Mea culpa κύριε Διαθεσόπουλε...

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Mea culpa κύριε Διαθεσόπουλε...

bet365

Με αφορμή την οργίλη ανακοίνωση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, το gazzetta.gr οφείλει να αποκαταστήσει την αλήθεια.

Είναι γεγονός ότι στο ρεπορτάζ σύμφωνα με την ΚΟΕ υπήρχε μία μικρή ανακρίβεια, δηλαδή το διοικητικό συμβούλιο στο οποίο πετάχτηκε έξω από την εθνική ομάδα ο τραυματίας Ανδρόγεως Σαμψάκης δεν ήταν την επομένη του τραυματισμού, αλλά την ημέρα του ατυχήματος, ενώ τέσσερις ημέρες αργότερα προσκομίστηκε στο ΟΑΚΑ το έγγραφο στο οποίο φαινόταν ότι ο αθλητής δεν συγκαταλέγεται στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Με δηλώσεις του στο gazzetta.gr ο ομοσπονδιακός προπονητής, Πέτρος Φυρίγος διευκρινίζει: «Μέσα στα θέματα του συμβουλίου της 25/09 ήταν η ανανέωση των συμβάσεων των ομοσπονδιακών προπονητών των καταδύσεων, το οποίο ήταν και το πρωτεύον θέμα συζήτησης αλλά και η συγκρότηση της εθνικής ομάδας των επιλέκτων, χωρίς ονόματα. Αυτό έγινε με απώτερο σκοπό να δοθούν εγγράφως στο ΟΑΚΑ τα ονόματα των αθλητών που θα απαρτίζουν την εθνική και να πάρουμε ώρες προπόνησης την περίοδο 2017-2018.

Η συγκρότηση των εθνικών ομάδων κοινοποιήθηκε στο ΟΑΚΑ (σ.σ. ονομαστικά) την Παρασκευή (29/09)».

Σχετικά με το λόγο για τον οποίο ο τραυματίας Σαμψάκης τέθηκε εκτός εθνικής ο ομοσπονδιακός προπονητής πρόσθεσε: «Ένιωσα μέσα μου ότι θα ήταν ειρωνικό και ανήθικο να βάλουμε στην εθνική ομάδα έναν αθλητή, που είχε τραυματιστεί πριν από πέντε ημέρες και δεν ξέραμε αν θα περπατήσει. Είναι θέμα ηθικής. Δεν θα το έκανα ποτέ εγώ αυτό».

Σε ότι αφορά στα περί στήριξης της ΚΟΕ προς την οικογένεια, παραθέτουμε ξανά την χθεσινή (09/10) δήλωση του πατέρα του 17χρονου παλικαριού, Ιωάννη Σαμψάκη: «Αν το παιδί μου ήταν στρατιώτης και τραυματίζονταν την ώρα άσκησης δεν θα αναλάμβανε ο στρατός την ιατρική του φροντίδα; Αθλητής της εθνικής ομάδας ήταν και μας έκανε περήφανους για το ότι κατάφερνε να ανέβει στο βάθρο και με τις επιδόσεις του και να ακούγεται ο εθνικός ύμνος. Πού είναι τώρα η ομοσπονδία;»

Ο κύριος Φυρίγος στην τηλεφωνική συνομιλία που είχαμε ενώ παραδέχεται ότι το δ.σ. έγινε την 26/09 (δηλαδή την επομένη του ατυχήματος) στη συνέχεια επέμεινε στη θεωρεία περί σύμπτωσης, σύμφωνα με την οποία το δ.σ. έγινε την ημέρα του ατυχήματος. Διαβολικής να προσθέσουμε, καθότι η συγκεκριμένη ομοσπονδία έχει κακό παρελθόν με την παραποίηση των καταστατικών του διοικητικού συμβουλίου.

Θυμίζουμε τις αντιδράσεις που υπήρξαν στα τέλη του περασμένου Μαΐου από την ομάδα πόλο γυναικών του Τρίτωνα, η οποία διαμαρτυρήθηκε έντονα για την αλλαγή ημερομηνίας του τρίτου τελικού των πλέι άουτ κόντρα στον Ηλυσιακό. Τότε σε δύο επίσημα έγγραφα της ΚΟΕ με ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου, υπήρχε διαφορετική ημερομηνία και ώρα τέλεσης του μεταξύ τους αγώνα.

Πιο συγκεκριμένα, στο ένα έγγραφο, που είχε αποσταλεί αρχικά στα σωματεία από την ΚΟΕ, αναγράφονταν η 23η Απριλίου στις 20:30 ως μέρα και ώρα διεξαγωγής, ενώ στο δεύτερο η 24η Απριλίου στις 21:00 (σ.σ. τα έγγραφα αυτά είναι στη διάθεση μας).

Όσα χρόνια καλύπτω το ρεπορτάζ των μικρών αθλημάτων τα διοικητικά συμβούλια συγκαλούνται το απόγευμα, καθότι οι επαγγελματικές υποχρεώσεις που έχουν τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων δεν τους επιτρέπουν να συσκέπτονται νωρίτερα.

Δύο φοβερές συμπτώσεις έγιναν την 25/09 η πρώτη ήταν ότι το διοικητικό συμβούλιο ορίστηκε την ημέρα του ατυχήματος και η δεύτερη πριν από αυτό...

Η παραίτηση είναι πράξη ευθύνης, την οποία δυστυχώς ελάχιστοι νιώθουν το χρέος να αναλάβουν. Παραιτηθείτε κύριε Διαθεσόπουλε!

 

Τελευταία Νέα