Με 3 μετάλλια επέστρεψε από το Καζάν η εθνική ομάδα

Gazzetta team
Με 3 μετάλλια επέστρεψε από το Καζάν η εθνική ομάδα

bet365

Ο Απόστολος Παπαστάμος κέρδισε 2 χρυσά μετάλλια και ήταν το πρόσωπο του Ευρωπαϊκού Εφήβων-Νεανίδων.

Με τρία μετάλλια (2 χρυσά, 1 χάλκινο) επέστρεψε από το Καζάν και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης Εφήβων/Νεανίδων η αποστολή της Ελλάδος.

Ο Απόστολος Παπαστάμος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, καθώς ανέβηκε δύο φορές στο υψηλότερο σκαλί του βαθρού, στα 200μ μικτή ατομική, πραγματοποιώντας Πανελλήνιο ρεκόρ Εφήβων με 1:59.93 και στα 400μ μικτή ατομική, όπου με χρόνο 4:15.18, έπιασε το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, σημειώνοντας, παράλληλα, Πανελλήνιο ρεκόρ Εφήβων.

Ο Αρκάδιος Ασπουγαλής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 50μ πρόσθιο, με επίδοση 28.16, ενώ πολλοί ήταν οι αθλητές που συμμετείχαν σε τελικούς και έκαναν Πανελλήνια ρεκόρ.

Συνολικά, οι 16 Έλληνες αθλητές επέστρεψαν με 3 Ευρωπαϊκά μετάλλια ,1 Ολυμπιακό όριο, 4 όρια Παγκοσμίου πρωταθλήματος, 12 Πανελλήνια ρεκόρ, 11 μεγάλους τελικούς, 3 τελικούς σε ομαδικά και 2 μικρούς τελικούς.

Ο Απόστολος Παπαστάμος, δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος με τα δύο χρυσά μετάλλια. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν ένα ονειρο που είχα από μικρός και θέλω να ευχαριστήσω όσους στάθηκαν στο πλάι μου όλο αυτό τον καιρό».

Την αποστολή υποδέχθηκαν στο αερόδρομιο "Ελ. Βενιζέλος", ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟΕ, Δημήτρης Σαρακατσάνης, ο τεχνικός σύμβουλος στο άθλημα της κολύμβησης, Νίκος Κραουνάκης και η Άννα Μαρκοπούλου, μέλος του ΔΣ της ΚΟΕ.

Ο Αρκάδιος Ασπουγαλής, με τη σειρά του, ανέφερε: «Είναι τρομερό συναίσθημα να παίρνεις ένα μετάλλιο σε μια μεγάλη διοργάνωση και είμαι πολύ χαρούμενος που τα κατάφερα. Δούλεψα όλο το χρόνο σκληρά και θα συνεχίσω να το κάνω».

Ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, τόνισε: «Είναι μεγάλη επιτυχία για την Ελληνική Κολύμβηση, αποδεικνύοντας ότι έχει εκπρόσωπο, όχι μόνο στην κορυφή, αλλά και τη βάση της. Είναι σπουδαίο να κρατάνε τα νέα παιδιά τη σημαία στον ιστό της».

Ο αντιπρόεδρος της ΚΟΕ, Γιώργος Κατσαρός, υποστήριξε: «Η Εθνική ομάδα έκανε εκπληκτική εμφάνιση, δείχνοντας ότι το Ελληνικό κολύμπι έχει μέλλον. Η παρουσία μας είναι επιτυχημένη με τα 3 μετάλλια και θα έχουμε και συνέχεια στη Βουδαπέστη. Το μέλλον ανήκει σε αυτά τα παιδιά. Η Ομοσπονδία χαιρετίζει τη νέα πολιτική ηγεσία και εύχεται τα κολυμβητηρια να είναι ανοιχτά και η Εθνικές ομάδες μας να αποκτήσουν αθλητικό Κολυμβητικό Κέντρο».

 

Τελευταία Νέα