Συνελήφθη για δωροδοκία στις ΗΠΑ ο πρώην προπονητής του Γεννηδουνιά!

Συνελήφθη για δωροδοκία στις ΗΠΑ ο πρώην προπονητής του Γεννηδουνιά!

bet365

Ο Γιόβαν Βάβιτς που συνελήφθη από το FBI για δωροδοκία ήταν προπονητής του διεθνούς πολίστα του Ολυμπιακού Κώστα Γεννηδουνιά και μαζί μάλιστα είχαν επισκεφτεί ως πρωταθλητές των ΗΠΑ τον Λευκό Οίκο.

Τεράστιο «πανεπιστημιακό» σκάνδαλο με πρωγαγωνιστή τον Γιόβαν Βάβιτς ξέσπασε στις ΗΠΑ.

Ένας από τους πρωταγωνιστές του είναι ο Μαυροβούνιος προπονητής πόλο Γιόβαν Βάβιτς ο οποίος ήταν τεχνικός του διεθνούς άσου του Ολυμπιακού Κώστα Γεννηδουνιά στο USC και μαζί είχαν κατακτήσει και πρωταθλήματα στις ΗΠΑ!

Ο Βάβιτς συνελήφθη στη Χαβάη από το FBI με την κατηγορία ότι είναι μέλος της ομάδας που έπαιρνε λεφτά από πλούσιους γονείς για να εισάγει χωρίς εξετάσεις στο πανεπιστήμιο τα παιδιά τους.

Εκτός από το USC για το οποίο έχουν αποκαλυφθεί τρεις περιπτώσεις δωροδοκίας (δυο κορίτσια και ένα αγόρι) η ... κομπίνα είχε στηθεί και σε άλλα πανεπιστήμια όπως το Georgetown, το Stanford.

Ο Βάβιτς που έχει 14 πρωταθλήματα στο κολεγιακό των ΗΠΑ αφέθηκε ελεύθερος αφού πλήρωσε 50,000 δολάρια στο δικαστήριο στη Χονολουλού.

Φυσικά στο σκάνδαλο δεν εμπλέκονται μόνο αθλητές της υδατοσφαίρισης αλλά και άλλων αθλημάτων και οι προπονητές τους δήλωναν ψευδώς ως πρωταθλητές για να τους για να εισαχθούν χωρίς εξετάσεις στα κολέγια. Ο Κώστας Γεννηδουνιάς σπούδασε στο USC (είναι το αντίπαλο δέος του UCLA) από το 2011 έως το 2015 και με την ομάδα πόλο τους Trojans είχε κατακτήσει 3 φορές το κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ.

Μάλιστα η ομάδα μαζί φυσικά με τον Βάβιτς είχε επισκεφτεί και τον Λευκό Οίκο για να την συγχαρεί ο τότε Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα.

Στην φωτογραφία που συνοδεύει το κείμενο μας ο Βάβιτς είναι ο τρίτος από τον Μπάρακ Ομπάμα (αυτός με το γαλάζιο πουκάμισο) ενώ ο άσος του Ολυμπιακού ο οποίος έχει κατακτήσει Πρωτάθλημα Ευρώπης (2018) αλλά και το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο (2015) με την Ελλάδα είναι στην κάτω σειρά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα