Αγώνας ΜΤΒ στο Τείχιο Δωρίδος

Gazzetta team
Αγώνας ΜΤΒ στο Τείχιο Δωρίδος

bet365

Ένας εξαιρετικός αγώνας ΜΤΒ διεξήχθη την Κυριακή 7 Απριλίου στο Τείχιο Δωρίδος. Ο αγώνας οργανώθηκε για πρώτη φορά, είχε μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή αθλητών υψηλού επιπέδου.

Το Τείχιο είναι ένα χωριό του νομού Φωκίδος χτισμένο σε υψόμετρο 850μ και υπάγεται στον Δήμο Ευπαλίου. Η περιοχή έγινε ιδιαίτερα γνωστή από το 2014 και μετά, όταν καθιερώθηκαν οι ετήσιοι αγώνες δρόμου Tihio Race σε μια διαδρομή 33Km, πάνω στο βουνό, κάτω από τα έλατα, μέσα στην παρθένα φύση. Στους αγώνες αυτούς συμμετέχουν πολλοί διάσημοι αθλητές τρεξίματος ανωμάλου δρόμου.
Φέτος, πάνω στην ίδια διαδρομή, διοργανώθηκε για πρώτη φορά αγώνας ΜΤΒ με την επωνυμία “Tihio Mountain Bike Race 2019”. Λίγα μέτρα μετά την εκκίνηση, η διαδρομή μπαίνει σε δασικό ανήφορο με μέση κλίση περίπου 6%. Μετά από 4Km περίπου συνεχίζεται σε στενό δασικό και κατόπιν ακολουθεί ένα δασικό ανηφορικό κομμάτι με κλίση 10-15%! Έτσι οι αθλητές φτάνουν σε υψόμετρο 1100μ, απ’ όπου μπορεί κανείς να θαυμάσει την γέφυρα του Ρίο, συνεχίζουν με κίνηση πάνω στην κορυφογραμμή και καταλήγουν σε μια μικτή δασική διαδρομή με την οποία φτάνουν στον τερματισμό. Τα συνολικά υψομετρικά είναι περίπου 1250.

Στη Γενική Κατάταξη τις τρεις πρώτες θέσεις κατέλαβαν, κατά σειράν, οι Θανάσης Συρακούλας, Ηλίας Καραγιάννης και Μιχάλης Παπασάββας.

Ο γνωστός πρωταθλητής ΜΤΒ Μιχάλης Παπασάββας μας δήλωσε:
«Ήταν ένας υπέροχος αγώνας μέσα στη φύση, πάνω σε αγαπημένα βουνά του νομού Φωκίδας. Ο δικός μου απολογισμός ήταν η 3η θέση στη γενική και η 1η θέση στην κατηγορία μου. Απήλαυσα τόσο τον αγώνα, όσο και την χάραξη και συντήρηση της διαδρομής στην οποία συμμετείχα με χαρά μαζί με πολλούς καλούς φίλους. Και του χρόνου!»

 

Τελευταία Νέα