Προκρίθηκαν στα ημιτελικά, Γκολομέεφ και Βαζαίος

Προκρίθηκαν στα ημιτελικά, Γκολομέεφ και Βαζαίος

Προκρίθηκαν στα ημιτελικά, Γκολομέεφ και Βαζαίος

Την πρόκριση στον ημιτελικό των 100μ. ελεύθερο Ανδρών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κολύμβησης 25άρας πισίνας που διεξάγεται στην Κοπεγχάγη, πήρε ο Κριστιάν Γκολομέεβ, με πανελλήνιο ρεκόρ, ενώ και ο Ανδρέας Βαζαίος θα αγωνιστεί στον ημιτελικό των 100μ. μικτής ατομικής.

Την πρόκριση στον ημιτελικό των 100μ. ελεύθερο Ανδρών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κολύμβησης 25άρας πισίνας που διεξάγεται στην Κοπεγχάγη, πήρε ο Κριστιάν Γκολομέεβ, ο οποίος πραγματοποίησε την 7η καλύτερη επίδοση στους προκριματικούς και πέτυχε και πανελλήνιο ρεκόρ. Ο Γκολομέεβ ήταν 8ος συνολικά, όμως το γεγονός πως ήταν τρεις Ιταλοί κολυμβητές μπροστά του (Λούκα Ντότο, Λορέντσο Ζατσέρι και Μάρκο Όρσι), τον ανεβάζει στην 7η θέση και αφήνει τον έναν Ιταλό αθλητή εκτός διότι μπορούν να συμμετάσχουν μέχρι δύο κολυμβητές από την ίδια χώρα σε ημιτελικό.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ολοκλήρωσε την κούρσα σε 47.30, καταρρίπτοντας τον προηγούμενο καλύτερο χρόνο που ήταν 48.07, ενώ πρώτος ήταν ο Ιταλός Λούκα Ντότο με χρόνο 46.81. Ο ημιτελικός είναι προγραμματισμένος για σήμερα (16/12) το απόγευμα στις 18.22 (Ώρα Ελλάδος).

Επίσης το απόγευμα, ο Ανδρέας Βαζαίος θα αγωνιστεί στον ημιτελικό των 100μ. μικτής ατομικής μετά την 11η θέση στους πρωϊνούς προκριματικούς. Ο Έλληνας πρωταθλητής ολοκλήρωσε την κούρσα σε 53.20 και έτσι θα λάβει μέρος στον ημιτελικό, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για σήμερα (16/12) το απόγευμα, στις 18.45 (ώρα Ελλάδος).

Ο έτερος Έλληνας κολυμβητής που έλαβε μέρος στον προκριματικό των 100μ. μικτής ατομικής, ο Απόστολος Παπαστάμος, κατετάγη στην 46η θέση με χρόνο 57.50 και δεν κατάφερε να προκριθεί.

Best of internet