Δάνδολος: «Στόχος η καθιέρωση της ΑΕΚ στην Α1»

Δάνδολος: «Στόχος η καθιέρωση της ΑΕΚ στην Α1»

Δάνδολος: «Στόχος η καθιέρωση της ΑΕΚ στην Α1»

Η ΑΕΚ αρχίζει το Σαββατοκύριακο τους αγώνες της στην Β' εθνική και έχει ως μακροπρόθεσμο στόχο την άνοδο της στην Α1.

Όνειρα για την άνοδο και την καθιέρωση της ΑΕΚ στην Α1 έχουν οι άνθρωποι της ομάδας που τα τελευταία δυο χρόνια έχει εισέλθει στον... κόσμο της ελληνικής υδατοσφαίρισης. 

Η ΑΕΚ πήρε το εισιτήριο από τη Γ' Εθνική για την Β' και φέτος θα παλέψει για την άνοδο της στην Α2 τη σεζόν 2019-20.  Προπονητής της ανδρικής ομάδας είναι ο Κωνσταντίνος Δάνδολος με βοηθό τον Πέτρο Δεβερίκο.

Στο ρόστερ της ΑΕΚ ξεχωρίζει ο Πέτρε Σάντα ο οποίος για πολλά χρόνια "υπηρέτησε" την εθνική ομάδα της Ελλάδος κατακτώντας και χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο (2005) ενώ είχε επιτυχίες με το σκουφάκι της Βουλιαγμένης και του Ολυμπιακού. 

Το ρόστερ της ΑΕΚ αποτελείται από τους: Πέτρε Σάντα (Αρχηγός), Πρωτονοτάριο, Γρηγοριάδη, Μονιούδη, Δερμιτζάκη, Παυλάκη, Αγγελίδη, Καπότση, Καψοκόλη, Ξενάκη, Μυλωνάκη, Χατζηγούλα, Καϊάφα, Κιρμίζογλου, Μήτρου, Στεργιόπουλο, Χριστοφή, Βουνισέα.

Το προσεχές Σαββατοκύριακο (16-17/03) αρχίζει το πρωτάθλημα της Β' εθνικής. Η ΑΕΚ θα παίξει στο κολυμβητήριο της Νίκαιας και θ' αντιμετωπίσει τον Άρη Νίκαιας, Ιωνικό ΑΟ και Άγιο Νικόλαο για τις πρώτες 3 αγωνιστικές της Α’ Φάσης του Α’ Ομίλου Αττικής.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:
1η αγωνιστική (16/03/2019): ΑΕΚ – Άρης Νίκαιας (12:00)
2η αγωνιστική (16/03/2019): ΑΕΚ – Ιωνικός ΑΟ (20:30)
3η αγωνιστική (17/03/2019): Άγ. Νικόλαος – ΑΕΚ (12:00)

Θα ακουλουθήσουν άλλες 3 αγωνιστικές με τους ίδιους αντιπάλους και οι 2 πρώτοι του ομίλου θα προκριθούν στη Β’ Φάση και στους 2 ομίλους ανόδου (10 ομάδες-από 5 σε κάθε όμιλο).

Β’ Φάση
Οι (2) δύο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο σχηματίζουν δύο (2) ομίλους ανόδου των πέντε (5) ομάδων και γίνονται αγώνες με το σύστημα Pool εντός των ομίλων (όλοι με όλους).Οι (2) δύο τελευταίες ομάδες από κάθε όμιλο σχηματίζουν δύο (2) ομίλους καθόδου των πέντε (5) ομάδων και γίνονται αγώνες με το σύστημα Pool εντός των ομίλων (όλοι με όλους).

Οι δύο (2) τελευταίες ομάδες από κάθε όμιλο των Play Out, υποβιβάζεται στην Γ’ κατηγορία.Σύνολο: Τέσσερις (4) ομάδες. Οι υπόλοιπες (2) ομάδες κάθε Ομίλου, σύνολο (4) παραμένουν στην Β’ κατηγορία.

Τελική Φάση
Προκρίνονται, οι 4 πρώτες ομάδες από τους 2 ομίλους ανόδου για την Τελική Φάση (Final 8) . Οι 4 πρώτες ομάδες ανέρχονται στην Α2 ενώ ο νικητής του τελικού είναι ο πρωταθλητής της Β’ Εθνικής Κατηγορίας.

Ο προπονητής της ομάδας, Κωνσταντίνος Δάνδολος, δήλωσε: “Η ομάδα μας φέτος ενισχύθηκε με την παρουσία έμπειρων παικτών και έχει σκοπό να επαναλάβει την επιτυχία της περασμένης χρονιάς ώστε να πετύχουμε τον απώτερο στόχο μας, ο οποίος είναι η καθιέρωση της ΑΕΚ στην Α1 Εθνική κατηγορία. Έχουμε δουλέψει σκληρά όλο το χειμώνα και είμαι βέβαιος ότι αυτό θα φανεί στους αγώνες. Περιμένουμε τη συμπαράσταση του κόσμου της ΑΕΚ ώστε να πανηγυρίσουν μαζί μας νίκες και στον υγρό στίβο που τόσο πολύ έλειπε από την ομάδα μας όλα αυτά τα χρόνια”.

Ο έφορος της ΑΕΚ, Πάνος Μιχαλόπουλος, και ο αρχηγός των αγωνιστικών τμημάτων, Γιώργος Κιρμίζογλου, ανέφεραν στο aek.gr : “Ακόμα μια αγωνιστική χρονιά ξεκινάει για το ανδρικό τμήμα υδατοσφαίρισης της ΑΕΚ. Έχουμε πάντα στόχο την Α1 και θέλουμε να φτάσουμε εκεί ως πρωταθλητές σε όλες τις κατηγορίες στις οποίες θα συμμετέχουμε. Έχουμε δημιουργήσει μια ομάδα από το μηδέν, χωρίς εξαγορές άλλων ΑΦΜ, χωρίς να επιβαρύνουμε σε κανένα βήμα τη μάνα ΑΕΚ.

Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας, τους αθλητές, τους προπονητές και τον κόσμο της ΑΕΚ, ο οποίος μας στηρίζει παντού, ακόμα και στη Θεσσαλονίκη όπου πήραμε το 2018 το πρώτο μας πρωτάθλημα. Ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο, κ. Αλέξη Αλεξίου, τη διοίκηση της ΑΕΚ και τον γενικό αρχηγό, κ. Νίκο Δευτεραίο, για την εμπιστοσύνη τους καθώς και όλο το στελεχιακό δυναμικό της ερασιτεχνικής. Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε την ΚΑΕ ΑΕΚ για την έμπρακτη παροχή υπηρεσιών προς τους αθλητές μας, την ΠΑΕ ΑΕΚ και τους επικεφαλής όλων των τμημάτων της ΑΕΚ για την υποστήριξη τους από τη δημιουργία μας εδώ και ένα χρόνο.

Σας διαβεβαιώνουμε όλους ότι θα συνεχίσουμε με επιμονή και υπομονή ώστε να δούμε τα κιτρινόμαυρα σκουφιά με το δικέφαλο να πρωταγωνιστούν σε όλα τα κολυμβητήρια στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Όνειρο και στόχο μας είναι η κατασκευή ενός δικού μας κολυμβητικού κέντρου ώστε να αναπτυχθούν οι ακαδημίες μας και όλα τα αθλήματα του υγρού στίβου σε γερές βάσεις, στο δικό μας σπίτι. Είμαστε αισιόδοξοι ότι σύντομα θα έχουμε ευχάριστα νέα και η ΑΕΚ θα μπει σε νέα εποχή αφού μετά το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και τα ερασιτεχνικά αθλήματα, θα αποκτήσει και το δικό της κολυμβητήριο. Όλοι στη Νίκαια για να φωνάξουμε για την ΑΕΚ και στις πισίνες“.

Best of internet