«Δεν μπορούσαμε να επιβάλλουμε τον ρυθμό που θέλαμε»

Gazzetta team
«Δεν μπορούσαμε να επιβάλλουμε τον ρυθμό που θέλαμε»

bet365

Νίκος Γραμματικός και Κώστας Τσιλιμπάρης συνεχάρησαν την εθνική ομάδα της Τουρκίας για τη νίκη και παραδέχτηκαν ότι άξιζε τη νίκη στο δεύτερο ματς για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Οι δηλώσεις από την συνέντευξη Τύπου:

Νίκος Γραμματικός (Ομοσπονδιακός τεχνικός Εθνικής Ανδρών): «Συγχαρητήρια στον προπονητή και την ομάδα της Τουρκίας για τη νίκη. Εμείς δεν μπορούσαμε να ελέγξουμε και να επιβάλλουμε τον ρυθμό που θέλαμε. Αυτό έγινε έως το 20’.

Από το 20′ μέχρι το 30′ δεχθήκαμε αρκετά γκολ, αλλά και εύκολα γκολ με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλη διαφορά. Αναγκαστήκαμε να τρέξουμε αλλά ήταν πολύ δύσκολο να γυρίσει το ματς. Σαφώς πρέπει να συνεχίσουμε και να κάνουμε πολλά πράγματα. Συγχαρητήρια και πάλι στην Τουρκία για τη νίκη της».

Σε ερώτηση αν η ήττα ήταν φυσιολογική, όπως και μετά το ματς με την Ολλανδία, η οποία είχε δηλώσει πως ήταν καλύτερη ομάδα, είπε: «Βάσει της εικόνας που παρουσιάσαμε ήταν φυσιολογική ήττα, αλλά η δυναμικότητα των ομάδων δεν είναι αυτή. Τώρα ποια ακριβώς είναι, αυτό θα το διαπιστώσουμε όταν και εμείς παίξουμε έτσι όπως πρέπει.

Η Τουρκική λίγκα και η Εθνική τους βρίσκονται σε άνοδο, αλλά δεν είναι αυτή η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες».
Για το τι έλλειπε από την Εθνική στην σημερινή αναμέτρηση τόνισε: «Δεν κατορθώσαμε να επιβάλουμε τον ρυθμό μας. Από εκεί και πέρα υπάρχουν πάρα πολλές αδυναμίες. Πρέπει να μιλήσουμε με τα παιδιά και να βρούμε λύσεις. Σίγουρα πρέπει να κάνουμε πάρα πολλά πράγματα».

Κώστας Τσιλιμπάρης (Αρχηγός Εθνικής Ανδρών): «Συγχαρητήρια στους αντιπάλους μας. Η εικόνα του αγώνα ήταν καθαρή. Παρουσιάστηκαν καλύτεροι στο γήπεδο ήξεραν τι ήθελαν και το πέτυχαν. Εμείς είχαμε κάποια καλά διαστήματα και κάποια κενά που έφεραν διαφορά, η οποία μας αποσυντόνισε. Απλά προσπαθούσαμε να μαζέψουμε το ματς μετά από κάποιο σημείο. Δεν νομίζω πως πρέπει να ψάχνουμε πράγματα που είναι εμφανή. Είναι απλό, εμείς πρέπει έχουμε ανάγκη από πολύ δουλειά, έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν. Δεν γίνεται ως δια μαγείας, δεν αρκεί ούτε ένας μήνας, ούτε μια σεζόν, θέλει πολλή δουλειά, θέλει πολλή υπομονή για να ξαναμπορέσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στο ευρωπαϊκό χάντμπολ που συνεχώς προχωράει και αυτό το βλέπουμε σε όλους τους αντιπάλους μας στον όμιλο. Είναι ομάδες που τα προηγούμενα χρόνια, βρισκόντουσαν σε κατώτερο επίπεδο, αλλά όλα αυτά τα χρόνια με δουλειά και προσπάθεια, έχουν χτίσει διαφορετικό προφίλ».
Για την παρουσία του κόσμου στις εξέδρες τόνισε: «Η Εθνική έχει ανάγκη την συμπαράσταση του κόσμου και αυτό είναι ένα πολύ καλό στοιχείο. Ο κόσμος μας βοήθησε στο τέλος να μαζευτεί λίγο η διαφορά. Η παρουσία του κόσμου ήταν το μόνο ευχάριστο στο σημερινό παιχνίδι».

Ιλκέρ Σεντούρκ (Ομοσπονδιακός Εθνικής Τουρκίας) «Αρχικά θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην Ελλάδα για τον αγώνα που έκανε. Για εμάς ήταν πολύ σημαντική μέρα γιατί είχαμε επέτειο από την ίδρυση του κράτους από τον Κεμάλ Ατατούρκ. Πολύ μεγάλη μέρα για εμάς και με τη νίκη αυτή ευχαριστήσαμε τον κόσμο μας. Παίξαμε καλά στο ματς και θέλαμε να πάρουμε τη νίκη γιατί ο όμιλος είναι αρκετά δύσκολος. Καλή επιτυχία και στην Ελλάδα στην συνέχεια του ομίλου».

Ραμαζάν Ντόνε (Δεξιός ίντερ Τουρκίας): «Θέλω να συγχαρώ όλη την ομάδα για τη νίκη. Θέλαμε να κάνουμε ένα δώρο στον Τουρκικό λαό για τα 94 χρόνια από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας και είναι μεγάλη μέρα για εμάς. θέλουμε πολύ να βρεθούμε στα πλει οφ και αν μπορέσουμε να πάμε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Εύχομαι καλή επιτυχία στην ελληνική ομάδα».

 

Τελευταία Νέα