Καραγιάννη: «Έχουμε πολλές ελπίδες να δούμε 5 τελικούς στην Α1»

Καραγιάννη: «Έχουμε πολλές ελπίδες να δούμε 5 τελικούς στην Α1»

bet365

Η Ολυμπιονίκης και προπνήτρια του Νηρέα Χαλανδρίου Ευτυχία Καραγιάννη μιλάει στο gazzetta.gr για τη σειρά των τελικών της Α1 γυναικών.

Το Σάββατο (17:00) θα διεξαχθεί στο εθνικό κολυμβητήριο του Πειραιά ο 3ος τελικός της Α1 γυναικών.

Αντίπαλοι θα είναι ο Ολυμπιακός και η Βουλιαγμένη. Μετά από 2 αγώνες η σειρά είναι στο 1-1 αφού οι δυο "μονομάχοι" υπερασπίστηκαν την έδρα τους.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε με 9-8 στον Πειραιά και η Βουλιαγμένη με 4-3 στο Λαιμό.

Ο 3ος τελικός της σειράς μπορεί να κρίνει πολλά ειδικά εάν... σπάσει την έδρα η Βουλιαγμένη. Λόγω έδρας ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί αλλά το σίγουρο είναι ότι θα δούμε και 4ο παιχνίδι στην Βουλιαγμένη την Δευτέρα.

Για τη σπουδαία σειρά των τελικών και για την συνέχεια τους μίλησε στο gazzetta.gr η Ευτυχία Καραγιάννη.

Η Ολυμπιονίκης της Αθήνας, η οποία το 2004 κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδος με τη Γλυφάδα, έχει παίξει σε πολλά μεγάλα παιχνίδια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και σήμερα ως προπονήτρια του Νηρέα Χαλανδρίου σχολιάζει με τον δικό της τρόπο τα παιχνίδια Ολυμπιακού-Βουλιαγμένης.

«Οι καλύτερες ομάδες της Ευρώπης»

Η Ευτυχία μιλάει αρχικά για την ποιότητα του ελληνικού πόλο και την... ευτυχία να βλέπουμε τόσο σπουδαίους τελικούς: «Ο Ολυμπιακός, η Βουλιαγμένη και η Σαμπαντέλ ήταν φέτος οι τρεις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Οι δυο ελληνικές ομάδες έδειξαν πως άξια ήταν στο Final-4. Αυτό που μου αρέσει ως Ολυμπιονίκης και ως ένας άνθρωπος που αγαπά πολύ το άθλημα του είναι ότι βλέπουμε ... μεγάλους τελικούς. Στις δυο αυτές ομάδες παίζουν τα μέλη της εθνικής μας ομάδας και αγωνίζονται σπουδαίες παίκτριες από τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Αυστραλία».

«Η σειρά θα πάει στα 5 παιχνίδια»

Η έμπειρη προπονήτρια κάνει ... πρόβλεψη ότι η σειρά θα φτάσει στο 5ο ματς και ο τίτλος θα κριθεί στον Πειραιά. «Νομίζω συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες το σενάριο να φτάσει η σειρά στους 5 αγώνες. Αυτό βλέπω εγώ. Ο Ολυμπιακός εάν πάει έως εκεί η σειρά ίσως λόγω έδρας να έχει ένα μικρό προβάδισμα αλλά να σου πω την αλήθεια το πρωτάθλημα θα το πάρει η ομάδα που θα μπορέσει να διαχειριστεί καλύτερα τα ματς και ν' αντέξει στην πίεση. Σαφώς και ο Ολυμπιακός έχει έμπειρες παίκτριες και η Βουλιαγμένη πιο άπειρες αλλά είδαμε πως και τα δυο ματς κρίθηκαν στο γκολ και η σειρά είναι στο 1-1», σημειώνει η Καραγιάννη.

«Σόου τερματοφυλάκων»

Για τους δυο πρώτους τελικούς υπογραμμίζει: «Κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Ο δεύτερος ήταν ένα σόου από τις δυο τερματοφύλακες. Την Τζόνσον και την Σταματοπούλου. Το τελευταίο οχτάλεπτο ήταν Τζόνσον εναντίονν Ολυμπιακό... Από τη μια σκορ όπως το 4-3 δεν είναι ότι καλύτερο για το άθλημα μας αλλά οι άμυνες δίνουν νίκες. Στον πρώτο τελικό χορτάσαμε γκολ. Ο τρίτος τελικός θα είναι διαφορετικός. Δεν ξέρουμε σε τι μέρα θα βρεθούν οι παίκτριες. Αυτό επίσης που βλέπω είναι ότι οι ομάδες δύσκολα σκοράρουν στα ίσα. Έχουμε γκολ με παίκτρια παραπάνω και πέναλτι. Έχουμε χαμένα παραπάνω και χαμένα πέναλτι. Αποβολές σφυρίζονται πολλές. Το θέμα είναι τι κάνουν με πλεονέκτημα και μειονέκτημα οι ομάδες. Όποια τα καταφέρει καλά σ' αυτούς τους τομείς θα έχει αβαντάζ».

 

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα