«Παρθενική» νίκη για Σταματούρο στο Τσάμπιονς Λιγκ

Gazzetta team
«Παρθενική» νίκη για Σταματούρο στο Τσάμπιονς Λιγκ

bet365

Έλαμψε το άστρο του 19χρόνου Γιώργου Σταματούρου που αγωνίστηκε στο Τσάμπιονς Λιγκ με την γαλλική Ενεμπόν.

Την πρώτη του νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ της επιτραπέζιας αντισφαίρισης πέτυχε ο Γιώργος Σταματούρος.

Στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής για το γκρουπ D ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού Νέων ανδρών πραγματοποίησε μόλις τη δεύτερη συμμετοχή του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και ενίσχυσε τη γαλλική Ενεμπόν στον εντός έδρας αγώνα με τη σουηδική Έσλοβ, στην οποία αγωνίζεται φέτος ο πρωταθλητής Ευρώπης του απλού νέων και συμπαίκτης του στον Ολυμπιακό Γιάννης Σγουρόπουλος.

Ο 19χρονος Σταματούρος πέτυχε την πρώτη του νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ και μάλιστα εναντίον Κινέζου αθλητή! Επιπλέον, διαμόρφωσε το τελικό σκορ των ομάδων με 3-0 και χάρη σε αυτό η Ενεμπόν κάλυψε την ήττα του 1ου γύρου στη Σουηδία με 3-1 και κράτησε σοβαρές ελπίδες για πρόκριση στην προημιτελική φάση! Αντίθετα ο Σγουρόπουλος έχασε στην αρχή σε αμφίρροπο ματς από Κινέζο αθλητή και στο τέλος είδε τη νέα βαριά ήττα της ομάδας του και τη μεγάλη μείωση των πιθανοτήτων για είσοδο στην 8άδα.

Ο Σταματούρος τοποθετήθηκε στη θέση 3 της ομάδας του και επικράτησε 3-1 σετ του 22άχρονου Κινέζου Ζανγκ Φουζού.

Ο Σγουρόπουλος τοποθετήθηκε στη θέση 2 της Έσλοβ και μπήκε πρώτος στο τραπέζι για ν’ αντιμετωπίσει τον Φαν Σεν Πενγκ. Το παιχνίδι με τον Σγουρόπουλο ήταν απόλυτα ισορροπημένο και όλα τα σετ κρίθηκαν με πολύ μικρή διαφορά. Ο 18χρονος Ελευσίνιος έχασε το 1ο ετ στην παράταση, ισοφάρισε με τον ίδιο τρόπο και τελικά λύγισε με 3-1. Έτυχε μάλιστα, να κριθούν στα τέσσερα σετ και τα τρία επί μέρους ματς για την ομάδα, στην οποία μεγαλούργησε ο Καλλίνικος Κρεάνγκα.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ενεμπόν-Έσλοβ 3-0:

Φαν Σενγκ Πενγκ-Γιάννης Σγουρόπουλος 3-1 (13-11, 11-13, 11-8, 14-12)

Σεντρίκ Νούτινκ-Τρουλς Μέρεγκαρντ 3-1 (11-7, 11-6, 8-11, 11-3)

Γιώργος Σταματούρος-Ζανγκ Φουζού 3-1 (11-6, 11-8, 5-11, 11-4)

 

Τελευταία Νέα