Έλενα Ελληνιάδη: Το πρώτο ντέρμπι, ο μπαμπάς και το πρωτάθλημα
Στο φύλλο αγώνος της αναμέτρησης της 2ης ημέρας του πρωταθλήματος πόλο της Α1 γυναικών ανάμεσα στη Βουλιαγμένη και τον Ολυμπιακό, ξεχωρίζει το όνομα ... Έλενα Ελληνιάδη.
Είναι η κόρη του πρώην διεθνή μπασκετμπολίστα Σταύρου Ελληνιάδη, η οποία δεν συγκινήθηκε από την πορτοκαλί μπάλα του μπάσκετ αλλά από την κίτρινη του πόλο.
Μετά από χρόνια παρουσίας στον ΑΝΟΓ, η Έλενα Ελληνιάδη, είναι από το καλοκαίρι μέλος του ΝΟΒ και στο πρώτο της ντέρμπι (7/11) με τον Ολυμπιακό στο Λαιμό, έδειξε τις δυνατότητες της, σκοράροντας δυο φορές και βοηθώντας την ομάδα της να κερδίσει.
Η Έλενα Ελληνιάδη, που είναι γεννημένη το 1999, και πρόσφατα κλήθηκε και στην εθνική Γυναικών από τον Γιώργο Μορφέση, μίλησε στο gazzetta.gr για το παιχνίδι, τους στόχους του ΝΟΒ, τις συμβουλές του μπαμπά αλλά και για τα όνειρα της.
Μια ημέρα μετά από το κλασσικό ντέρμπι της Α1 γυναικών με τον Ολυμπιακό, η ήρεμη Έλενα Ελληνιάδη, σκέφτεται τις στιγμές που έζησε μέσα στην πισίνα και δηλώνει: "Δεν σημαίνει κάτι που πέτυχε 2 γκολ. Σημασία έχει η νίκη της ομάδας μου. Η βουλιαγμενη φετος έχει δυναμώσει πολυ. Προς το παρόν έχει έρθει η μια ξένη η οποία εδειξε από το πρώτο κιολας παιχνίδι ότι κάνει την διαφορα. Δείξαμε ότι η βουλιαγμενη μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Είμαι χαρούμενη που είμαι μέλος αυτής της ομάδας".
Κάθε ομάδα έχει τα ... ατού της. Σύμφωνα με την Έλενη το ατού της Βουλιαγμένης είναι: "Το ατού της ομάδας είναι η ομαδικότητα και το πάθος που έχουμε για την νίκη". Βέβαια πολύ σημαντική για τη Βουλιαγμένη είναι και η παρουσία της Αλεξίας Καμμένου στον πάγκο της. Αυτό πιστεύει φυσικά και η 19χρόνη αμυντικός: " Η Αλεξία Καμμένου έχει αποδείξει όλα τα χρόνια ότι είναι η καλυτερη ελληνίδα προπονήτρια και μπορεί να διαχειριστεί κάθε κατάσταση και κάθε παίκτρια ξεχωριστά. Και αυτό το λεω διότι την είχα και παλιότερα προπονήτρια όταν αγωνιζόμουν με το σκουφάκι της Γλυφάδας".
Η Ελληνιάδη δεν παίζει μόνο πόλο αλλά σπουδάζει στην γυμναστική ακαδημία. Δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο πρότυπο αλλά ακούει πάντα τον μπαμπά της, παλαίμαχο μπασκετμπολίστα, Σταύρο Ελληνιάδη. "Ο μπαμπάς μου πάντα μου λεει πως αν θέλω να πετύχω σε αυτό που κάνω χρειάζονται τρια πραγματα. Δουλεια, δουλεια και δουλεια", σημειώνει η νεαρή πολίστρια η οποία θέτει και τους στόχους της:"Θέλω να παίξω σε υψηλό επίπεδο, να καθιερωθώ στην εθνική γυναικών και να πάρω το πτυχίο μου".
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.
