Χάλκινο μετάλλιο στο διπλό νέων ο Σγουρόπουλος

Gazzetta team
Χάλκινο μετάλλιο στο διπλό νέων ο Σγουρόπουλος

bet365

Θετικό απολογισμό είχε ο Γιάννης Σγουρόπουλος στα ατομικά αγωνίσματα του πολωνικού όπεν νέων, που είναι σε εξέλιξη στο Τσέτνιεβο.

Κατέκτησε την 3η θέση στο διπλό νέων με τον Λιθουανό συμπαίκτη του Μεντάρδας Στανκεβίτσιους και πλασαρίστηκε στην πρώτη 8αδα του απλού. Στο διπλό ήταν 5ο φαβορί, στο απλό 6ο κι αφού προχώρησε νικηφόρα, εκεί όπου θεωρητικά είχε τον πρώτο λόγο, έκανε και το κάτι παραπάνω με την παρουσία στα ημιτελικά του διπλού. Το μετάλλιο δίνει συνέχεια στα δύο χρυσά (απλό, ομαδικό) και το ένα ασημένιο μετάλλιο (διπλό) στο όπεν του Βελγίου τον περασμένο μήνα, μάλιστα το τουρνουά της Πολωνίας είναι πιο πάνω σε δυναμικότητα, καθώς ανήκει στα Premiumevents του World Junior Circuit της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (I.T.T.F.).. Μπορούσε σίγουρα και ψηλότερα ο Ελευσίνιος άσος, αλλά οι λεπτομέρειες σήμερα δεν ήταν με το μέρος του. Παίρνει πάντως, καλό βαθμό σε γερά τεστ λίγες εβδομάδες πριν από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων της Ρουμανίας και από αύριο τον περιμένει το ομαδικό, όπου θα συνεργαστεί ξανά (όπως στο Βέλγιο) με Ιάπωνες αθλητές. Στην τεχνική καθοδήγηση έχει τον ομοσπονδιακό προπονητή Κώστα Βατσακλή.

Στο απλό νέων ο Σγουρόπουλος (νούμερο 10 στο παγκόσμιο ranking list Under 18) συνέχισε το πρωί από τον 2ο γύρο. Είχε αντίπαλο τον Πορτογάλο Βίτορ Αμορίμ (Νο 65) και αφού πήρε στην παράταση το 1ο σετ ακολούθως έφτασε σχετικά εύκολα στο τελικό 4-0 (12-10, 11-6, 11-4, 11-6). Στη 16άδα ανέλαβε πολύ δύσκολη αποστολή κόντρα στον Πολωνό Άρτουρ Γκρέλα (Νο 29). Δέχτηκε μεγάλη πίεση από την αρχή και …ξέφυγε με τα ποιοτικά επιθετικά χτυπήματα, το καλό μπλοκ και το σερβίς για να επικρατήσει με 4-2. Έχασε το 1ο σετ, αλλά γρήγορα βρήκε καλό ρυθμό και σταθεροποίησε την απόδοσή του. Πήρε τρία σετ στη σειρά (το 3ο καλύπτοντας αμέσως διαφορά -3 στους πόντους) και παρότι δέχτηκε εύκολα τη μείωση του σκορ βρήκε τις λύσεις στο αμφίρροπο 6ο σετ και κατέκτησε τη νίκη (9-11, 11-8, 11-8, 11-6, 3-11, 11-9).

Το απόγευμα στα προημιτελικά ο Σγουρόπουλος βρήκε μία ακόμα φορά μπροστά του τον Ρουμάνο Κριστιάν Πλετέα (Νο 6). Αποφασιστικής σημασίας για τις θέσεις των μεταλλίων το παιχνίδι, καθοριστικό, όπως αρκετά άλλα τον τελευταίο χρόνο με τον ίδιο αθλητή, προϊδέαζε για νέα γερή κόντρα. Έτσι ακριβώς έγινε, όμως ο Πλετέα είχε τις τελευταίο λόγο σε όλα τα κρίσιμα σημεία. Πήρε τη νίκη με 4-0 και απολύτως ενδεικτικό των λεπτών ισορροπιών είναι το γεγονός ότι κατέκτησε με οριακή διαφορά όλα τα σετ! Η εξέλιξη με πρώτο τον Έλληνα αθλητή 14-16, 9-11, 10-12, και 9-11. Θυμίζουμε ότι ο Σγουρόπουλος νίκησε τον περασμένο Ιούλιο τον Πλετέα στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων κι έχασε στο καθοριστικό για την πρωτιά παιχνίδι στο Ευρωπαϊκό Τοπ 10 νέων (χωρίς να έχουν δώσει μόνο αυτά τα ματς στον έναν χρόνο).

Συγκινήσεις πρόσφερε η προσπάθεια του Σγουρόπουλου και στο διπλό νέων. Συνέχισε την αποδοτική συνεργασία με τον Στανκεβίτσιους κι αφού χτες προχώρησαν με τρεις νίκες στην 8άδα, σήμερα εξασφάλισαν θέση στο πόντιουμ όταν απέκλεισαν με 3-1 σετ τους Κινέζους Κάο Γιαντάο/Ζενγκ Μπέισουν. Εφάρμοσαν εξαιρετική τακτική, είχαν καλή υποδοχή και σίγουρα το ν’ αποκλείσουν ζευγάρι από την κορυφαία δύναμη του αθλήματος προσλαμβάνει ξεχωριστή βαρύτητα. Τα σετ 11-7, 12-14, 11-7 και 11-9.

Το απόγευμα κι αφού Σγουρόπουλος και Στανκεβίτσιους είχαν λυγίσει σε ντέρμπι στο αγώνισμα του απλού (στην 8άδα ο πρώτος και στη 16άδα ο δεύτερος) παρουσιάστηκαν ξανά …ρουμανικά εμπόδια. Για την είσοδο στον τελικό το ελληνολιθουανικό ζευγάρι αντιμετώπισε το 1ο φαβορί του αγωνίσματος, τους Ράρες Σίπος/Κριστιάν Πλετέα. Συνεργάστηκε καλά, κατέκτησε το 1ο σετ και δημιούργησε νευρικότητα στους αντιπάλους, αλλά η συνέχεια δεν κύλησε θετικά και ήρθε η ήττα με 3-2. Κρίσιμο ήταν το 3ο σετ που κρίθηκε στην παράταση υπέρ των Ρουμάνων (έκαναν και άπιαστο «σόρι» στο 13-13 με την μπάλα να βρίσκει στην άκρη του τραπεζιού). Οι Σγουρόπουλος/Στανκεβίτσιους πήραν με διαφορά το 4ο σετ τους, όμως πριν από τα μέσα του 5ου έχασαν ξαφνικά συγκέντρωση και ρυθμό. Ήταν πίσω 3-4 και δέχτηκαν 7 διαδοχικούς πόντους για να κριθεί το ματς (11-7, 5-11, 13-15, 11-4, 3-11)! Μετά το 6-3 των Ρουμάνων με νέο τυχερό πόντο ο Βατσακλής πήρε τάιμ άουτ, όμως η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε.

Αύριο Παρασκευή αρχίζει το ομαδικό. Στους νέους ο Σγουρόπουλος θα έχει συμπαίκτες τον Άοτο Ασάζου και τον Τακέρου Κασίβα, όπως και τον περασμένο μήνα στο Βέλγιο. Ως νούμερο 3 των seeding η μικτή Ιαπωνίας/Ελλάδας είναι επικεφαλής στο 3ο γκρουπ και θα έχει αντιπάλους τη μικτή Ρωσία/Παναμά, τη μικτή Βραζιλίας/Αργεντινής/Πολωνίας και την Ουκρανία.

Στις κορασίδες η Ελλάδα βρίσκεται στο 8ο και τελευταίο γκρουπ και θα συναντήσει τη μικτή Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής/Ουαλίας, τη Σλοβακία και την Πολωνία 4. Στα νοκ άουτ αγοριών και κοριτσιών προχωρά μόνο η νικήτρια ομάδα σε κάθε ένα από τα γκρουπ.

Το Σάββατο διεξάγονται και τα προκριματικά γκρουπ του απλού κορασίδων. Η Παπαδημητρίου έχει τεθεί επικεφαλής στο 5ο γκρουπ. Θα βρει μπροστά της τη Ρουμάνα Νατάλια Ιανάου και την Πολωνή Σουζάνα Σούλεκ.

Η Γραμματοπούλου είναι επίσης επικεφαλής στο 20ο γκρουπ. Έχει αντιπάλους την Αλίνα Ζαβάρκινα από τη Ρωσία και τη Ναταλία Μπογκντάνοβιτς από την Πολωνία. Συνολικά έγιναν 23 γκρουπ και οι δύο πρώτες αθλήτριες από το κάθε ένα θα προκριθούν στο κυρίως ταμπλό.

Επίσης το Σάββατο παίρνει σειρά και το διπλό κορασίδων. Η Γραμματοπούλου και η Παπαδημητρίου έχουν περάσει χωρίς αγώνα στον γύρο των «32» κι εκεί θ’ αναμετρηθούν με τις Σλοβάκες Αντριάνα Ιλάσοβα/Ρενάτα Λασένοβα. Την αποστολή των κορασίδων θα συνοδεύει ο σημερινός δευτεραθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών Τάσος Ρηνιώτης.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα