«Δουλειά, βελτίωση και όραμα κόντρα στην κρίση»!

Gazzetta team
«Δουλειά, βελτίωση και όραμα κόντρα στην κρίση»!

bet365

O επικεφαλής του ΓΝΟΣ, Ολυμπιονίκης και δεκάδες φορές πρωταθλητής Ελλάδος στο Κανόε Καγιάκ, Αποστολής Παπανδρέου, μιλά στο gazzetta.gr για τον σύλλογο «στολίδι» της Σαλαμίνας, τις συνθήκες που επικρατούν και τα όσα μπορεί να προσφέρει σε ένα παιδί το συγκεκριμένο άθλημα.

Πόσοι αθλητές ανήκουν στις τάξεις του ΓΝΟΣ?

Ο ΓΝΟΣ έχει στο ενεργητικό του 50 ενεργούς αθλητές σε όλες τις ηλικιακές αγωνιστικές κατηγορίες από 6 έως 30 ετών. Να επισημάνουμε πως στα ατομικά αθλήματα όπως το δικό μας οι αριθμοί αυτοί δεν είναι εύκολοι.

Ο ΓΝΟΣ αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς συλλόγους Κανόε-Καγιάκ στην Ελλάδα. Πως φτάσατε σε αυτό το σημείο μέσα από το πέρασμα των χρόνων;

Αλήθεια είναι πως ο ΓΝΟΣ βρίσκεται στους κορυφαίους συλλόγους της χώρας έχοντας σταθεροποιήσει την θέση του. Έχει ένα μακρύ βιογραφικό 50 χρυσών πανελληνίων μεταλλίων και πολλών διεθνών διακρίσεων με αποκορύφωμα την συμμετοχή στους Ολυμπιακούς αγώνες. Η πίστη μας στην ιδέα του αθλητισμού ήταν το αποκλειστικό μας εισιτήριο για την διαδρομή μας μέχρι σήμερα.

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας;

Συστηματική δουλειά γνώση του αντικειμένου της προπονητικής και παρακίνηση των αθλητών είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας.

Τι συνθήκες επικρατούν στην Σαλαμίνα για την ομαλή διεξαγωγή των προπονήσεων και σε τι επίπεδο βρίσκονται οι εγκαταστάσεις σας;

Οι συνθήκες από άποψη Φυσιολογίας του τόπου είναι καταπληκτικές. Η Σαλαμίνα είναι ένας προικισμένος τόπος με πανέμορφους κόλπους προφυλαγμένους από τη θαλασσοταραχή που προσφέρονται για απρόσκοπτη προπόνηση. Η θάλασσα είναι όλες τις εποχές ήρεμη και οι αθλητές εξοικειωμένοι με την θάλασσα.

Ποια είναι η βοήθεια που λαμβάνεται-αν λαμβάνεται-από τον Δήμο Σαλαμίνας;

Αυτή τη στιγμή καμία. μόνο μια παραχώρηση τμήματος λιμένα με οικονομικό αντίτιμο για να εναποθέτουμε το isobox το κοντέηνέρ μας . Η προηγούμενη διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου προσέφερε μια πρόσκαιρη λύση με την παραχώρηση λίγων θέσεων σε πλωτή εξέδρα στο λιμάνι όπου μέλη μας προσέφεραν την συνδρομή τους στο σύλλογο για την αγορά αθλητικού υλικού για τα παιδιά. Όμως γρήγορα καταργήθηκε με την αλλαγή της διοίκησης και ο σύλλογος γύρισε στα πέτρινα χρόνια της οικονομικής ανομβρίας.

Ποιοι είναι οι στόχοι σας για τα επόμενα χρόνια;

Στόχος μας είναι η σταθερότητα στην δουλειά μας και την επιστημονικότητα της προπόνησης. Οι υψηλές θέσεις σε πανελλήνιο επίπεδο. Η συνεχής προσέλευση παιδιών με όραμα τον αθλητισμό και η δημιουργία ενός περιβάλλοντος ιδανικού για τη δημιουργία καλλιεργημένων παιδιών με αγωνιστική διάθεση. Μια ευχή επίσης αποτελεί οι αθλητές μας που εκπροσωπούν την χώρα μας με την εθνική ομάδα και είναι 4 αυτή η στιγμή να φτάσουν στην υπέρτατη διάκριση τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Πως διατηρείται ο σύλλογος και πως καλύπτεται τα έξοδα σας;

Χρήματα πλέον από κρατικές επιχορηγήσεις δεν δίδονται. Άρα η επιβίωσή μας είναι δύσκολη και εξαρτάται από την σκληρή δουλειά. Τα έξοδα των αθλητών τα πληρώνουν αποκλειστικά οι γονείς οι οποίοι είναι σύγχρονοι ήρωες. Ελπίζουμε σε αυτή την συνέχεια η οποία να φέρει και νέους χορηγούς ευαισθητοποιημένους με το αθλητικό ιδεώδες.

Τι κερδίζει ένα παιδί από την ενασχόλησή του με το συγκεκριμένο άθλημα και πόσο διαδεδομένο είναι στην Ελλάδα;

Γίνεται αγωνιστής πειθαρχεί το χρόνο και τη ζωή του και διαμορφώνει χαρακτήρα και αυτοπεποίθηση. Κάποια οφέλη που έπαιρναν οι πανελληνιονίκες όπως η μοριοδότηση στις πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή τους σε πανεπιστημιακές σχολές και τα ΤΕΦΑΑ τώρα τείνουν να εξαλειφθούν. Ακόμα κι η βράβευσή των πανελληνιονικών της Σαλαμίνας που γινόταν μαζί με τους επιτυχόντες στις πανελλήνιες εξετάσεις έχει καταργηθεί από το σημερινό Δήμο. Η ελάχιστη χαρά των παιδιών που μοχθούν για να διακριθούν έχει υποβαθμιστεί. Δεν δικαιούνται ούτε το χειροκρότημα των συμπολιτών μας. Ο αθλητισμός τείνει να γίνει ελάσσονος σημασία δραστηριότητα λόγω κακών αποφάσεων και της οικονομικής κρίσης.

Τι σε δίδαξαν οι επιτυχίες σου ως αθλητής και το μεταφέρεις στα νέα παιδιά;

Τον εφόρου ζωής αθλητισμό με αγάπη στην επιλογή τους. Μαχητικότητα και αγωνιστικότητα για τα όνειρά τους.

Τι θα συμβούλευες ένα παιδί που θέλει να ασχοληθεί σε επίπεδο πρωταθλητισμού με τον Κανόε-Καγιάκ;

Είναι ένα όμορφος αλλά δύσκολος δρόμος. Ο πρωταθλητισμός δεν είναι αθλητισμός αμιγώς , είναι επίπονος κοπιαστικός και θέλει ψυχικές αντοχές. Αν το αποφάσισει να είναι συνειδητή και προσωπική επιλογή.

 

Τελευταία Νέα