Στους Αγίους Τόπους η ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ

Στους Αγίους Τόπους η ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ

Gazzetta team
Στους Αγίους Τόπους η ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ

bet365

Η ΑΕΚ νίκησε την Ραμάτ αλλά επισκέφτηκε και τους Αγίους Τόπους στα Ιεροσολυμα.

Καμία φορά στον αθλητισμό ένας αγώνας... πάει σε δεύερη μοίρα. Ο αθλητισμός δεν προσφέρει μόνο σημαντικές στιγμές μέσα στα γήπεδα αλλά εκτός αυτού.

Το Σάββατο (9/2) η ΑΕΚ κέρδισε για την φάση των "16" του Τσάλεντζ Καπ την Ραμάτ Χασρόν και απέκτησε προβάδισμα εν όψει της ρεβάνς της 16ης Φεβρουαρίου στο ΟΑΚΑ. Αυτό είναι το ένα κομμάτι της ιστορίας για μια ομάδα που έφτασε πέρσι έως τον τελικό της Ευρώπης.

Το δεύτερο κομμάτι είναι αυτό που δεν έχει ζήσει ξανά η αποστολή της ΑΕΚ. Η αποστολή της ομάδας την επομένη του αγώνα στο Ισραήλ επισκέφτηκε τους Αγίους Τόπους στα Ιεροσόλυμα και έζησε μοναδικές στιγμές.

Παίκτες και τεχνικό τιμ, συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο της ΑΕΚ, Αλέξη Αλεξίου, και τον αντιπρόεδρο και διοικητικό υπεύθυνο του τμήματος χάντμπολ, Σταμάτη Παπασταμάτη, επισκέφθηκαν το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και τον Ιερό Ναό της Αναστάσεως.

Μετά το προσκύνημα, η αποστολή μετέβη στην Πατριαρχική Σχολή Ιεροσολύμων, της οποίας σχολάρχης είναι ο πατέρας Ματθαίος. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που επιτελεί σπουδαίο έργο με τεράστιο ζήλο και προσφορά στην κοινωνία.

Η Σχολή φιλοξενεί παιδιά ελληνικών οικογενειών και τους παρέχει δωρεάν φοίτηση γυμνασίο και λυκείο του ελληνικού υπουργείου παιδείας, δωρεάν εκμάθηση αγγλικής, αραβικής και εβραϊκής γλώσσας, ενώ τους καλύπτει παράλληλα το κόστος διαμονής, σίτισης και στέγης. Τέλος, παρέχει στους αποφοίτους τη δυνατότητα εργασίας στο Πατριαρχείο.

Οι κ.κ. Αλεξίου και Παπασταμάτης παρέδωσαν ειδικές πλακέτες στον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων, κ. Θεόφιλο Γ’, στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη, κ. Ησύχιο και στον Σχολάρχη Πατέρα Ματθαίο.

 

Τελευταία Νέα