γιόζιπ Πάβιτς σε ελληνικό ... έδαφος.

Ο σπουδαίος Κροάτης τερματοφύλακας έχει αποφασίσει να αποσυρθεί από την ενεργό δράση μετά από την συμμετοχή του στo Final-8 του Τσάμπιονς Λιγκ που θα διεξαχθεί στο Ανόβερο στο διάστημα 6-8/6.

Ο Κροάτης έφτασε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού, το 2015, έχοντας κατακτήσει τα πάντα με την εθνική Κροατίας, αλλά ποτέ δεν είχε κερδίσει Τσάμπιονς Λιγκ.

Όταν ο Θόδωρος Βλάχος έμαθε ότι είναι ελεύθερος και ψάχνει ομάδα τον πρότεινε αμέσως στον πρόεδρο Μιχάλη Κουντούρη ο οποίος έκανε την κίνηση ματ που άλλαξε την ευρωπαϊκή ιστορία του Ολυμπιακού.

Η ομάδα του Πειραιά είχε μείνει στο 2002 και στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ στη Βουδαπέστη και για χρόνια έψαχνε την επιστροφή στην Ευρώπη.

Με τον Πάβιτς κάτω από τα δοκάρια και με σπουδαίους παίκτες σε όλες τις θέσεις ο Ολυμπιακός προκρίθηκε σε 4 συνεχόμενα Final-8 (6), σε 2 τελικούς και κέρδισε το 2018 στη Γένοβα την κούπα με MVP εκείνον.

Στην διάρκεια της θητείας του στον Ολυμπιακό κέρδισε 4 πρωταθλήματα Ελλάδος και 3 Κύπελλα. Αγάπησε όσο κανείς την Ελλάδα, έμαθε ελληνικά, αλλά έφτασε η ώρα να γυρίσει στην πατρίδα του, την Κροατία, και την οικογένεια του.

Το κολυμβητήριο του Λαιμού "φιλοξένησε" το τελευταίο του παιχνίδι στην Ελλάδα. Το κολυμβητήριο του Ανόβερο τα τελευταία του στον Ολυμπιακό...

Αν και ξένος έγινε αρχηγός της ομάδας και θέλει να φύγει με ένα πρωτάθλημα Ευρώπης! Στα τελευταία λεπτά του 4ου τελικού ο Θόδωρος Βλάχος πέρασε πάλι στη θέση του Ζερδεβά τον Πάβιτς και ο κόσμος του Ολυμπιακού τον αποθέωσε!

 

Α1 ΑΝΔΡΩΝ Τελευταία Νέα