Κωνσταντίνος Τσαγκατάκης: Ένα ταλέντο με Ειδικές Ικανότητες!

Gazzetta team
Κωνσταντίνος Τσαγκατάκης: Ένα ταλέντο με Ειδικές Ικανότητες!

bet365

Χρειάστηκαν πολλά χρόνια αγώνα ώστε η Παγκόσμια Αθλητική Κοινότητα να αντιληφθεί ότι, ο αθλητισμός δεν είναι «αγαθόν» που ανήκει σε μια ολιγάριθμη elite αλλά ανήκει σε ΟΛΟΥΣ.

Από το 1987 που διεξήχθη το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΑΜΕΑ μέχρι σήμερα η ανάπτυξη του αθλητισμού σε αυτό τον χώρο είναι ραγδαία.
Τα ΑΜΕΑ απέδειξαν έμπρακτα ότι, αποτελούν Άτομα Με Ειδικές Ικανότητες και αξίζουν τον ιδιαίτερο σεβασμό των υπολοίπων μελών της κοινωνίας.
Στο πρόσφατο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πίστας ΑΜΕΑ έλαμψε ένας…πιτσιρικάς μόλις 16 ετών, από το Ηράκλειο Κρήτης.
Ο Κωνσταντίνος Τσαγκατάκης είναι εκ γενετής ολικά τυφλός. Το σημαντικό αυτό μειονέκτημα δεν τον οδήγησε σε παραίτηση. Αντίθετα, με την συμπαράσταση και καθοδήγηση της οικογένειας και όλων, όσοι βρέθηκαν δίπλα του άρχισε σταδιακά και μεθοδικά να βρίσκει τα «εργαλεία» που του επέτρεψαν να αναπτύξει τη δική του προσωπικότητα.
Στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο έτρεξε με «πιλότο» τον Δημήτρη Σκιτζή, αθλητή ποδηλασίας του Παναθηναϊκού, μετά από απόφαση του προπονητή της Εθνικής Ομάδας Γιώργου Βαρβεράκη.

Η προσπάθειά τους απέδωσε καρπούς αφού πέτυχαν
* 3 Αργυρά Μετάλλια στη Γενική των Ανδρών και
* Νέο Πανελλήνιο Ρεκόρ Νέων Ανδρών στα 4000μ. Ατομικής Καταδίωξης

Μετά τη λήξη των αγώνων ο Δημήτρης Σκιτζής δήλωσε:
«Ο Κωνσταντίνος είναι μόλις 16 ετών, πάσχει από ολική τύφλωση αλλά είμαι σίγουρος ότι βλέπει τη ζωή με τον καλύτερο τρόπο ! Η αγάπη που έχει για τη ζωή, το πάθος του για ότι κάνει , το χαμόγελο του , η υπομονή και επιμονή είναι μερικά από τα χαρίσματα αυτού του παιδιού ! Η απόφαση του προπονητή της Εθνικής Ομάδας Γιώργου Βαρβεράκη αποτελεί για εμένα μεγάλη τιμή και ευθύνη».

 

Τελευταία Νέα