Τρομερή κατάθεση ψυχής η Βόγκελ: «Τα δάκρυα δεν βοηθούν, θέλω να προσφέρω ξανά στην ποδηλασία»!

Δημήτρης Τομαράς
Τρομερή κατάθεση ψυχής η Βόγκελ: «Τα δάκρυα δεν βοηθούν, θέλω να προσφέρω ξανά στην ποδηλασία»!

bet365

Η Ολυμπιονίκης και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στην ποδηλασία, Κριστίνα Βόγκελ, δίνει μαθήματα ζωής, τονίζοντας σε συνέντευξη Τύπου πως παρότι έχει μείνει παράλυτη από ατύχημα τον περασμένο Ιούνιο θέλει να προσφέρει στο άθλημα!
Η 27χρονη Γερμανία και έντεκα φορές Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, τον περασμένο Ιούνιο έμεινε παράλυτη από ένα ατύχημα στην προπόνηση. Υπέστη σοβαρότατους τραυματισμούς στην μέση της στο Cottbus Sport Centre Velodrome. Η ίδια όμως δεν το βάζει κάτω, δηλώνοντας σε συνέντευξη Τύπου πως τα δάκρυα δεν βοηθούν και ότι θέλει να προσφέρει στο άθλημα. «Κατάλαβα γρήγορα πως δεν θα περπατούσα ξανά. Τα δάκρυα όμως δεν βοηθάνε. Είμαι έτοιμη να προσφέρω ξανά στην ποδηλασία. Έτοιμη για την επόμενη πρόκληση και να δώσω το καλύτερο», σχολίασε η ίδια.
Η συνέντευξη Τύπου δόθηκε σε νοσοκομείο στο Βερολίνο όπου έκανε την θεραπεία της. «Είπα στον εαυτό μου όταν χτύπησα 'ανέπνεε, ανέπνεε' και μετά κοίταξα το σώμα μου. Είδα πως ήμουν πεσμένη με τα παπούτσια μου βγαλμένα. Με ρωτάνε πως είναι να γυρίζεις πίσω από κάτι τέτοιο. Από που αντλείς δύναμη. Θέλω να ζήσω ξανά. Δεν θέλω να εξαρτώμαι από άλλους για βοήθεια. Να βρω ξανά την εσωτερική μου δύναμη. Αυτήν που είχα σε όλη μου την ζωή και την αθλητική μου πορεία. Για πρώτη φορά πρέπει να παίρνω τέτοιες αποφάσεις για μένα. Να μαθαίνω βήμα βήμα πάλι. Θέλω να κάνω πράγματα για την ποδηλασία. Να προσπαθήσω να δώσω κάτι πίσω. Γιατί η ποδηλασία μου έδωσε πολλά».
Η Βόγκελ είχε ατύχημα και το 2009 όταν ένα minibus την χτύπησε ενώ έκανε ιππασία κοντά στο σπίτι της. Παρότι βρέθηκε στην εντατική και σε κώμα επανήλθε για να κερδίσει το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο Λονδίνο το 2012 και το χρυσό στο Ρίο τέσσερα χρόνια μετά παρότι είχε ατύχημα στο αγώνισμά της με πρόβλημα με το ποδήλατό της. Η Βόγκελ που στο παρελθόν δούλεψε και ως αστυνομικός είπε πως το ατύχημά της προκλήθηκε από την σύγκρουση με έναν Ολλανδό αθλητή, που δεν κατονόμασε: «Δεν είχα καμία επαφή ή... ενόχληση από την ποδηλάτη. Ούτε η ολλανδική Ομοσπονδία ούτε εκείνος έχουν επικοινωνήσει μαζί μου».
 

Τελευταία Νέα