«Το ταξίδι της φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία στον κόσμο»

Gazzetta team
«Το ταξίδι της φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία στον κόσμο»

bet365

Πραγματοποιήθηκαν στο Μουσείο του Πανεπιστημίου Νιχόν στη Σεταγκάγια του Τόκιο τα εγκαίνια της έκθεσης «Το ταξίδι της φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία στον κόσμο».

Η έκθεση η οποία αποτελεί πρωτοβουλία της Ελληνικής Πρεσβείας στο Τόκιο ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, περιέχει 36 Ολυμπιακές Δάδες και ένα φόρεμα της Μαρίας Χορς, Ιέρειας και χορογράφου της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας. Όλα τα εκθέματα είναι από τη συλλογή του κου Στράτου Κλήμου.

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε ο κ. Γεώργιος Παρθενίου, Σύμβουλος Α’ / Επιτετραμμένος της Ελληνικής Πρεσβείας, ο κ. Στράτος Κλήμου, ο κ. Κενσούκε Κόνο, καθηγητής Ιαπωνικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Νιχόν, ο κ. Χιρονόμπου Ίμουρα, καθηγητής Γεωγραφίας και Αναπληρωτής Διευθυντής Μουσείου του Πανεπιστημίου Νιχόν και ο κ. Μασάγιουκι Σαϊτό, Γενικός Γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής του Πανεπιστημίου Νιχόν.

Ανάμεσα στους παρευρισκομένους ήταν ο κ. Διονύσης Πρωτοπαπάς, Ακόλουθος Α’ / Eπικεφαλής του Γραφείου Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων, μέλη του προσωπικού της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Τόκιο, ο Γενικός Γραμματέας της Japan-Greece Society κ. Σιούτζι Καουακάμι καθώς και αξιωματούχοι του Δήμου Μισάτο, «πόλης υποδοχής της Ελλάδας» για το Τόκιο 2020 και επόμενος σταθμός της έκθεσης.

Στη συνέχεια πλήθος κόσμου ανάμεσά τους καθηγητές και φοιτητές του Πανεπιστημίου Νιχόν και μαθητές Λυκείων της περιοχής είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα ολυμπιακά εκθέματα.

Πηγή: Kείμενο-φωτογραφία: Tζούνκο Ναγκάτα/ GreeceJapan.com

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα