Σύφωνο συνεργασίας Ολυμπιακού Μουσείου με ΔΟΑ

Σύφωνο συνεργασίας Ολυμπιακού Μουσείου με ΔΟΑ

Σύφωνο συνεργασίας Ολυμπιακού Μουσείου με ΔΟΑ

Οι δυο φορείς θα υλοποιήσουν από κοινού ενέργειες που θα έχουν πολύτιμα οφέλη για την διάδοση της ιστορίας του αθλητισμού και του Ολυμπιακού ιδεώδους στην Ελλάδα.

Σύμφωνο συνεργασίας για προγράμματα Ολυμπιακής παιδείας, υπεγράφη μεταξύ του Ολυμπιακού Μουσείου και της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, σε εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στο αμφιθέατρο του Μουσείου, στη Θεσσαλονίκη.

Το σύμφωνο συνεργασίας υπέγραψε ο Α’ Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ολυμπιακού Μουσείου Στέλιος Αγγελούδης και ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος. Οι δύο αναγνωρισμένοι από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή φορείς, θα υλοποιήσουν από κοινού ενέργειες που θα έχουν πολύτιμα οφέλη για την διάδοση της ιστορίας του αθλητισμού και του Ολυμπιακού ιδεώδους στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, συμφώνησαν στην ανάπτυξη και υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δράσεων με αντικείμενο Ολυμπιακά θέματα, στην εξέλιξη της γνώσης γύρω από τον σύγχρονο Ολυμπισμό με ανταλλαγή επιστημονικών απόψεων και ερευνητικών προγραμμάτων, στην από κοινού έκδοση βιβλίων και αφιερωμάτων αθλητικού, εκπαιδευτικού και Ολυμπιακού περιεχομένου και στην συνδιοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων και σεμιναρίων με στόχο την ευρύτερη διάδοση των Ολυμπιακών Αξιών στην Ελλάδα.

Την εκδήλωση συντόνισε η διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου, Κυριακή Ουδατζή και παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Βούλα Κοζομπόλη, οι Ολυμπιονίκες Τασούλα Κελεσίδου και Χριστίνα Γιατζιτζίδου καθώς και πολλοί εκπρόσωποι του αθλητικού χώρου.

Best of internet