Φουντούλης στο gazzetta.gr: «Mας λυπεί που το πόλο δεν έχει καλύτερη αντιμετώπιση»!

Δημήτρης Βέργος
Φουντούλης στο gazzetta.gr: «Mας λυπεί που το πόλο δεν έχει καλύτερη αντιμετώπιση»!

bet365

Ο πολίστας του Ολυμπιακού, Γιάννης Φουντούλης μίλησε στο gazzetta.gr για τη μεγάλη επιτυχία της κατάκτησης του Champions League αλλά και για το γεγονός ότι στην Ελλάδα το πόλο δεν έχει την αντιμετώπιση του μπάσκετ ή του ποδοσφαίρου!

Το δεύτερο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας του πανηγυρίζει από χθες ο Ολυμπιακός έπειτα από τη μεγάλη επιτυχία μέσα στην Ιταλία επί της Προ Ρέκο στον τελικό του Champions League. Ο Γιόσιπ Πάβιτς με τις αποκρούσεις του κράτησε όρθιους τους «ερυθρόλευκους», ωστόσο σημαντική συνεισφορά είχε και ο Γιάννης Φουντούλης με τα τέσσερα γκολ που σημείωσε.

Ο πολίστας του Ολυμπιακού μίλησε gazzetta.gr ταξιδεύοντας με το λεωφορείο για το Μιλάνο, λίγο πριν την επιστροφή στην Ελλάδα τόνισε πως το κλειδί της επικράτησης της ελληνικής ομάδας ήταν το προβάδισμα που διατήρησε στο σκορ κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Golden Predictor με έπαθλο* €500.000 μετρητά*! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

«Γνωρίζαμε ότι θα είχαμε πιθανότητες αν δεν ξέφευγε η η Προ Ρέκο στο σκορ. Αυτό θα έβγαζε πίεση καθώς διαθέτει μια σπουδαία ομάδα με σπουδαίους παίκτες. Καταφέραμε και είχαμε τον έλεγχο στο παιχνίδι και διατηρήσαμε το προβάδισμα στο σκορ. Έτσι όταν πήραμε διαφορά με δύο γκολ νομίζω ότι για την Προ Ρέκο ήταν πλέον πολύ δύσκολο να διεκδικήσει κάτι», ανέφερε ο Φουντούλης, ο οποίος πρόσθεσε πως στην επιτυχία αυτή, τόσο εκείνος, όσο και οι συμπαίκτες του, πίστεψαν με τις εμφανίσεις τους κατά τη διάρκεια της σεζόν:

«Στην αρχή δεν γνωρίζαμε τις δυνατότητές μας. Είχαμε αλλαγές προσώπων μέσα στην ομάδα, αλλά στην πορεία φάνηκε ότι είχαμε τη δυνατότητα για κάτι καλό. Κάναμε καλές εμφανίσεις κατά τη διάρκεια της χρονιάς, αποκτήσαμε αυτοπεποίθηση και τελικά καταφέραμε να φτάσουμε ως στον τελικό, που όπως φάνηκε ήταν η στιγμή μας».

Μετά από μία τέτοια μεγάλη επιτυχία, η χαρά και η υπερένταση δεν σε αφήνουν να κοιμηθείς, όπως εξηγεί ο ίδιος στο gazzetta.gr: «Όχι δεν κοιμηθήκαμε. Εντάξει, δεν χρειαζόταν και δεν πειράζει να μην κοιμηθούμε μια – δυο μέρες μετά από κάτι τέτοιο. Βγήκαμε και το γιορτάσαμε όλοι μαζί».

Όσο για το αν το πόλο θα έπρεπε να ήταν το εθνικό άθλημα της Ελλάδας μετά από τις μεγάλες επιτυχίες τόσο σε εθνικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο, ο Φουντούλης θεωρεί πως η φιλοσοφία στη χώρα μας δεν είναι εύκολο να αλλάξει, ελπίζοντας πάντως τέτοιες στιγμές να παρακινήσουν τα παιδιά να ασχοληθούν γενικότερα με τον αθλητισμό.

«Δεν είμαι σίγουρος αν το πόλο μπορεί να έχει μια διαφορετική αντιμετώπιση καθώς η φιλοσοφία μας είναι λίγο προσκολλημένη στα δημοφιλή αθλήματα περισσότερο και κυρίως στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ. Είναι κάτι που μας λυπεί, αλλά είναι στο χέρι μας να περάσουμε το πόλο στη νοοτροπία του κόσμου. Νομίζω πως γενικά τέτοιες στιγμές όπως αυτή φέρνουν τη νεολαία κοντά στους αθλητικούς χώρους και αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος στο τέλος. Ας ελπίσουμε πως αυτή η επιτυχία μας να έχει θετική επίδραση».

 

Τελευταία Νέα