Η υπογραφή της Διακήρυξης για την Ολυμπιακή Εκεχειρία

Gazzetta team
Η υπογραφή της Διακήρυξης για την Ολυμπιακή Εκεχειρία

bet365

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου η υπογραφή της Διακήρυξης της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, από εξέχοντα πρόσωπα του Ολυμπιακού Κινήματος, τα οποία βρέθηκαν στο χώρο της αρχαίας Ολυμπίας, με αφορμή την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας για τους ΧΧΙΙΙ Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στην πόλη PyeongChang της Νότιας Κορέας.

Η υπογραφή της Διακήρυξης αυτής αποτελεί τη συνέχεια μιας προσπάθειας για διεθνή καταξίωση της Ολυμπιακής Εκεχειρίας και για την αναγνώριση της ανάγκης για ειρήνη και συναδέλφωση των λαών, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αγώνων, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για επέκταση αυτής της κατάστασης πέραν αυτών.

Παρόντες στην τελετή υπογραφής ήταν ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Δρ. Thomas Bach, οι Αντιπρόεδροι του Διεθνούς Ιδρύματος Ολυμπιακής Εκεχειρίας, Γιώργος Παπανδρέου και Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Ε., Σπύρος Καπράλος, ο Πρόεδρος της Δ.Ο.Α., Ισίδωρος Κούβελος, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας και η Πρόεδρος των Ελλήνων Ολυμπιονικών, Βούλα Κοζομπόλη, οι οποίοι συνυπέγραψαν την Διακήρυξη, που, κατά τα αρχαία πρότυπα, κηδεμόνευσαν οι δήμαρχοι Αρχαίας Ολυμπίας, Ήλιδας και Σπάρτης.

Την επόμενη μέρα, στις 24 Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο Πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Κορέας, Lee Nak-yeon, και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, επίσης υπέγραψαν τη Διακήρυξη της Ολυμπιακής Εκεχειρίας.

Έχει ήδη δημιουργηθεί ειδικός διαδικτυακός σύνδεσμος συλλογής ηλεκτρονικών υπογραφών υποστήριξης της διακήρυξης, στην οποία προσκαλείστε να συμμετάσχετε επισκεπτόμενοι το http://petition.olympictruce.org

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα