Δεύτερο χρυσό για τον Γκολομέεφ στους Μεσογειακούς!

Δήμος Μπουλούκος
Δεύτερο χρυσό για τον Γκολομέεφ στους Μεσογειακούς!

bet365

Το δεύτερο του μετάλλιο κατέκτησε στην Ταραγόνα της Ισπανίας ο Κριστιάν Γκολομέφ που μετά τα 50 μέτρα πεταλούδα, ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και στα 50 ελεύθερο. Στην πρώτη θέση και η ομάδα στα 4Χ100.

Τα 14 μετάλλια έφτασε συνολικά η ελληνική κολύμβηση στους 18ουςΜεσογειακούς Αγώνες της Ταρραγόνα (5 χρυσά, 1 ασημένιο, 8 χάλκινα). Οι Έλληνες κολυμβητές προσέθεσαν σήμερα στη συλλογή τους 7 μετάλλια από τα οποία τα δύο είναι χρυσά.
Σε εξαιρετική κατάσταση είναι ο Κριστιάν Γκολομέεφ και το αποδεικνύει στους Μεσογειακούς Αγώνες. Την Κυριακή πήρε το χρυσό στα 50 πεταλούδα και μία μέρα μετά ακολούθησε το χρυσό στα 50 ελεύθερο.

Ο πρωταθλητής μας τερμάτισε πρώτος με 21.66 βελτιώνοντας το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ με 21.69! Aφησε πίσω του τον Αλγερινό, Σανούν, με 21.96 και τρίτο τον Καλάφαλα από την Αίγυπτο με χρόνο 21.97.

Στο ίδιο αγώνισμα στις γυναίκες, η Νόρα Δράκου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με 25.31. Ηταν το δεύτερο χάλκινο μετάλλιο για την πατρινή πρωταθλήτρια στη διοργάνωση.

Το επόμενο χρυσό για την Ελλάδα και τελευταίο για την κολύμβηση καθώς ολοκληρώθηκαν οι αγώνας, ήρθε από την ομάδα 4Χ100 μικτής ατομικής. Με χρόνο 3:36.64 οι Χρήστου, Καρπουζλής, Γκολομέεβ και Βαζαίος βγήκαν πρώτοι κι έπιασαν το όριο για το πανευρωπαϊκό της Γλασκόβης! Στο ίδιο αγώνισμα στις γυναίκες, η Ελλάδα πήρε το χάλκινο μετάλλιο με τις Δράκου, Ντουντουνάκη, Δρασίδου και Μπάκα με χρόνο 4:08.22.

Πρωτοφανές ήταν αυτό που συνέβη στον τελικό των 200μ. πεταλούδα όταν οι δύο Έλληνες της κούρσας, Στέφανος Δημητριάδης και Ανδρέας Βαζαίος, τερμάτισαν σε χρόνο 1:58.16 και μοιράστηκαν το χάλκινο μετάλλιο και την ίδια θέση στο βάθρο.

Χάλκινο μετάλλιο και για τον Απόστολο Χρήστου στον τελικό των 200μ. ύπτιο με χρόνο 2:00.37. Ηταν το τρίτο μετάλλιο του Χρήστου στη διοργάνωση, ενώ στην ίδια κούρσα ο Νίκος Σοφιανίδης αναδείχθηκε 5ος με εξαιρετική εμφάνιση και χρόνο 2:01.66.

Επίσης, την 5η θέση στον τελικό των 50μ. πρόσθιο κατέκτησε ο Γιάννης Καρπουζλής, με χρόνο 27.65. Στο ίδιο αγώνισμα, η Μαρίλεια Δρασίδου με εξαιρετική κούρσα κατέκτησε την 4η θέση, την οποία μοιράστηκε με την Ισπανίδα Γκαρσία, καθώς αμφότερες έκαναν χρόνο 31.69! Η αθλήτρια του Παναθηναϊκού έκανε ατομικό ρεκόρ και παράλληλα σημείωσε την 3η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην Ελλάδα!

Eτσι, οι Έλληνες πρωταθλητές της κολύμβησης ολοκλήρωσαν το τριήμερο των αγωνιστικών υποχρεώσεών τους με συνολική συγκομιδή 14 μετάλλια ενώ 5 χρόνια πριν στην Μερσίνα το άθλημα είχε κατακτήσει 12 μετάλλια.

 

Τελευταία Νέα